prawo jazdy w UK

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by StepByStep » 23 Sep 2009, 18:26 prawo jazdy w UK

czy ktos z Was zdawal tu prawo jazdy? moze podzielicie sie ze mna swoimi wrazeniami?
chcialabym wreszcie troszke sie usamodzielnic i pomykac po waskich angielskich uliczkach... podkreslam-nigdy nawet nie odpalilam auta :mrgreen: czy mozecie moze polecic jakiegos nauczyciela jazdy? (najlepiej kogos baaardzo cierpliwego ;) ) braliscie od kogos sprawdzonego lekcje? bylabym wdzieczna za wszelkie informacje i ewentualny kontakt do kogos kto ze mna wytrzyma :)
StepByStep
Rozeznany

Reputation point: 20
Pokojowy
0

MalePostNapisane by eric27 » 23 Sep 2009, 19:52 Re: prawo jazdy w UK

Ja robiłem prawo jazdy na C+E ale nie byłem zadowolony ze szkolenia,odniosłem wrażenie,że zależy im tylko na zdarciu kasy ale to nieistotne.Jeśli chodzi o prawko na osobówkę to jest mnóstwo "szkół" ale polecałbym ci jeśli masz znajomego/ą z samochodem,żeby nauczył cię jeździć wystarczy dodatkowe ubezpieczenie i naklejka L na samochodzie napewno będzie taniej :mrgreen: Powodzonka i szerokiej drogi.

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 24 Sep 2009, 09:47 Re: prawo jazdy w UK

ten watek juz byl i bylo duzo na ten temat. poszukaj w wyszukiwarce, a znajdziesz wiele informacji :)

jedna podstawowa zasada, nikt poza wyszkolonym instruktorem nie nauczy Cie jezdzic bezpiecznie, zodnie z brytyjskimi przepisami i nie przygotuje Cie do egzaminu.
koszta? dodatkowe ubezpieczenie, paliwo, ewentualna stluczka, a pozniej i tak kilka lekcji z instruktorem i kilka egzaminow. zapewniam, ze wyjdzie drozej :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by vanilia » 25 Sep 2009, 10:41 Re: prawo jazdy w UK

agg wrote:ten watek juz byl i bylo duzo na ten temat. poszukaj w wyszukiwarce, a znajdziesz wiele informacji :)

jedna podstawowa zasada, nikt poza wyszkolonym instruktorem nie nauczy Cie jezdzic bezpiecznie, zodnie z brytyjskimi przepisami i nie przygotuje Cie do egzaminu.
koszta? dodatkowe ubezpieczenie, paliwo, ewentualna stluczka, a pozniej i tak kilka lekcji z instruktorem i kilka egzaminow. zapewniam, ze wyjdzie drozej :wink:

Nie moge sie zgodzic z tym co piszesz. Mnie uczyl maz i praktyke jak i teorie zdalam za pierwszym razem, nie mialam stluczki, wzielam 10 lekcji u instruktora i stwierdzilam ze to nie bylo potrzebne. Jesli macie kogos kto moze was uczyc i jest naprawde dobrym kierowca to sadze ze nie ma sensu brac lekcji u instruktora, chyba ze nie masz wyjscia. Zdaje sie tutaj naprawde fajnie, egzaminatorzy sa mili. Egzamin praktyczny trwa okolo 45-50 min, ja po 30 min wrocilam do osrodka egzaminacyjnego i zdalam. Nie ma sie co stresowac. Pozdrawiam
vanilia
Zadomowiony

Reputation point: 47
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by agg » 25 Sep 2009, 19:50 Re: prawo jazdy w UK

mysle, ze jednak te 10 godzin z instruktorem zaprocentowalo na egzaminie :wink:
ja mialam tu przynajmniej 2 osoby, ktore sa czynnymi kierowcami od jakis 10 - 15 lat i wiem, ze nie nauczyliby mnie jezdzic. do tej pory jak jada ze mna to prowadzimy dyskusje na temat zasad ruchu drogowego itp. oni uczyli sie w Polsce, ja tutaj.
To, ze maz Cie nauczyl swiadczy tylko o tym, ze zna bardzo dobrze tutejsze przepisy no i ma talent, nie ma co :-)

ja jednak i tak bede obstawiac za instruktorem, bo to czego dowiedzialam sie od Niego podczas jazd niedowiedzialabym sie od zadnego nawet doswiadczonego kierowcy. Bo zdac to nie wszystko. Przedewszystkim bezpieczna jazda zgodnie z prz :-) pisami i zasadami obowiazujacymi w uk.
A kazdy kierowca wie, ze po jakims czasie nabieramy swoje nawyki :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by hidalgo4 » 26 Sep 2009, 07:39 Re: prawo jazdy w UK

ja sie zgadzam z przedmowczynia instruktor jest niezastapiony trzeba wziac przynajmniej te pare h aby wytknal nasze bledy, tutaj zle tzrymane rece i mozna oblac :razz: - ja jezdziem 15 h istruktor mnie namowil isc po 15 h na test i jest prawko ale nie czulem sie pewnie ehhe a on tak to zabawne..... :-D
hidalgo4
Stały Bywalec

Reputation point: 0
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI