Praca a działalnośc gospodarcza?
Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;
witam
chciałbym założyć własną działalność gospodarczą tutaj w UK, przy czym pracuje na pełen etat i nic w związku z tym by się nie zmieniło. Byłem dziś u naszego głównego księgowego dowiedzieć śię, czy to nie problem, on powiedział, że teoretycznie nie, ale na dłuższą metę jest to nielegalne gdyż aby tak mogło być muszę być na selfemployed i muszę zatrudnić kogoś w tej mojej firmie inaczej będzie to nielegalne....rozumie ktoś coś z tego bo ja nie?
i nie wiem na czym ten problem polega, skoro podatek będę opłacał
jeśli był ktoś z Was w takiej sytuacji to proszę o podpowiedź jak to rozwiązać....
dzięki
pozdr
-

-
wacos
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 1
zakladalem tu podobny temat chyba w styczniu. narazie zawiesilem dalsze prace nad tym na czas nieokreslony bo dokladnie sam sie nie dowiedzialem ale masz jedno z mozliwych rozwiazan, mozesz zalozyc dzialalnosc i zarejestrowac sie jako self-emlopyer i mimo swojej dzialalnosci wykonywac usluge dla obecnego pracodawcy, musielibyscie rozwiazac obecna umowe i kontrakt a pracodawca by musial wykupic od ciebie twoje uslugi i prace.
-

-
Guest
-
-
Return to FINANSE