Polska agencja na Rookery Rd

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by jakubstasz » 3 Nov 2007, 10:00 Polska agencja na Rookery Rd

Witam wszystkich,
niestety, ale nie jestem odosobniony w moim problemie, bo na forum tego typu przypadki niektórzy z Was opisują. Latem byłem w Bham i jak wielu innych starałem sie o jakąś pracę. Wiadomo jak było, ale chyba miałem nieco szczęścia, że wogóle miałem pracę dorywczą. Pod koniec mojego pobytu załapałem się właśnie z agencji na Rookery Rd (obok Big Saj-a) na pracę w drukarni. Już sam fakt, że mieli płacić raz w miesiącu 10-go byl dziwny, ale praca to praca. No i stało się, że musiałem nagle wracać do Polski, ale wszystkie sprawy w agencji były uregulowane. Mieli przysłać pieniądze na konto. Niestety do dziś ciężko zarobionych pieniędzy nie ma. Próbowałem prosic kumpla, który w Bham mi pomagał, aby wyjaśnił sprawę, ale niestety kontakt się urwał. Gdyby tu w Polsce każdy grosz się nie liczył, to machnąłbym ręką, ale szkoda mi tych ciężko zarobionych pieniędzy. Czy moglibyście mi podpowiedzieć od czego zacząć, aby z Polski załatwić tę sprawe ? Gdyby ktoś znał adres mail-owy lub telefon do tej agencji, to byłbym wdzięczny. Może dałoby się to jakoś wyjaśnić - prawdopodobne jest przecież, ża zaszła jakaś pomyłka (nie chciałbym od razu przesądzać, że ktoś mnie oszukał).
Gdyby ktoś chciał poświęcić mi minutę na jakakolwiek odpowiedź - będę wdzięczny.
Pozdrawiam wszystkich w Bham
Kuba

jakubstasz
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 3 Nov 2007, 10:19 Re: Polska agencja na Rookery Rd

NIE UFAC POLACZKOM!!!Gdyby byli ok , to pieniadze bys dostal zgodnie z umowa na konto.
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Yardley » 3 Nov 2007, 13:09 Re: Polska agencja na Rookery Rd

Jak sie nazywa ta agencja i napisz dokladny adres to moze podjade.
Yardley
Stały Bywalec

Neutralny
0

MalePostNapisane by jakubstasz » 7 Nov 2007, 19:48 Re: Polska agencja na Rookery Rd

Z perspektywy czasu niestety nie znam dokładnego adresu. Byłem tam gdy zadzwonili do mnie i skierowali do drukarni i drugi raz kiedy zanosiłem im numer konta bankowego. Agencja z napisem "Agencja dla Polaka" mieściła się mniej więcej między Laurel Rd. a Antrobus Rd. Obok agencji był fast food "Big Saj". Bardzo dziękuję za chęć pomocy. Wierzę, że kiedyś chociaż będę mógł do nich zadzwonić i usłyszeć dlaczego te ciężko zarobione pieniądze nie trafiły na moje konto. W każdym razie dopóki się cokolwiek nie wyjaśni, to nie bedę ludzi przestrzegał przed nimi.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych pracodawców w Bham i tych z nas, którzy tam są w stanie wreszcie godnie życ. Mam nadzieję, że teraz w Bham jest łatwiej o pracę niż w wakacje.
Kuba

jakubstasz
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by truskawka » 8 Nov 2007, 21:08 Re: Polska agencja na Rookery Rd

o kurcze strasznie mi przykro z twojego powodu, pozdrawiam trzymaj sie

[ Dodano: Czw Lis 08, 2007 21:08 ]
i mam nadzieje ze jakos sie to wszystko wyjasni i dostaniesz pieniazki

truskawka
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by jaco2000eu » 10 Nov 2007, 13:02 Re: Polska agencja na Rookery Rd

Rada dla wszystkich, jak nie chcesz zeby cie orzneli to omijaj szerokim lukiem polakow, prawda stara jak swiat

jaco2000eu
Początkujący

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 11 Nov 2007, 15:02 Re: Polska agencja na Rookery Rd

ty, a podpisywales z nimi jakis glejt? umowe, cokolwiek? zazwyczaj agencje daja ci taka drobnym drukiem pisana niby umowe. a nazwa agencji? tez moze tam podjade....... wku@#$ia mnie jak malo co takie cos....

pozdr

pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by moniavika » 11 Nov 2007, 19:51 Re: Polska agencja na Rookery Rd

jakub wyslalam ci juz nr na ta agencje.mam nadzieje ze dostales :grin:
moniavika
Rozeznany

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by kisiel » 23 Nov 2007, 22:15 Re: Polska agencja na Rookery Rd

The Advisory, Conciliation and Arbitration Service (Acas) employment rights 08457 47 47 47
może cos jeszcze znajdę to dam znać. na pewno można im sie dobrać do d..y.

[ Dodano: Pią Lis 23, 2007 22:22 ]
http://www.berr.gov.uk/employment/employment-agencies/

albo spróbuj tu

nie odpuszczaj im...
kisiel
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by dodo1928 » 24 Nov 2007, 01:43 Re: Polska agencja na Rookery Rd

ta Agencja oni oszukują bylem tam porobiłem jeden dzień 12 h pracy to było tak Rano umówiłem sie ze jadę wanem z pod tej agencji o 7 15 wan przyjechałem po 7 30 i wsiadamy w wanie brak miejsc siedzących z tego co pamiętam w wanie było grubo ponad 25 osób kierowca jakiś polak po czym praca w jakimś magazynie ogólnie lekka praca w środku pracy dowiedziałem sie ze pracujemy na rękę mamy 3,85 funta na godzinę kazda około kantyna 2 stoły brak miejsc do jedzenia i tak dalej bo wielu ludzi po czym kończymy prace o 20 00 i czekamy pod magazynem na pana kierowce który sie spóźnił godzinę i bez zdanego Przepraszam itd tylko ludzie marzli pod magazynem bo magazyn już zamkli i taki był Moj dzień pracy w tej agenci to Sa wyzyskiwacze i zlodzeje!!!

dodo1928
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by erni » 28 Nov 2007, 22:02 Re: Polska agencja na Rookery Rd

moja kolezanka tez pracowala dla tej agencij sprzatala jakies chaty, przed wyjazdem do polski mowila aby pieniadze byly wplacone do konca miesiaca i tak ja zalatwili ze nie dostala ani funta dalej czy doszly jej na konto nie mam pojecia....... :?:

erni
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Daglas » 29 Nov 2007, 07:16 NIe Tylko Ta Agencja

to nie jedyna agencja z machlojkami ....moja dziewczyna pracowała w jednej agencji - pracowała w święto anglikow a agencja nie zapłaciła jej za ten dzień :P bo nie musiała isć do pracy wg agencji a co innego na to kierownik tej firmy :)

Dlatego Radze Wam.... Nie Ma Nic Lepszego Jak Pracować Jako Selfemplojer :P...

Daglas
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by alexandra » 30 Nov 2007, 09:45 Re: Polska agencja na Rookery Rd

Eh, ja kiedyś poszłam do agencji pracy, i wyszło tak, że po tygodniu pani która mi ją znalazła wzięła całą wypłatę...

alexandra
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by corrado1980 » 30 Nov 2007, 10:31 Re: Polska agencja na Rookery Rd

do alexandry : znamy sie ???????????

corrado1980
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by alexandra » 30 Nov 2007, 12:59 Re: Polska agencja na Rookery Rd

NIe, poprostu mam tak ustawiony podpis :) że wyświetla twój nick:)

alexandra
Rozeznany

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA