Zaloguj się Załóż konto
Polish (Poland)English (United Kingdom)

W Hiszpanii smakosze mogą skosztować kaszanki przyrządzonej z... ich własnej krwi

Alloza, Hiszpania. Wegańska kaszanka - pewien owładnięty jej wizją Hiszpan postanowił przejść od marzeń do czynów i sporządził danie złożone z cebuli, ryżu i... własnej krwi.

Do zrobienia jednej kaszanki potrzeba jej około 40 mililitrów.


Przed degustacją pielęgniarka pobiera niezbędną ilość od każdego z gości, po czym dostaje on do ręki probówkę i sam dodaje swojej krwi do uprzednio przygotowanego farszu.

- Widziałem tak wiele kaszanek zrobionych z krwi wieprzowej i nagle pomyślałem, dlaczego nie zrobić podobnej na bazie krwi ludzkiej.

Mama powiedziała, że zwariowałem. Dziś ten pomysł stał się rzeczywistością – wspomina Raul Esquin, pomysłodawca dania.


Jednocześnie odpiera zarzuty, jakoby spożywanie własnej krwi w postaci kaszanki było przejawem kanibalizmu.

- Kanibalizm oznacza spożywanie mięsa z osobnika tego samego gatunku.

Tu mówimy o spożywaniu płynu, który jest produkowany na bieżąco. W najgorszym razie można to nazwać autokanibalizmem – wyjaśnia Raul Esquin.

Źródło:x-news

-
 
Dziękujemy za przeczytanie artykułu do końca! Zachęcamy do odwiedzenia naszego Facebooka, Twittera i YouTube. Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.


Czytaj poprzedni artykuł:
Trwają negocjacje w sprawie poparcia umowy o brexicie
 Czytaj następny artykuł:
Nieznany sprawca zaczął strzelać w tramwaju w Utrechcie. Jedna osoba nie żyje, kilka jest rannych