ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
Napisane by martizzo » 6 Feb 2011, 16:19 ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
Póki co wiem gdzie jest Lidl (jeden z kilku na dzielnicy zapewne;)) i .. na tym moja wiedza się kończy:)
Jak najbardziej wskazane są refleksje nt. ludzi, miejsc aktywnego wypoczynku itd. :)
z góry dziękuję za odp.:)
-
- martizzo
- Raczkujący
- Reputation point: 0
Napisane by Thomas » 6 Feb 2011, 21:00 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputation point: 67
Napisane by ps » 6 Feb 2011, 22:32 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
-
- ps
- Raczkujący
- Reputation point: 7
Napisane by Baku » 7 Feb 2011, 17:38 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
-
- Baku
- Początkujący
- Reputation point: -2
Napisane by martizzo » 7 Feb 2011, 18:46 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
PS - czemu "masakra" ??
Baku - możesz się wgłębić w plusy i minusy, skoro już tutaj tyle czasu mieszkasz? ... ;)
-
- martizzo
- Raczkujący
Napisane by KRUSZKA » 8 Feb 2011, 07:59 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
[ Dodano: |8 Lut 2011|, o 08:09 ]
polecam erdington lesure centre gdzie jako mieszkaniec masz za darmo basen silownie saune kolo hsbc na koncu high street. Na drugim koncu high street na przeciw stacji bp masz sklep miesny jedyny narazie dobry sklem w birmingham, albo brookvale park jak lubisz spacerki do tego cala masa pub-ow gdzie czasem jeszcze spotkasz jakis brytyjczykow choc to wymarly gatunek na wyspach . Najbardziej halasliwi i niebezpieczni sa polacy pijacy tyskie na lawkach i spiewajacy hymn polski o 2 nad ranem!
-
- KRUSZKA
- Raczkujący
- Reputation point: -12
Napisane by aloain » 8 Feb 2011, 15:09 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
-
- aloain
- Rozeznany
- Reputation point: 4
Napisane by Kitka » 5 Apr 2011, 10:45 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd. ;)
Do zwiedziania raczej tu nic nie ma oprócz parków, ale ja tu tylko mieszkam :grin: Jak chcę coś zobaczyć, pozwiedzać to ruszam dalej :mrgreen:
Pozdrawiam.
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputation point: 41
Napisane by adrian1987 » 14 Jun 2012, 10:12 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
chcialbym dowiedziec sie co nieco na temat Erdington
Mam zamiar sie tam przeprowadzic, wiec jaka dzielnice najlepiej wybrac??
gdzie mieszka najwecej naszych rodakow???
czy sa polskie sklepy, restauracje lub bary???
prosze o pomoc
pozdrawiam
-
- adrian1987
- Przyczajony
Napisane by wolfman » 2 Oct 2012, 11:28 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
-
- wolfman
- Początkujący
- Reputation point: -4
Napisane by xxxx30 » 4 Oct 2012, 11:47 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
-
- xxxx30
- Rozeznany
- Reputation point: 6
Napisane by Ivoneczka23 » 4 Oct 2012, 12:27 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
wolfman wrote:na hight street sa 3 polskie sklepy i 1 ruski,ogulnie niepolecam!czarne getto gdzie szczury wielkosci kotow po ulicy biegaja(doslownie),policja pod pabem jest co 20min, laski sie tna nozami po pyskach,po zmroku w latwo sie zaopatrzyc w ziolo albo jakies mocniejsze srodki,polacy pija tyskie na lawkach i rycza po nocach,syf ,brod na ulicach...masakra... niepolecam zwlaszcza jezeli ktos ma dzieci...
2 lata mieszkalam na Slade Rd(7 min od high street) czar..ch i cia..w w .... i jedno wam powiem spokój cisza i sielanka domek wynajmował nam ,sklepy dookoła wszyscy sie kłaniali,witali pozdrawiali..mieszkalam z małym dzieckiem nigdy nie było problemu i jeszcze pomagali jak cos bylo potrzeba. takze nie rozumiem twojej opinii ale moze zle trafiles? Polaków tez nie bylo wiec Tyskiego nikt mi pod domem nie pił a jak jakas kobieta rodowita brytyjka w nocy z ryjem sie wydarła i musialam do niej wstac to zaraz sasiedzi wylecieli i ja uspokoili mówiac ze mieszka tu małe dziecko i ze ma sie zamknaC;)policja byla raz..zapytac czy wszystko w porzadku i sie przedstawic;)
Erdington nie jest dla kazdego ale i nie kazdego odstrasza.. Cyrki zdarzaja sie na każdej dzielnicy..teraz mieszkam w walsall bo tutaj byla praca i cisza jak makiem zasiał a juz dzielnice dalej rozróby..trza miec szczescie poprostu
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputation point: 40
Napisane by wolfman » 4 Oct 2012, 18:27 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
Proponuje przejść sie po hight street O zmroku lub na sutton road żeby szczura poglaskac(bo nieboja sie Ludzi i ubiegają pod nogi)
oczywiście niemowilem tylko o czarnych,ci***ak czy polakach Choć anglików tu jest niewiele tylko o caloksztalcie hight street,owszem są i spokojne miejsca,ale jak już mówiłem getto i patologia...
-
- wolfman
- Początkujący
- Reputation point: -4
Napisane by kik1976 » 5 Oct 2012, 05:55 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
-
- kik1976
- Zadomowiony
- Reputation point: 5
Napisane by darios111 » 8 Oct 2012, 09:27 Re: ERDINGTON - opinie, gdzie wyjść, co warto zobaczyć itd.
Prawda, patologii też sporo widuje (...gł. okolice Slade Road) a i "szczura po zmroku" kiedyś przypadkowo z okna namierzyłem, jak chyłkiem zmierzał prosto do cia..kiego fast-food'a bo akurat nie było ludzi a drzwi były na oścież otwarte...
Jednak już się trochę przyzwyczaiłem do tego miejsca i myślę, że takie rzeczy mają miejsce również w innych dzielnicach, w większym lub mniejszym stopniu.
Może i nie ma tu nic ciekawego, ale jest dość dobra komunikacja, blisko do Centrum jednym busem w 10 min., w pobliżu jest duża przychodnia i in. przydatne instytucje, można się przejść w parę min. na High Street albo dla chwili spokoju - do fajnego pobliskiego parku. Pracuję w B7 tak że do pracy też w sumie mam bliziutko...
Jednak po woli planuję zmianę mieszkania (...na samodzielne) i tak się właśnie zastanawiam, czy szukać czegoś nadal na Erdingtonie (może w części B24) czy też przeprowadzić się zupełnie gdzieś indziej...
Co byście polecali w takiej sytuacji - wszelkie opinie mile widziane.
Pozdro...!
-
- darios111
- Początkujący
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Czy warto ocieplic do w Anglii
1, 2, 3 by LukasziGosia in DOM I OGRÓD - 39 Replies
131602 Views -
by ktosienka
on 9 Jun 2014, 21:05
-
Czy warto ocieplic do w Anglii
-
-
Czy warto płacić za dostęp do BIG
by MichalLimaszowy in SZUKAM INFORMACJI - 0 Replies
10133 Views -
by MichalLimaszowy
on 14 Nov 2018, 09:30
-
Czy warto płacić za dostęp do BIG
-
-
Wacky Warehouse - czy warto?
by Kitka in RODZINA I DZIECKO - 2 Replies
13184 Views -
by Kitka
on 16 Dec 2009, 08:54
-
Wacky Warehouse - czy warto?
-
-
Birmingham - czy warto tu przyjeżdżac ???
by tabacpau in SZUKAM INFORMACJI - 4 Replies
21030 Views -
by John.Q
on 7 Oct 2006, 18:19
-
Birmingham - czy warto tu przyjeżdżac ???
-
-
Ubezpieczenie laptopa czy warto ?
by Globox in SZUKAM INFORMACJI - 5 Replies
21784 Views -
by clinic
on 13 Aug 2010, 18:46
-
Ubezpieczenie laptopa czy warto ?