Znecanie sie nad 5o letnim dzieckiem!!!Pomozcie

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
moim zdaniem sad powinien bardziej angazowac sie w takie sprawy tak samo jak sluzby do tego stwozone.Wszystko zalezy od prawidlowej ocenie sytuacji. Poniewaz duzo ludzi albo bagatelizuje sytuacje jak jest w domu w ktorym dzieje sie komus kzywda lub nie chce tego widziec i sie boja oraz zle ocenioniaja sytuacje. Ten ostatni powod dotyczy sie bardziej sadow oraz instytucji. Ja widze takie tragedje to chce mi sie plakac i czuje sie calkowicie bezradna.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

kolejne wiesci ze strony SuperNiani na facebook-u :

SuperNianiaW sprawie Szymona wiadomo tyle, że Prokuratura w Częstochowie wznowiła postępowanie. Sprawę BARDZO szczegółowo sprawdzają urzędnicy Rzecznika Praw Dziecka. Wiem także, że organizacje pozarządowe także wszystko sprawdzają. Matka jest pod nadzorem kuratora.
Wszyscy patrzą jej na ręce.

[ Dodano: |10 Mar 2011|, o 23:00 ]
a to zobaczylam przed chwila:

SuperNiania
Jutro o 8;30 w "Pytaniu na śniadanie" Jakub Śpiewak z fundacji kidprotect będzie mówił o sprawie Szymonka z Częstochowy.

[ Dodano: |11 Mar 2011|, o 00:07 ]
a tu jeszcze cos innego:

http://kontakt24.tvn.pl/temat,sprawa-5- ... cb70497d53

[ Dodano: |11 Mar 2011|, o 00:25 ]
a tu juz inna sprawa:

http://clips.interia.pl/stm/play.html?v ... nterwencja
kalini812
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

ewela119 wrote:Takim babom powinno sie zabierac dzieci i poddawac przymusowej sterylizacji, facetow z reszta tez i wysylac na ciezkie roboty

Jestem za!!!
Najlepiej do Rosji oni kilka takich obozów mają.

Pozdrowionka dla wszystkich normalnych :mrgreen:

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny
0

byl reportaz w uwadze i program u lisa, cos sie wkoncu dzieje, mozna miec tylko nadzieje na happy end ;/
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

Po obejrzeniu tych reportarzy widac ze jest z nia cos niewporzadku powinno zabrac sie jej syna a ja wyslac na leczenie moze jeszcze kiedys bedzie potrafila byc kopchajaca matka,bo jak narazie wogole nia niejest :mad:

julka030308
Rozeznany

Reputation point: -1
Neutralny
0

.. nie moglam tego sluchac, zaraz wylaczylam, szkoda mi dzieciaczka, jest to bardzo przykre, lzy m same leca...

izabellka81
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

Postanowilam odgrzebac temat gdyz ostatnio w Uwadze znowu byl reportaz o Szymonie. Happy endu niestety nie ma i chyba jeszcze dlugo nie bedzie :cry: Po naglosnieniu sprawy prokurator postanowil sprawdzic autentycznosc nagran upublicznionych przez ojca i okazalo sie ze niestety nikt przy nich nie grzebal, nie montowal itd, jednym slowem wszystkie sa prawdziwe. Matce zostaly postawione zarzuty znecania sie nad dzieckiem, niestety w miedzyczasie zlozyla do sadu wniosek o pozwolenie na wyjazd z dzieckiem za granice i ta zgode otrzymala bo nikt nie dopatrzyl sie powodow dla ktorych mieli by jej tej zgody odmowic a ona tlumaczyla sie tym ze po naglosnieniu sprawy dziecko jest szykanowane i wytykane palcami. Sprawa o znecanie "trwa", dziecko jest nadal z oskarzona o to matka, ojciec z dzieckiem sie nie widuje bo nawet gdyby chcial pojechac do tych Niemiec nie zna adresu. Normalnie jakis horror, szkoda tego dziecka bo nikt nie wie co sie z nim tak naprawde dzieje. Matka ma niby kuratora ktory uwaga: TELEFONICZNIE dowiaduje sie o stan dziecka, dowiaduje sie oczywiscie od matki ktora przeciez nie przyzna sie ze kolejny raz go zbila czy zwyzywala a przedstawiciele polskich sądów nie widza problemu.

Proponuje odnalezc ten odcinek i obejrzec sobie, bodajze rzecznik sądu z ktorym rozmawiala dziennikarka byl wyjatkowo impertynencki :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

moj ty boze szok-az mi sie rece trzesa!!! boze dlaczego..niemoge ...rycze jak bobr!!!

Ewelajna1111
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

To straszne! Czy coś się ruszyło w tej sprawie ? :(

natka38
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

Previous