Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post na fb
Napisane by vanilia » 6 Jan 2013, 13:36 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
-
- vanilia
- Zadomowiony
- Reputation point: 47
Napisane by Achilles » 6 Jan 2013, 17:48 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
Nie pisze ze to co robi ta firma jest dobre, ale watpie ze po twojej interwencji sie cos zmieni wiec czy warto? Przemysl sprawe na zasadzie co zyskam a ile strace w ogolnym rozrachunku. Powodzenia
-
- Achilles
- Przyczajony
- Reputation point: 0
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputation point: 8
Napisane by shamac » 8 Jan 2013, 11:27 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
Wczoraj dostalem pismo do reki ze bede mial dyscyplinarne przesluchanie ...
a powodem jest zlewypowiadanie sie o firmie porzez publikacje postow na facebook ....
Obilo mi sie o uszy ze chca mnie zwolnic .. ;/
miedzy innymi powodami sa
taking part in activites which results in adverse publicity to ourselves ..
publikując posta nie dodalem nazwy firmy oraz w profilu nie jest informacja gdzie pracuje .
co dalejrobic ?
pisac pismo z wyjasnieniami do menagera ?
-
- shamac
- Początkujący
Napisane by plazermen » 8 Jan 2013, 11:42 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
Też miałem taka rozmowę ze względu na niezastosowanie się do poleceń przełożonego, które były moim zdaniem sprzeczne z zasadami BHP. Pogadali i wpisali coś do akt, a ja sobie zachowałem nagranie na wszelki wypadek, ale żadnych dalszych działań nie było. Ja w każdym razie byłem zabezpieczony i wyszedłbym bez problemu obronną ręką w razie próby zwolnienia. Generalnie w przypadku mobbingu kolekcjonuj ile wlezie dowodów, nagrywaj rozmowy, rób kopie maili itp. Mnie brali na boczek manager z majstrem i straszyli zwolnieniem regularnie, bo osmielałem się dochodzić swoich praw (m. in. o należny urlop - który wywalczyłem sobie i przy okazji innym pracownikom). Potem nawet babkę z centrali z HR przysyłali żeby mnie mediowała czy coś w tym stylu. Generalnie na noże nie chciałem iść więc robiłem swoje a mobbingiem się nie przejmowałem, bo wiedziałem że nie mogą mi nic zrobić, tylko tyle że kolekcjonowałem dowody na wszelki wypadek.
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputation point: 92
Napisane by dorotajab » 8 Jan 2013, 12:03 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
wiesz jak to sie robi? w razie czego pisz
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputation point: 151
Napisane by korbobor » 8 Jan 2013, 12:27 Odp: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post
W mojej firmę świadkiem mógł być tylko współpracownik lub ktoś że związku na nagrywanie się nie zgodzili a prawnik odradzał nie informowanie o nagrywaniu. Uważaj też na protokół który pewnie po spotkaniu będziesz musiał podpisać w moim pewnie rzeczy były ujmowane zupełnie inaczej niż mówiłam. Jak się z czym nie zgadzasz żądaj zmiany protokołu i nie podpisuj niczego bez przeczytania sto razy ale to pewnie wiesz ;-) powodzenia i trzymam kciuki
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputation point: 62
Napisane by zwierzakfm » 8 Jan 2013, 12:37 Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post na fb
Jezeli masz cos takiego to najzwyczajniej nie dostosowales sie do warunkow kontraktu i masz pozamiatane.
-
- zwierzakfm
- Stały Bywalec
- Reputation point: 22
Napisane by dorotajab » 8 Jan 2013, 12:47 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
chyba ze dodal w komentarza cos w stulu- szkoda ze w mojej firmie tak nie jest ...
ja pisze na FB rozne bzdury i jakby moj szef bral wszystko do siebie to juz bym nie tylko byla bezrobotna, ale tez miala dozywocie...ale jak on ma mi udowodnic ze pisze o nim? skoro nie uzywam jego imienia albo nazyw firmy?
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputation point: 151
Napisane by vanilia » 8 Jan 2013, 13:56 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
-
- vanilia
- Zadomowiony
- Reputation point: 47
Napisane by Achilles » 8 Jan 2013, 15:25 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
-
- Achilles
- Przyczajony
Napisane by *Gdynianka* » 12 Jan 2013, 17:25 Re: Co mam zrobic - szef mnie zastraszyl bo wstawilem post n
dorotajab wrote:no tak ale on podobno nie wpsomnial o firmie- napisal tylko jakie procownik ma prawa. Widac w firmie wiedza ze sie do nich nie stosuja i wzieli to do siebie, ale rownie dobrze mogl pisac ta informacje dla kolegi, zony czy siostry; albo dodac sobie na sciane jako demotywator.....
chyba ze dodal w komentarza cos w stulu- szkoda ze w mojej firmie tak nie jest ...
ja pisze na FB rozne bzdury i jakby moj szef bral wszystko do siebie to juz bym nie tylko byla bezrobotna, ale tez miala dozywocie...ale jak on ma mi udowodnic ze pisze o nim? skoro nie uzywam jego imienia albo nazyw firmy?
Uderz w stół...
...a nożyce się odezwą.
Dodano: -- 12 sty 2013, 17:37 --
Achilles wrote:Czyli sprawdza się mój scenariusz ....
Mi też niestety tak się wydaje... Pracodawcy nie lubią konfliktowych pracowników. A skutek tego typu wojny może być taki jak w marketingu - Zadowolony klient powie dobre słowo kilku osobom; niezadowolony - kilkunastu, albo kilkudziesięciu...
Choć częściowo nie odmawiam również słuszności innym forumowiczom - rzeczywiście niektóre osoby mające wiedzę i silną osobowość oraz walczące o swoje mogą coś zdziałać...
Pytanie tylko - czy kijem Wisłę zawrócimy? Czy nie lepiej poszukać sobie innej "rzeki" ?
-
- *Gdynianka*
- Początkujący
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Sasiedzi-mnie wkurzają
1, 2 by Ivoneczka23 in MIESZKANIE - 25 Replies