Mieszkanie z Councilu

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MalePostNapisane by AREK » 11 Oct 2006, 12:13 Mieszkanie z Councilu

Czy ktos wie w jaki sposob zalatwia sie dom, mieszkanie z Councilu, bardzo prosze o pomoc z powazaniem Arek

AREK
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by John.Q » 11 Oct 2006, 17:11 Re: Mieszkanie z Councilu

Tutaj masz linka.Tam jest wszystko wytlumaczone.

http://www.birmingham.gov.uk/GenerateCo ... ENU_ID=310

Z powazaniem

John Q

John.Q
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Lukaas85 » 11 Oct 2006, 19:56 Re: Mieszkanie z Councilu

John Q broni, John Q radzi
John Q nigdy cie nie zdradzi! :mrgreen:
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by AREK » 16 Oct 2006, 10:51 Re: Mieszkanie z Councilu

Dziekuje bardzo! Pozdrawiam

AREK
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewaska732 » 31 Oct 2007, 15:26 Re: Mieszkanie z Councilu

witam serdecznie po raz pierwszy
moj maz jest tu od roku, ja od 2 miesiecy.nie wiemy gdzie zlozyc na to mieszkanie z councilu. gdyby ktos poradzil cos na te nasza niewiedze bysmy byli wdzieczni. mieszkamy w burton upon trent. :roll:

ewaska732
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 31 Oct 2007, 16:25 Re: Mieszkanie z Councilu

wystarczy wybrac sie do councilu, albo zajrzec na storne internetowa councilu, albo przejsc sie do lokalnego biura - wymienione sa na stronie councilu. ahah :mrgreen:
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewaska732 » 1 Nov 2007, 08:29 Re: Mieszkanie z Councilu

chodzilo mi gdzie wlasnie jest ten council w burton upon trent, to ze trzeba tam isc to wiemy. :roll:

ewaska732
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Dolores » 7 Dec 2007, 16:59 mieszkanie z consilu

Witam
Składałam papiery o mieszkanie i po tygodniu dostałam odpowiedż ,że mam kategorie D ,czy ktoś z Was wie co to znaczy ,a po za tym słyszałam ,że można wejść na strone gdzie są domy z consilu ,czy ktoś wie coś na ten temat bardzo dziękuję za każdą odpowiedż.

Dolores
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by beauchampavenue » 7 Dec 2007, 17:59 mieszkanie

jak dostałes ta kategorie z urban choice to przedzwońdo mnie,07825234175, to Ci wytłumaczę
beauchampavenue
Przyczajony

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 8 Dec 2007, 12:45 Re: Mieszkanie z Councilu

Dolores wrote:że mam kategorie D ,czy ktoś z Was wie co to znaczy

kompletnie niezdatny do sluzby wojskowej, nawet w czasie wojny o ile pamietam.....

hehehehehhehee

pozdr

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by Mlody » 8 Dec 2007, 21:47 Re: Mieszkanie z Councilu

KA i PE wrote:
Dolores wrote:że mam kategorie D ,czy ktoś z Was wie co to znaczy

kompletnie niezdatny do sluzby wojskowej, nawet w czasie wojny o ile pamietam.....

hehehehehhehee

pozdr

pe

nie, nie, nie...... kategoria dup.... to dla tych co w czesie wojny jeszcze moga :D
kategoria E to jest juz..... brak slow, no ale moze miec chara pompke :>

Mlody
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by kamil@ » 6 Sep 2010, 21:06 Re: Mieszkanie z Councilu

AREK wrote:Czy ktos wie w jaki sposob zalatwia sie dom, mieszkanie z Councilu, bardzo prosze o pomoc z powazaniem Arek
pisze poniewaz chyba popadam w jakas depresje:/dlugo by opowiadac.........zaxczne od tego,ze moj landlord zosta bankrutem i bank zabral mu mieszkanie ,w ktorym to ja wraz ze swoja rodzina mieszkalismy.musielismy sie wyprowadzic w ciagu 2 dni bo nikt nie raczyl nas poinformowac o dacie eksmisjii(nawet sad a bylismy obecni na sprawie) teraz council umiescil nas w hotelu w 1 pokoju bez kuchni:/ jestesmy na liscie priorytetowej ale nadal nie wiem jak dlugo mam czekac na jakakolwiek oferte mieszkaniowa:/ a za hotel licza nam 165f tygodniowo..........

kamil@
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 7 Sep 2010, 07:43 Re: Mieszkanie z Councilu

kamil@, wynajmijcie sobie flat albo studio i czekajcie dalej na councilowskie mieszkanie, a jak nie to wystawajcie pod biurem z dziećmi i nalegajcie. Ja płace 430 f za dom z dużą kuchnią i ogrodem i naprawde w d@pie bym miała ich hotel za 660 funtów a potem jakiś zdewastowany dom pośród mało przyjaźnie nastawionych sąsiadów , więc myślę że nie ma co użalać się nad sobą tylko działać. To że się przeprowadzicie nie dyskwalifikuje was z listy oczekujących no chyba że będziecie mieć dom ponad standard lub w standardzie ( 1 sypialnia na rodziców i po jednej na dzieci różnej płci lub 1dna wspólna dla dzieci tej samej płci) .
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by kamil@ » 7 Sep 2010, 13:43 Re: Mieszkanie z Councilu

tak tylko,ze jak wynajme sobie sama to zabira mi PRIORYTET NEDD i wszystko pojdzie normalnie w kolejce jak zazwyczaj 10 laT nie uzalam sie tylko w tepie 24 godzin opuszczac miszkanie nie ze swojej winy i jeszce nikt ni epoinformowal to idzie szalu dostac:/ jakos to bedzie i nie uzalam sie nad soba tylko dziele sie swoja historyjka.

[ Dodano: Wto Wrz 07, 2010 14:47 ]
czywiscie nie siedze i nie czekam az MI DADZA sama szukam sobie mieszkania na URBAN CHOIce ale dalismy sobie jeszcze tylko ten tydzien i potem spadamy stad bo tu nawet kuchnni nie ma i rent 165f kogo stac???na taki "liksus"

kamil@
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 7 Sep 2010, 13:50 Re: Mieszkanie z Councilu

Jak to sie mowi albo rybki albo akwarium, chcesz zachowac priorytet to siedz w hotelu i czekaj, nie podoba Ci sie hotel to wynajmij cos i czekaj na council tak jak wszyscy. Osobiscie znam ludzi ktorzy bez zadnych priorytetow dostali mieszkanie po 2 miesiacach, takze nie jest tak ze czeka sie nie wiadomo ile. A to ze Twoj landlord zbankrutowal to nie jest wina councilu i oni nie maja obowiazku stawac na glowie zeby zalatwic Wam mieszkanie.
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to MIESZKANIE