tax refund

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

MalePostNapisane by nautic » 11 Apr 2009, 17:23 tax refund

Witam,
Chcę się rozliczyć z podatku 2008/2009, a także za dwa lata do tyłu. W kalkulatorze zwrotu na jakiejś stronce wyszło mi łącznie że mam do zwrotu szacunkowo jakieś 1300 funtów za 3 lata. Nie chce mi się tego załatwiać na własną rękę więc wolę to zlecić odpowiedniej firmie zajmującej się odzyskiwaniem nadpłaconego podatku, która weźmie za to odpowiedni procent odzyskanej kwoty podatku. I tu moje pytanie. Czy ktoś z was forumowiczów lub waszych znajomych, korzystał kiedyś z usług takiej firmy? Jeśli tak to poproszę o namiary na jakąś sprawdzoną, gdyż w necie jest tego tyle że nie mam pojęcia którą wybrać a być może nie wszystkie są do końca uczciwe. Pozdrawiam.

nautic
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Kasiuniaaa86 » 11 Apr 2009, 17:48 Re: tax refund

ja rozliaczalam sie sama i musze przyznac ze to najprostsza sprawa w Anglii,nie ma duzo wypelniania,a nie wiem ile bierze osoba ktora by Cie rozliczyla..

Kasiuniaaa86
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 11 Apr 2009, 18:49 Re: tax refund

nie ma sensu placic komus. zadzwon/pojdz do IR w twojej okolicy i w zasadzie powinni zalatwic to za ciebie

pozdr

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by SZCZAPA » 21 May 2009, 18:06 Re: tax refund

a ja mam takie pytanko. jestem w UK 2,5 roku no i w sumie to się nigdy nie rozliczałam z podatku... wstyd się przyznać ale każdego roku ginie mi moje p45 czy p60. nie miałam tu nigdy stałej pracy i zawsze były to prace dla agencji, więc zmieniałam je kilka razy do roku i tych p45 było tyle że ho ho. na początku nie wiedziałam że jedną część p45 zostawia się sobie wiec w ten sposób kilka mi przepadło w agencjach, część też zawieruszyła się podczas przeprowadzek... :evil: wiem że powinnam tego zwrotu dostać naprawdę dużo :roll: czy wie ktoś może jak załatwić to wszystko bez tak ważnych dokumentów, no i czy w ogóle się da?? pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.

SZCZAPA
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Luiza » 21 May 2009, 20:30 Re: tax refund

Idz do revenue, tam dadza sprawdza gdzie przechowywane sa twoje rozliczenia i tylko zadzwonisz pod podany numer aby dowiedziec sie ile ci sie nalezy. Musisz tylko wiedziec dla kogo pracowalas oraz NIN. Nic nie szkodzi ze ty nie masz P60. Revenue ma kopie.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

PostNapisane by KA i PE » 21 May 2009, 21:00 Re: tax refund

jak wyzej. moze sie okazac ze jest tego sporo.agencje czesto pobieraja podwyzszony podatek ktory potem jest zwracany.

pozdr

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by SZCZAPA » 21 May 2009, 21:47 Re: tax refund

naprawdę dziękuję serdecznie za odpowiedzi!!! nie ukrywam że bardzo mnie to ucieszyło :mrgreen: może w końcu odzyskam swoje pieniążki :grin:

[ Dodano: Pią Maj 22, 2009 13:33 ]
mam ogromną prośbe!! dzwoniłam dziś w swojej sprawie do Revenue no i rzeczywiście nie powinno być większego problemu z rozliczeniem mnie, o ile oni będą mieli wszystkie informacje o mnie. no i właśnie... kazali mi napisać list w którym przedstawie swoją sytuacje tzn to że nie posiadam wszystkich dokumentów ale chciałabym się rozliczyć, mam podać swoich pracodawcow i w jakich okresach dla nich pracowałam no itp. to ma być po prostu mały list motywacyjny. no tak tyle tylko że ja nie znam na tyle angielskiego żeby napisać ten list :oops: :sad: jeżeli mogę to proszę Was o wklejenie jakiegoś listu o podobnej treści.. naprawdę mi na tym zależy! z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

SZCZAPA
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 23 May 2009, 11:47 Re: tax refund

a po kiego list? Byłem w revenue tydzień temu. Dostałem do wypełnienia jedna kartkę formatu A4. podałem tylko adresy pracodawców i okresy w których u nich pracowałem. Nie może być przerw w okresie zatrudnienia. Jak były, to wpisuje się czy było się bez pracy, czy brało się Job Seekers Alowance itd. P60 miałem z tego roku. Zeszłoroczne gdzieś się zapodziały (znajda się jak będą niepotrzebne), i przyjęli wniosek bez niczego.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Luiza » 23 May 2009, 12:44 Re: tax refund

Nie mialam P60 od jednego pracodawcyw zeszlym roku. Poszlam osobiscie do revenue, tam pan kazal mi zadzwonic z ich telefonu pod jakis ogolny numer gdzie sprawdzono gdzie przechowywane sa moje papiery. Okazalo sie ze w Portsmouth. Dali mi do nich telefon. Zadzwonilam i tam juz wszystko bylo. Wszystkie P60 i P45. Nie musialam pisac zadnego listu. Mily pan tylko wyliczyl ile mi sie nalezy zwrotu. Po tym juz tylko zlozylam formularz jak wyzej.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

MalePostNapisane by Eryk1 » 5 Sep 2010, 21:10 Re: tax refund

A czy ktos ma linka gdzie mozna sobie wyliczyc czy jakis zwrot sie nalezy?

Eryk1
Stały Bywalec

Reputation point: 16
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to FINANSE