Problem landlordem
Napisane by tocamiracle22 » 12 Nov 2009, 21:51 Problem landlordem
nie wspominajac o tym,ze potrafil klepac mnie po tylku,wpraszal sie do mieszkania,nie chcial wyjsc,raz rzucil mnie na lozko,na szczescie nic mi nie zrobil,to jest Hindus,jemu jedyne co pokazywalam to obrzydzenie,czy oni nie rozumieja co to znaczy nie,odczep sie, itp??
Chce swoje pieniadze,moj depozyt i nie wiem gdzie mam sie udac,o pomoc,koles mysli,ze jest bezkarny..z gory dziekuje
-
- tocamiracle22
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by Guest » 12 Nov 2009, 22:47 Re: Problem landlordem
-
- Guest
Napisane by alojzy » 12 Nov 2009, 23:53 Re: Problem landlordem
A jak nie to złóż wypowiedzenie, facet nie robi łaski depozyt musi Ci oddać.
-
- alojzy
Napisane by Dulka » 13 Nov 2009, 00:12 Re: Problem landlordem
-
- Dulka
- Przyczajony
Napisane by marcin.p » 13 Nov 2009, 08:13 Re: Problem landlordem
i ustal czy płacił rachunki. Jezeli nie zglosił iz mieszkanie wynajmował to takowych rachunków nie bylo. Jesli chodzi o depozyt , własciciele lokali sa zobowiazanie do przetrzymywania depozytów na specjalnym koncie, jesli tego nei zrobił mozesz to tez zgłosic i wpakowac go w klopoty.
Jezeli szukasz porady w tej sprawie, swietnym miejscem bedzie lokalne housing office , to jest przedstawicielstwo City Council i jak koles cos kreci to go udupia :).
Moja rada , zadzwon do severn trent, bo to ty jestes odpowiedzialna za placenie za wode ( chyba ze w umowie jest inaczej) . A potem wal prosto do housing office, adresy lokalnych biór : http://www.birmingham.gov.uk/housing-offices
Do przemocy nie ma sie co posówac, od groma jest legalnych sposobów zeby go udupic.
Ponaddto gdy koles w jakis sposób naruszył twoja nietykalnosc osobista , powinnas to natychmiast zglosic na policje, nei bój sie policji . Za pierwszym razem nic nie zrobia ( ok notatke zrobia ) , ale zawsze bedziesz miec podkładke i koles bedzie chodził jak w zegarku. Jezeli przyjdzie ci robic awantury, dzwoń po policje , nie powinien ci wlazic do domu jak tego sobie nei zyczysz.
pozdrawiam
Napisane by cwircwirek » 13 Nov 2009, 09:53 Re: Problem landlordem
-
- cwircwirek
- Rozeznany
- Reputation point: 1
Napisane by Tomk » 13 Nov 2009, 10:28 Re: Problem landlordem
Pare rad.
1. Landlord powinien wplacic Twoj depozyt na tak zwany Tenancy Deposit Protextion ktory zostal zatwierdzony przez rzad 6 kwietnia 2007 roku. Jest to niezalezna agencja trzymajaca depozyt i regulujaca wszelkie spory o to. Jezeli landlord tego nie zrobil to juz jest w swietle prawa przegrany i po zgloszenie tego do w/w agencji dostanie kare a do tego bedzie musial zwrocic Ci pieniadze. Zobacz link ponizej:
http://www.direct.gov.uk/en/TenancyDeposit/index.htm
Na wszystkie pytania na pewno znajdziesz odpowiedz na powyzszym linku. A jak trafnie wskazali w powyzszych postach zawsze mozesz zglosic sie na policje co na pewno pomoze...
Jezeli masz jeszcze jakies pytania to daj znac, postaram sie pomoc.
Serdecznie pozdrawiam,
T.
-
- Tomk
- Rozeznany
- Reputation point: 3
Napisane by hidalgo4 » 13 Nov 2009, 10:39 Re: Problem landlordem
mam tylko jedno pytanie czy masz list potwierdzajacy wplate Twojej KAucji tudziez depozytu na "Secure account"? powinnas dostac takowe do 2 tyggoni od podpisania umowy, jezeli takowego nie masz a watpie aby bylo to ma gosc pozamiatane, prawo angileskie w tym przypadku jest bardzo skrup[ulatne... jak cos pisz na priv
ale jak czytam teraz odp to widze juz sami fachowcy wiec luzik :twisted:
-
- hidalgo4
- Stały Bywalec
Napisane by tocamiracle22 » 14 Nov 2009, 15:19 Re: Problem landlordem
ogolnie umowa o mieszkanie,zniknela mi z domu,podejrzewam,ze on mi ja po prostu wyniosl,dlatego,ze ja zawsze pilnowalam,takich waznych dokumentow,on ma klucze do tego mieszkania,i czesto bywal w tym budynku poniewaz sa tutaj 3 flaty,rachunki wiec przychodzily na te 3 flaty, na spole, i nie przychodza na zadne nazwisko tylko jest napisane the occupier, pierwszym rachunkiem jaki widzialam w momencie kiedy sie tutaj wprowadzlam wynosil ponad 400 f za 3 miesiace,nastepny przyszedl 600 a ostatnio bylo 800,wiec mysle,ze to sa jakies odsetki,on twierdzi,ze zaplacic za to,a ze potwierdzenie zaplaty zgubil.Jasne.
Dzwonilam do water staff czy jakos tak i chcialam uzyskac informacje na temat tego kiedy ostatni raz bylo placone za wode,to pan z tej firmy nie udzielil mi informacji,mowiac,ze musze isc z tym do landlorda bo to mieszkanie jest na niego..
Ostatnim razem kiedy tu byl krzyczal,nbie dal dojsc do slowa,ogolnie mnie chcial wystraszyc,a ja oczywiscie sie balam..
Dziekuje wszystkim za pomoc napewno skorzystam.,
Napiszcie jeszcze tylko czy w tych instytucjach sa osoby mowiace po Polsku bo ja nie znam na tyle dobrze angielskiego:(
[ Dodano: Sob Lis 14, 2009 15:23 ]
Mieszkam tutaj od 4 maja nowej umowy nie dostalam,jedynym dowodem jakiejkolwiek wplaty jest jego podpis na kartce w zeszycie,ze rent zaplacony.
Powiedzial mi,ze gdyby nie placil za wode to zeby ta wode juz dawno wylaczyli,ale jak do tej pory nie wiem ile wynosi zaplata za wode.
Na poczatku mowil tez,ze nie musze placic za council tax,bo ze moj sasiad nie pracuje,i ze nie placi podatkow i ze dlatego,a ostatnio stwierdzil tez,ze musze council MU placic,a jak nie to,ze on pojdzie ze mna i mnie zarejestruje to sie obudzil w ten czas.
-
- tocamiracle22
- Początkujący
Napisane by cwircwirek » 14 Nov 2009, 17:21 Re: Problem landlordem
-
- cwircwirek
- Rozeznany
- Reputation point: 1
Napisane by tocamiracle22 » 14 Nov 2009, 17:53 Re: Problem landlordem
-
- tocamiracle22
- Początkujący
Napisane by Luiza » 14 Nov 2009, 21:57 Re: Problem landlordem
Mnie komornik zaczal scigac 1.5 roku po wyprowadzeniu sie z mieszkanie w ktorym rachynek za wode wliczony byl w czynsz. Severn Trent uparli sie ze skoro nasze nazwiska sa na rachunku to my mamy zaplacic i nie obchodzi ich co mamy w kontrakcie. W koncu sad wydusil kase z landlorda, ale kosztowalo nas to wszystko troche nerwow.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputation point: 71
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Problemy z Landlordem
by Grzes* in MIESZKANIE - 8 Replies