DIETA KOPENHASKA

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

MalePostNapisane by Thomas » 30 Jul 2010, 18:22 Re: DIETA KOPENHASKA

Dieta Kopenhaska to ostateczność!
Bardzo wyniszcza organizm.
Kobitki pora ruszyć tyłeczki i sie troszke poruszac, do tego zmienić talerz na mniejszy deserowy do posiłków.
Nie ma potrzeny stosować żadnej chemii.

Chcecie schudnąć spełnijcie te punkty a nie idźcie na skróty bo zwykle skrót=jojo
1. Jeść tyle ile wynosi nasze zapotrzebowanie czyli średnio kobiety do 2000kalorii dzienie.
Wszystko powyżej idzie w boczki:-)
2. Posiłki muszą być zbilansowane w składnikach czyli, 50%protein, 45%węglowodanów i 5%dobrych tłuszczy(omega3 i 6)
Artykuły zawierające węglowodany powinny posiadać jak najmniejszy współczynni glikemiczy.
Posiłki powinny być lekkie i wszytkie powinny zawierać białko które najdłużej urzymuje uczucie sytości.
Makaron, ziemniaki i białe pieczywo najlepiej gdyby znikło z naszego menu.
Powinno sie również jeść powoli ponieważ mózg otrzymuje sygnał sytości z żołądka po ok 20minutach,nie opcychamy sie tylko jemy by zabić głód.
3. Posiłków powinno byc conajmniej 5 dziennie w regularnych odstepach od 3 do 4 godzin. Ostani posiłem powinien być najmniej kaloryczny i spożyty nie mniej jak 3 godziny przed snem.
Czeste posiłki przyspiszają metabolizm oraz utrzymują stały poziom cukru i insuliny w organiźnie.
Żadkie duże posiłki powodują ogromne skoki poziomu cukru we krwi a co za tym idzie ogromne skoki insuliny. Trzeba pamietać że organizm po otrzymaniu duzej dawki cukru wydziela insuline która zawsze po strawieniu cukru spada ponizej pierwotnego poziomu wywołując delikatną chemioglikemie w wyniku której odczuwamy senność i głód by uzupełnic niedobór cukru.
Skoki insuliny również spowalniają metaboliz oraz programują go na gromadzenie zapasów.
5. Trzeba pić dużo wody, min 1,5L, Nie pepsi tylko wode mineralną.
Nerki potrzebują wode by filtrować naszą krew z odpadków przemiany materii.
6. teraz najtrudniejszy punkt
RUCH RUCH I JESZCZE RAZ RUCH.
30 minut tructu i 20 szybiego chodu dziennie, lub godzina biegu co drugi dzień to takie minimum.
Po biegu można ćwiczenia uzupełnić ćwiczeniami kierunowanymi na dane partie ciała czyli np. brzuszki.
Wysiłek fizyczny przyspiesza metabolizm, spala nadmiar kalorii.
Pamietajcie by podczas ćwiczeń utrzymywać tętno do 70% maksymalnej ilości uderzeń na minutę.Powyzej tego poziomu zaczynamz palic kalorie a nie tluszcze.
Życze powodzenia!
Thomas
Zaangażowany

Reputation point: 67
Poczciwy
0

PostNapisane by Majka09 » 31 Jul 2010, 23:19 Re: DIETA KOPENHASKA

wczoraj 4dzien!!!czulam sie swietnie aby tak do konca....3cm wpasie mniej wiec nie jest !!!! a dzis 5dzien- pychotka zarelko marchew,ryba,stek zastapie piersia z kurczaka i brokulki mniam:mrgreen:
KAMYK co u ciebie?zycze wytrwalosci!!!
jak skoncze diete kopenhaska przechodze na diete proteinowa moze nie doslownie ale chce zaczac jesc produkty zawarte w tej diecie wiec bez tuszczu i cukru!!!cwiczenia niestety nie ida w parze z nasz dieta cwiczylam godzine rozne serie cwiczen i bylam glodan jak wilk i wyczerpana :o wiec zostawie to na pozniej !!!
8dni do konca diety :mrgreen:

Majka09

0

FemalePostNapisane by kamyk69 » 1 Aug 2010, 10:34 Re: DIETA KOPENHASKA

hej hej
właśnie miałam pisać jak się trzymasz :) u mnie dziś 4 dzień, 5 i 6 wygląda zachęcająco więc też nie mogę się doczekać ;) na razie się trzymam nie chce zapeszać ale idzie mi dobrze jeśli w ogóle można użyć tego określenia ;) najgorsze jest dla mnie przygotowywanie posiłków dla męża i dziecka ale daję radę. mam nadzieję, że dotrwam do końca życzę tego Tobie i sobie. najlepsze jest to jak człowiek docenia teraz smaki i upaja się z każdym kęsem :) wiem na dzień dzisiejszy, po diecie obiadek bez ziemniaczków, naprawdę ta dieta może zmienić nawyki żywieniowe! powodzenia i pozdrawiam

kamyk69
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

PostNapisane by Majka09 » 3 Aug 2010, 06:43 Re: DIETA KOPENHASKA

Dzien dobry!!!
Dzien 7czas zaczac!!!czuje sie swietnie w ciagu tych dnie nie dzialo sie nic nad zwyczajnego typu:omdlenia ,zawroty glowy ,szum w uszach poprostu swietnie!! :-D poza wczorajszym dniem gdzie bylam w Londynie po paszport wracajac zatrzymalismy sie na kawke..weszlam do sklepu trzymalam juz kanapke z bekonem i m&m cukiereczki czekoladowe i tak patrzalam na nie z 5min i odlozylam!!!kupilam wode i wyszlam...kurcze juz bylo by po diecie ale nieee!!!! :oops: :-D
co do widocznych efektow oczywiscie sa!!!moj ogromny brzuchol stal sie brzusiem z faldka ,kurcze strasznie sie ciesze bo wlasnie o to mi chodzilo:)
do konca diety 6 dni

Majka09

0

FemalePostNapisane by kamyk69 » 3 Aug 2010, 12:57 Re: DIETA KOPENHASKA

witaj Majka09 musze przyznać, że "rzeźnik" z Ciebie z tą kanapką, niech Cię ręka Boska od tego broni :!: zobacz już tak daleko zaszłaś nie możesz tego tak zaprzepaścić jedną kanapką i m&m nawet nie wiesz jakie miałabyś później wyrzuty sumienia... ale tak tak wiem znam ten ból bo też marzy mi się np. jakaś rzodkieweczka, papryczka, ogóreczek, czeresienki mmm chyba po diecie zaserwuje sobie dzień warzywno - owocowy ;) Majka09 u Ciebie to już jutro z górki więc trzymaj się dzielnie! damy radę!

kamyk69
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 3 Aug 2010, 15:51 Re: DIETA KOPENHASKA

Dziewczyny, ja dziś też już tydzień na slim faście i 3kg równiótkie dziś mniej :) Moje BMI nie pokazuje nadwagi ale jest na skraju wagi prawidłowej ech jeszcze z 10kg i będe nosić ciuchy 2 rozmiary mniejsze :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by Thomas » 3 Aug 2010, 20:38 Re: DIETA KOPENHASKA

malaroksi wrote:Dziewczyny, ja dziś też już tydzień na slim faście i 3kg równiótkie dziś mniej

Mniej tylko czego? Wody w organiźmie, tkanki mieśniowej czu tłuszczowej?

Nie zastanawia was to z czego sie "teoretycznie" odchudzacie?
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy
0

PostNapisane by Majka09 » 4 Aug 2010, 07:38 Re: DIETA KOPENHASKA

o!
Last edited by Majka09 on 22 Jul 2011, 15:09, edited 1 time in total.

Majka09

0

FemalePostNapisane by malaroksi » 4 Aug 2010, 08:46 Re: DIETA KOPENHASKA

no jest basiorek ci zmalał :)
Ja od kilku dni zchodzę z wagi dziennie po 200gram jakdla mnie super czyli jak tak utrzymam to tydzień bedzie 1400 czyli do mojego powrotu do pracy zgubię 7kg :)
Thomas wrote:Mniej tylko czego? Wody w organiźmie, tkanki mieśniowej czu tłuszczowej?
nieważne czego ważne ze dziś 3200 mniej ,chodźby samego kału ale cieszy :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Kitty » 4 Aug 2010, 09:00 Re: DIETA KOPENHASKA

malaroksi wrote:
Thomas wrote:Mniej tylko czego? Wody w organiźmie, tkanki mieśniowej czu tłuszczowej?
nieważne czego ważne ze dziś 3200 mniej ,chodźby samego kału ale cieszy :)

A powiem Ci, ze cos w tym jest :-D Raz sie zwazylam przed i po wc i az ponad 1kg nadmiaru zrzucilam :galy: :576: :rofl:
Kitty
Zadomowiony

Reputation point: 19
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamyk69 » 4 Aug 2010, 11:39 Re: DIETA KOPENHASKA

Majka09 wow no super!!! aby do konca na pewno jeszcze coś zrzucisz. Ja mam dziś ten najgorszy dzień, opycham się wodą ;) i czekam do 14 wtedy zjem mój wyczekiwany kawałeczek mięska :-P u mnie ponad 4kg mniej nie wytrzymałam i musiałam się zważyć :) więc motywuje, żeby wytrwać do końca
malaroksi o tak tak dwa rozmiary mniej, coś cudownego :) nie ważne ile dziennie mniej, najważniejsze że mniej, a nie więcej!
powodzenia dziewczyny

kamyk69
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Thomas » 4 Aug 2010, 17:22 Re: DIETA KOPENHASKA

Majka09 wrote:witam!!!!jestem juz na polmetku pomimo tego ze wczoraj mialam zalamanie i chcialm przerwac diete!!!dalam rade wypijajac chyba 2litry wody w 1,5h
efekty sa widoczne wstawie zdjecie jak wygladalam 2tyg przed dieta a jak wygladam dzis;)

jest roznica????

Ale bemben, jeden duzy drugi troche mniejszy.
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy
0

PostNapisane by Majka09 » 5 Aug 2010, 04:33 Re: DIETA KOPENHASKA

Thomas
-kto Cie tu zapraszal?czyt(swiat kobiet)
jakbys urodzil dziecko choc to nie mozliwe tez bys mial taki" bemben" :evil:
zalozylam ten temat aby KOBIETY mogly sie wspierac badz jedna drugiej pomagac!!!
POTRAFISZ ZEPSOC NAJMNIEJSZA RADOSC CZLOWIEKOWI BRAKIEM KULTURY I HAMSTWEM :evil: :evil: :evil:

Majka09

0

FemalePostNapisane by kik1976 » 5 Aug 2010, 06:40 Re: DIETA KOPENHASKA

majka najlepiej ignorowac takie typy. kiedys i mu sie przytrafi czteropak i wtedy bedzie poszezal spodnie.
a wogole sa tu jacys moderatorzy?spia? moze tak by usowac posty nie na temat.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamyk69 » 5 Aug 2010, 07:44 Re: DIETA KOPENHASKA

Majka09 przecież widzisz sama, że jest różnica, najważniejsze że postanowiłaś zrobic coś z własnym ciałem a przecież nie od razu Kraków zbudowano. Jakby każdy żył o rok mniej przez to, że ktoś jest dla nas złośliwy to Polski naród już dawno by wymarł dzięki swoim rodakom więc naprawdę puść to mimo oczu :) Kik ma racje najlepiej ignorować. a swoją drogą, to myślisz jakby Thomas był taki idealny i nie miał bębna piwnego to czy w ogóle zainteresowałby go temat? nie sądzę ;)
A tak na marginesie to jak się czujesz? Mam nadzieję, że nic Cię nie skusiło.

kamyk69
Początkujący

Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET