KARP na wigilijny stół... Gdzie kupić ????

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by Biedrona1 » 3 Dec 2006, 21:41 KARP na wigilijny stół... Gdzie kupić ????

Witam.
Czy ktoś wie gdzie można/będzie można kupić karpie w okolicach Birmingham (jestem w Kidderminster)?
Pozdrawiam, :roza:

Biedrona1
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

ale chodzi ci o zywe, czy takie juz martwe?;d bo na dole bullringu jest taki market smieszny i pamietam, ze tam zawsze strasznie rybami smierdzi. tzn. sa stoiska z calkiem niezlym wyborem - moze tam? ale ja sie na rybach nie znam za bardzo, wiec nie wiem czy karpia tam maja.

z drugiej strony to w tesco jest mrozony filet z cod'a za £1.30 od paczki ;p
tomi09pl
Rozeznany

Neutralny
0

Chodzi o to, że tutaj karp uznawany jest niemal za rybę... "niejadalną". Każdy Anglik, z którym o karpiach rozmawiałam, krzywił się z niesmakiem.
W sumie to wszystko jedno czy żywy, czy martwy, BYLE BY BYŁ KARP na Wigilię.
W Tesco jeszcze nigdy karpia nie widziałam.
A COD - to dorsz... a więc raczej daleko mu do karpia, tak jak i śledziowi, choćby dlatego, że to morskie ryby, hihi.
Chodzi mi konkretnie o karpia (dla niewtajemniczonych - karp po angielsku, to... karp, więc nawet jeśli ktoś nie zna się na rybach, a taki napis zobaczy - proszę o info).
Ale dzięki za posta, przy najbliższej okazji sprawdzę ten śmieszny market na Bullringu.

Biedrona1
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by monicc » 3 Dec 2006, 22:35 karp

czesc, widzialam ogloszenie w polskim sklepie w birmingham na digbeth, ze przyjmuja zamowienia na karpia.

monicc
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Lola » 3 Dec 2006, 23:27 Re: KARP na wigilijny stół... Gdzie kupić ????

Ja karpia w tamtym roku kupilam na Indoor Market w Birmingham (ten co smierdzi rybami i nie tylko...) To piekne miejsce :roll: znajduje sie z tylu za Bullringiem.

Pozdrawiam :mrgreen: jeszcze tylko 20 dni do Swiat :mrgreen:
Lola
Rozeznany

Neutralny
0

Dzięki, już mi lepiej...
Prsozę jeszcze tylko o informację, w jakie dni tygodnia i godziny otwarty jest ten Indoor Market. Birmingham odwiedzam najczęściej w weekendy po południu, a wówczas stoiska są puste.
Pozdrawiam, :roza:

Biedrona1
Przyczajony

Neutralny
0

witaj biedrona sasiadko chyba mamy blizej do siebie niz do bhm jak bedziesz wiedziec cos wiecej na temat karpia moze wybierzemy sie po niego razem .

ka

KA i PE

0

W Polskim sklepie przy Digbeth zamówienia na karpia przyjmują do jutra.... :wink: Więc niewiem czy się wyrobisz.
A jeśli chodzi o IndoorMarket,zamknięty jest w niedziele i w poniedziałek.W zeszłym roku mięli ładne karpie,i w smaku były wyśmienite.Ale to było przed Bożym Narodzeniem więc...może sprowadzali skądś karpie??A jakieś dwa miesiące temu naszła nas chęc na karpia,trafiliśmy że akurat był,i niestety :roll: zjadliwe to to nie było.Zmulone mięso i zapach niestety nie ten :roll: :roll: Więc jak trafisz.... :wink: to dobrze.
I życzę smacznego.
My na karpia w tym roku jedziemy do Polski :razz:
mam nadzieje że spadnie trochę śniegu :wink:

adamirus
Stały Bywalec

Reputation point: 21
Pokojowy
0

Biedrona1 wrote:.
Chodzi mi konkretnie o karpia (dla niewtajemniczonych - karp po angielsku, to... karp, więc nawet jeśli ktoś nie zna się na rybach, a taki napis zobaczy - proszę o info).
Ale dzięki za posta, przy najbliższej okazji sprawdzę ten śmieszny market na Bullringu.

Jakos tak zawsze wydawalo mi sie ze karp po angielsku to..........carp......................ale moze naleze do tych heheheheheheeee "niewtajemniczonych"
anirad
Stały Bywalec

Reputation point: 76
Poczciwy
0

a te karpie co kupujecie tutaj sa zywe

i jaka jest cena tutaj takiego karpia

KA i PE

0

Oczywiście, że angielski karp, to CARP. PRZEPRASZAM, napisałam tak... z rozpędu.
A wracając do Indoor Market - w jakich godzinach jest otwarty ??
Pozdrawiam

Biedrona1
Przyczajony

Neutralny
0

Widziałam właśnie ogłoszenie w polskim sklepie na Acocks Green że przyjmują zamówienie na karpia.daty do kiedy te zamówienia trzeba zrobic żadnej nie było.A cena to £4.90 za kilogram.
A jeśli chodzi o Indoor market.W zeszłym roku karpie były już nieżywe :neutral: I duże bardzo.
A godziny otwarcia?Myślę że od 9tej to napewno.Do 17tej(ale nie jestem pewna bo nigdy później niż 17ta,tam nie byłam :wink: )

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy
0

dzieki adamirus a jakas lokalizacja karpi na tym indoor market :mrgreen: :mrgreen:

a czy na Acocks Green beda zywe ????? czy cos wiesz na ten temat

KA i PE

0

Niewiem czy będą żywe,ale mogę się zapytać,jutro będe tam znowu na zakupach więc....
nie widzę problemu :wink:
A co do lokalizacji karpia na Indoor Market :wink:
Dokładnie ci nie podam jak iść,bo ja zawsze jakoś wchodzę i wychodzę innymi drzwiami,ale stoisko jest bardzo duze,tych sprzedających PANÓW jest tam chyba z sześciu.
Ale zawsze mozesz się zapytać na innych stoiskach czy mają karpie.Może przed świętami,zaczną sprowadzać.pewnie masa polaków pyta sie o karpia,więc szanse są duże.

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy
0

Dzięki adamirus.
A więc czekam (i chyba nie tylko ja) na dalsze wieści z marketu.
Pozdravki

Biedrona1
Przyczajony

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI