Prawo jazdy c+e

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by niunko » 3 Oct 2011, 09:58 Prawo jazdy c+e

cześć wam jestem nowy.
chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej jak zdać prawko C +E. mam kilka pytań.
zastanawiam się o podjęciu tego wyzwania, słyszałem, ze egzaminy teoretyczne jak nie umie się angielskiego trzeba zdawać z tłumaczem, a on nie jest tani za dwa egzaminy bierze 450 funa. czy ciężko je zdać bez tłumacza. czy egzamin praktyczny można zdać gdzieś gdzie są normalni instruktorzy, gdzie nie chodzi tylko o kasa i zdaje się za entym razem.
z góry dziękuję.

niunko
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by bongorno » 3 Oct 2011, 10:43 Re: Prawo jazdy c+e

Z tego co wiem to nie ma egzaminu teoretycznego jak ubiegasz się o kategorie E do C tylko egzamin praktyczny, a na nim nie wiem czy ci tłumacz potrzebny. Jak przyswoisz te parę słów podczas kursu to ci to w zupełności wystarczy. Po za tym nie musisz brać tłumacza pogadaj z kimś kto dobrze zna angielski takich osób coraz więcej . Oczywiście inaczej sprawa wygląda gdy nie masz nawet C , wtedy musisz zdać teorie ,ale ja można zdawać po polsku. Odpowiednie materiały do kupienia w necie.

bongorno
Rozeznany

Reputation point: 30
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by agnieszka247 » 3 Oct 2011, 11:11 Re: Prawo jazdy c+e

na pewno nie ma egzaminu teoretycznego?

agnieszka247
Raczkujący

Reputation point: 9
Neutralny
0

MalePostNapisane by niunko » 3 Oct 2011, 17:26 Re: Prawo jazdy c+e

właśnie nie mam C i pytam sie czy zdanie teorii bez tłumacza jest trudne czy ktoś zdawał tu prawko na C i moze powiedziec cos na ten temat

niunko
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by krisbrumm » 3 Oct 2011, 21:09 Re: Prawo jazdy c+e

do łatwiejszych nie należy.Teoria to test z przepisów czyli theory test.Masz road code i hazard perception.Te ostatnie to takie filmiki, gdzie we właściwym momencie musisz nacisnąc guzik.
Jazda jest inna niż w polsce.Nie ma tylu manewrów, tylko parę, nie ma takich debilizmów jak w Polsce, ale za to jeździsz załadowaną chyba w 60% ciężarówką.Na kursach jeździsz nawet i 6 godzin dziennie.tak jak ci sugerowali, musisz przyswoić sobie słownictwo motoryzacyjne.
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputation point: 75
Poczciwy
0

MalePostNapisane by bongorno » 5 Oct 2011, 12:08 Re: Prawo jazdy c+e

Jak sporo po uk autem jezdziłeś to dasz radę . Wiadomo ze lekko nie jest, zdanie teorii to nie problem emano oferuje dobre zestawy do nauki . Ja zadawałem i za pierwszym razem i teorie i praktykę zaliczyłem , teraz jestem w trakcie kursu na przyczepę .

bongorno
Rozeznany

Reputation point: 30
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewa3kotbirmin » 5 Oct 2011, 12:58 Re: Prawo jazdy c+e

witam mam kategorie B.C i chciaŁbym zrobić E gdzie mam się udać? wczesniejsze kategorie zdawałem w Polsce .Czy to jest jakas szkoła jazdy ? szukałem w necie ale ogłaszają sie tylko na B . Prosze o jakiś adres gdzie mam sie udac.

ewa3kotbirmin
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI