DIETA KOPENHASKA
Napisane by Thomas » 30 Jul 2010, 18:22 Re: DIETA KOPENHASKA
Bardzo wyniszcza organizm.
Kobitki pora ruszyć tyłeczki i sie troszke poruszac, do tego zmienić talerz na mniejszy deserowy do posiłków.
Nie ma potrzeny stosować żadnej chemii.
Chcecie schudnąć spełnijcie te punkty a nie idźcie na skróty bo zwykle skrót=jojo
1. Jeść tyle ile wynosi nasze zapotrzebowanie czyli średnio kobiety do 2000kalorii dzienie.
Wszystko powyżej idzie w boczki:-)
2. Posiłki muszą być zbilansowane w składnikach czyli, 50%protein, 45%węglowodanów i 5%dobrych tłuszczy(omega3 i 6)
Artykuły zawierające węglowodany powinny posiadać jak najmniejszy współczynni glikemiczy.
Posiłki powinny być lekkie i wszytkie powinny zawierać białko które najdłużej urzymuje uczucie sytości.
Makaron, ziemniaki i białe pieczywo najlepiej gdyby znikło z naszego menu.
Powinno sie również jeść powoli ponieważ mózg otrzymuje sygnał sytości z żołądka po ok 20minutach,nie opcychamy sie tylko jemy by zabić głód.
3. Posiłków powinno byc conajmniej 5 dziennie w regularnych odstepach od 3 do 4 godzin. Ostani posiłem powinien być najmniej kaloryczny i spożyty nie mniej jak 3 godziny przed snem.
Czeste posiłki przyspiszają metabolizm oraz utrzymują stały poziom cukru i insuliny w organiźnie.
Żadkie duże posiłki powodują ogromne skoki poziomu cukru we krwi a co za tym idzie ogromne skoki insuliny. Trzeba pamietać że organizm po otrzymaniu duzej dawki cukru wydziela insuline która zawsze po strawieniu cukru spada ponizej pierwotnego poziomu wywołując delikatną chemioglikemie w wyniku której odczuwamy senność i głód by uzupełnic niedobór cukru.
Skoki insuliny również spowalniają metaboliz oraz programują go na gromadzenie zapasów.
5. Trzeba pić dużo wody, min 1,5L, Nie pepsi tylko wode mineralną.
Nerki potrzebują wode by filtrować naszą krew z odpadków przemiany materii.
6. teraz najtrudniejszy punkt
RUCH RUCH I JESZCZE RAZ RUCH.
30 minut tructu i 20 szybiego chodu dziennie, lub godzina biegu co drugi dzień to takie minimum.
Po biegu można ćwiczenia uzupełnić ćwiczeniami kierunowanymi na dane partie ciała czyli np. brzuszki.
Wysiłek fizyczny przyspiesza metabolizm, spala nadmiar kalorii.
Pamietajcie by podczas ćwiczeń utrzymywać tętno do 70% maksymalnej ilości uderzeń na minutę.Powyzej tego poziomu zaczynamz palic kalorie a nie tluszcze.
Życze powodzenia!
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputation point: 67
Napisane by Majka09 » 31 Jul 2010, 23:19 Re: DIETA KOPENHASKA
KAMYK co u ciebie?zycze wytrwalosci!!!
jak skoncze diete kopenhaska przechodze na diete proteinowa moze nie doslownie ale chce zaczac jesc produkty zawarte w tej diecie wiec bez tuszczu i cukru!!!cwiczenia niestety nie ida w parze z nasz dieta cwiczylam godzine rozne serie cwiczen i bylam glodan jak wilk i wyczerpana :o wiec zostawie to na pozniej !!!
8dni do konca diety :mrgreen:
-
- Majka09
Napisane by kamyk69 » 1 Aug 2010, 10:34 Re: DIETA KOPENHASKA
właśnie miałam pisać jak się trzymasz :) u mnie dziś 4 dzień, 5 i 6 wygląda zachęcająco więc też nie mogę się doczekać ;) na razie się trzymam nie chce zapeszać ale idzie mi dobrze jeśli w ogóle można użyć tego określenia ;) najgorsze jest dla mnie przygotowywanie posiłków dla męża i dziecka ale daję radę. mam nadzieję, że dotrwam do końca życzę tego Tobie i sobie. najlepsze jest to jak człowiek docenia teraz smaki i upaja się z każdym kęsem :) wiem na dzień dzisiejszy, po diecie obiadek bez ziemniaczków, naprawdę ta dieta może zmienić nawyki żywieniowe! powodzenia i pozdrawiam
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputation point: 2
Napisane by Majka09 » 3 Aug 2010, 06:43 Re: DIETA KOPENHASKA
Dzien 7czas zaczac!!!czuje sie swietnie w ciagu tych dnie nie dzialo sie nic nad zwyczajnego typu:omdlenia ,zawroty glowy ,szum w uszach poprostu swietnie!! :-D poza wczorajszym dniem gdzie bylam w Londynie po paszport wracajac zatrzymalismy sie na kawke..weszlam do sklepu trzymalam juz kanapke z bekonem i m&m cukiereczki czekoladowe i tak patrzalam na nie z 5min i odlozylam!!!kupilam wode i wyszlam...kurcze juz bylo by po diecie ale nieee!!!! :oops: :-D
co do widocznych efektow oczywiscie sa!!!moj ogromny brzuchol stal sie brzusiem z faldka ,kurcze strasznie sie ciesze bo wlasnie o to mi chodzilo:)
do konca diety 6 dni
-
- Majka09
Napisane by kamyk69 » 3 Aug 2010, 12:57 Re: DIETA KOPENHASKA
-
- kamyk69
- Początkujący
Napisane by malaroksi » 3 Aug 2010, 15:51 Re: DIETA KOPENHASKA
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
Napisane by Thomas » 3 Aug 2010, 20:38 Re: DIETA KOPENHASKA
malaroksi wrote:Dziewczyny, ja dziś też już tydzień na slim faście i 3kg równiótkie dziś mniej
Mniej tylko czego? Wody w organiźmie, tkanki mieśniowej czu tłuszczowej?
Nie zastanawia was to z czego sie "teoretycznie" odchudzacie?
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane by Majka09 » 4 Aug 2010, 07:38 Re: DIETA KOPENHASKA
-
- Majka09
Napisane by malaroksi » 4 Aug 2010, 08:46 Re: DIETA KOPENHASKA
Ja od kilku dni zchodzę z wagi dziennie po 200gram jakdla mnie super czyli jak tak utrzymam to tydzień bedzie 1400 czyli do mojego powrotu do pracy zgubię 7kg :)
nieważne czego ważne ze dziś 3200 mniej ,chodźby samego kału ale cieszy :)Thomas wrote:Mniej tylko czego? Wody w organiźmie, tkanki mieśniowej czu tłuszczowej?
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
Napisane by Kitty » 4 Aug 2010, 09:00 Re: DIETA KOPENHASKA
malaroksi wrote:nieważne czego ważne ze dziś 3200 mniej ,chodźby samego kału ale cieszy :)Thomas wrote:Mniej tylko czego? Wody w organiźmie, tkanki mieśniowej czu tłuszczowej?
A powiem Ci, ze cos w tym jest :-D Raz sie zwazylam przed i po wc i az ponad 1kg nadmiaru zrzucilam :galy: :576: :rofl:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputation point: 19
Napisane by kamyk69 » 4 Aug 2010, 11:39 Re: DIETA KOPENHASKA
malaroksi o tak tak dwa rozmiary mniej, coś cudownego :) nie ważne ile dziennie mniej, najważniejsze że mniej, a nie więcej!
powodzenia dziewczyny
-
- kamyk69
- Początkujący
Napisane by Thomas » 4 Aug 2010, 17:22 Re: DIETA KOPENHASKA
Majka09 wrote:witam!!!!jestem juz na polmetku pomimo tego ze wczoraj mialam zalamanie i chcialm przerwac diete!!!dalam rade wypijajac chyba 2litry wody w 1,5h
efekty sa widoczne wstawie zdjecie jak wygladalam 2tyg przed dieta a jak wygladam dzis;)
jest roznica????
Ale bemben, jeden duzy drugi troche mniejszy.
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane by Majka09 » 5 Aug 2010, 04:33 Re: DIETA KOPENHASKA
-kto Cie tu zapraszal?czyt(swiat kobiet)
jakbys urodzil dziecko choc to nie mozliwe tez bys mial taki" bemben" :evil:
zalozylam ten temat aby KOBIETY mogly sie wspierac badz jedna drugiej pomagac!!!
POTRAFISZ ZEPSOC NAJMNIEJSZA RADOSC CZLOWIEKOWI BRAKIEM KULTURY I HAMSTWEM :evil: :evil: :evil:
-
- Majka09
Napisane by kik1976 » 5 Aug 2010, 06:40 Re: DIETA KOPENHASKA
a wogole sa tu jacys moderatorzy?spia? moze tak by usowac posty nie na temat.
-
- kik1976
- Zadomowiony
- Reputation point: 5
Napisane by kamyk69 » 5 Aug 2010, 07:44 Re: DIETA KOPENHASKA
A tak na marginesie to jak się czujesz? Mam nadzieję, że nic Cię nie skusiło.
-
- kamyk69
- Początkujący
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Dieta karmiacej mamy
1, 2 by julka030308 in RODZINA I DZIECKO - 25 Replies