W sierpniu dołączamy.
Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.
Witam.
W sierpniu przypływamy z rodzinką,zwierzakami,dobytkiem i teściową :lol: z Irlandii do Anglii.
Czy orientujecie się może które miasteczko wybrać koło Rugeley? W którym się nie zanudzę,wyskoczę na jakieś zakupy,kino z mężem,dobre szkoły itd.?
Mąż jak już wspomniałam będzie pracował w Rugeley,ale on nie poleca tego miasteczka.Czy znacie Cannock,Stafford,Lichfield,Tamworth? Czy ktoś jest z tych miasteczek? Ciężki orzech do zgryzienia :roll:
-

-
Iryska
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Z mojego doświadczenia poleciłbym cannock, to spokojna mieścinka, z większych miasteczek to walsall, nieopodal cannock. mieszkamy tu z żonką i córką i nie jest źle.JEśli chodzi o stafford to trudno mi powiedzieć. Wszędzie jest różnie , zależy od dzielnicy ale jak poczytacie tutaj na forum to ludzie często wypowiadają się o miejscach zamieszkania. Mam nadzieję że troche chociaż pomogłem. Pozdrawiam
-

-
Hunteros30
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 42
Hunteros dzięki wielkie.
Właśnie coś ciągnie mnie do tego Cannock...i ceny domów też przystępne,tak mi się wydaje.
Co do Walsall to przeglądnę bo sprawdziłam,że też nie jest daleko do pracy M :wink:
-

-
Iryska
- Początkujący
-
-
W okolicy Cannock są dwa car booty i jeden w strafford.Masz w okolicy świeże mięsko w burntwood i prakrycznie większość pod ręką.pozdrowienia
-

-
Hunteros30
- Stały Bywalec
-
-
Mieszkam w Walsall ale polecam Cannock ! :lol:
-

-
SunShine85
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 2
to tak jak ja. Ja tez z Walsall i polecam Canock. Dobre to że wokół Cannock są lasy gdzie na grzybki lub na bieg można sie wybrać. Pozdrawiam
-

-
Hunteros30
- Stały Bywalec
-
-
Hej dzięki jeszcze raz,tylko kurcze mało trochę domów 4 bed do wynajęcia :?
No ale może jeszcze coś się znajdzie do 23 lipca,wtedy mąż będzie szukał dla nas domku już na miejscu.
A i jak są grzyby to cudownie :mrgreen:
-

-
Iryska
- Początkujący
-
-
fajnie będę miał z kim na grzyby chodzić. :) możesz poszukać domów w walsall w szczególnośći pelsall,bloxwich to od strony cannock. również burntwood. Pozdrawiam
-

-
Hunteros30
- Stały Bywalec
-
-
Hunteros jeszcze jak lubisz łowić rybki to idelanie :lol:
No ja może mniej,ale mój mąż to uwielbia,a i grzyby też.
Dzięki wielkie za namiary.
Dodano: -- 6 paź 2012, 21:28 --
Odświeżam.
No i Cannock nie wypaliło.Naglił nas czas,jeden dom,który już był prawie nasz uciekł nam spod nosa,więcej ofert nie było i tak to wylądowaliśmy w Tamworth. :lol:
Zawiedziona byłam totalnie,bo jakoś tak napaliłam się na to Cannock,ale by już nie być w rozłące z M zdecydowaliśmy o tym Tamworth.
Jak na razie nie jest źle.
Dom pozostawia trochę do życzenia,ale to już pal sześć.Ważne,że jesteśmy razem.
Dzieciaki chodzą do szkoły,na basen,na karate i powoli zawiązują się ich przyjaźnie.
Gorzej ze mną :P
Nie znam tutaj nikogo,a nie jestem łatwa :mrgreen: w nawiązywaniu nowych znajomość.
Język językiem,coś tam przez te 8,5r w Irl. się nauczyłam,ale o mój nieśmiały byt :roll:
Tak więc,pewnie będę Was zamęczać na forum.
Na szczęście na Halloween przylatują przyjaciele z Irl.
Aha 3 października na zamku w Tamworth o 20:00 będzie pokaz sztucznych ogni. :grin:
-

-
Iryska
- Początkujący
-
-
Return to PRZEDSTAW SIĘ