Wiadomości
Polski sklep w Walsall sprzedawał przeterminowane wędliny. Niektóre były 33 dni po terminie
Właściciel sklepu z polską żywnością, w którym sprzedawano przeterminowane wędliny, został ukarany grzywną w wysokości ponad 2000 funtów.

Na półkach sklepu “Warszawa”, który znajduje się w Walsall, inspektorzy znaleźli wędliny, które były ponad miesiąc po terminie przydatności do spożycia.
Rutynowa kontrola została przeprowadzona przez inspektorów z Walsall Council Trading Standards 6 listopada 2018 r.
Funkcjonariusze znaleźli w sumie 34 przeterminowane wędliny, w tym polską wędzoną kiełbasę, salami, szynkę z indyka, parówki i boczek.
Termin przydatności do spożycia tych produktów upłynął i zostały one skonfiskowane, ponieważ ich spożycie przez ludzi groziło poważnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Wędliny były od 4 do 33 dni po terminie przydatności do spożycia.
Kontrola została ponowiona po trzech tygodniach i znów okazało się, że na półkach sklepu znajdują się produkty, które nie powinny trafić do sprzedaży.
Właściciel sklepu Soran Jalal Mohammed początkowo oskarżył funkcjonariuszy z Walsall Council Trading Standards o to, że to oni podłożyli przeterminowane produkty.
Za rozprawie sądowej mężczyzna się jednak przyznał się do popełnienia 14 wykroczeń związanych z bezpieczeństwem żywności i został ukarany grzywną w łącznej wysokości 2233 funtów.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu do końca! Zachęcamy do odwiedzenia naszego Facebooka, Twittera i YouTube. Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.
Gorące Tematy
Wielka Brytania wprowadza największą reformę świadczeń od dekad
Wielka Brytania wprowadza ogromne zmiany w egzaminach na prawo jazdy
Pilne ostrzeżenie dla tysięcy kierowców w UK. Mają niewiele czasu na pod…
Ciężkie opady śniegu paraliżują Wielką Brytanię: porzucone auta, odwołan…
Gdzie w Anglii spadł już śnieg – i gdzie w UK może pojawić się nawet 25 …
Nadchodzi zima: Meteorolodzy ostrzegają przed śniegiem i lodem w całej W…
Wielka Brytania: Kody pocztowe o największym ryzyku włamań: Birmingham i…






