Profile, ksztaltowniki drewniane

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by falkan » 8 Oct 2011, 17:19 Profile, ksztaltowniki drewniane

Czy ktos może wie gdzie w Bhm, w jakim sklepie kupić profile,kształtowniki drewniane do wykończewń tj. kontowniki, listwy itp.?

falkan
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 8 Oct 2011, 17:33 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

B&Q,
ScrewFIX

Guest

0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 8 Oct 2011, 19:11 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

Podepnę się z pytaniem - czy tam tez można prosto przyciąć 2 deski? I czy ktoś wie - jako usługa, czy za "Thank you" :)
Albo (w co wątpię) ma ktoś może piłę tarczową? :D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by Guest » 8 Oct 2011, 19:17 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

w B&Q jest dzial z plytami roznego typu, przycinaja deski lub plyty na wymiar w sklepie za free, natomiast ScrewFIX dziala na zasadzie Argosa, wszystko z katalogu lub przez internet wiec tam nie przytniesz...

Dodano: -- 8 paź 2011, o 19:17 --

ps. te deski rozumiem, ze chcesz u nich zakupic? czy swoje przywiezc? :)

Guest

0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 8 Oct 2011, 19:18 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

no mój "problem" taki, że je mam w pokoju :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by Guest » 8 Oct 2011, 19:26 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

hihi, kup pile, przetnij i odnies do sklepu, powiedz, ze nie odpowiada twoim wymaganiom :)
postaraj sie jej tylko nie zajezdzic w stopniu wskazujacym na nadmierne uzywanie lub kup osobna tarcze i zostaw ja pozniej w domu.... ile ja juz osob tak robiacych widzialem to masakra :) ostatnio facet przy mnie odniosl pistolet na wszywki i udawal, ze go nie uzywal a w opakowaniu brakowalo okolo 400 sztuk zszywek, musial odkupic pudelko zszywek i sprzet przyjeli :) ja oddalem 5 litrowa farbe kupiona 2 miesiace temu, nie uzylem jej bo trafila sie inna, przypomnialo mi sie to zaryzykowalem i przyjeli.

Guest

0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 8 Oct 2011, 19:31 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

heheh dobre :)
Ino nie chce mi się sprzątać później chaty po cięciu... Jak sobie pomyślę o wiórach w każdym zakątku... A niestety, mieszkam na pięterku i nie dysponuje nawet 10cm2 ogródka...
Albo kupić jedną dechę, a poprosić o przycięcie moich :D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Luiza » 8 Oct 2011, 19:38 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

w przypadku domowego wiercenia /piłowania praca zespołowa się przydaje. Jedna osoba piłuje, a druga obok z odkurzaczem od razu wciąga wióry. Coś tam się naśmieci, ale zawsze sprzątania jest 100 razy mniej.
Last edited by Luiza on 8 Oct 2011, 22:55, edited 2 times in total.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

PostNapisane by Guest » 8 Oct 2011, 19:56 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

jak cos mozesz wpasc do mnie, nie jest daleko od B&Q a i ogrod starczy na budowe domu :) przy okazji zawsze jakies piwko mozna wypic

Guest

0

MalePostNapisane by krisbrumm » 8 Oct 2011, 21:32 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

Duży wybór listew wykończeniowych, desek, drewnianych profili jest w Selco.Przycinają za przysłowiowe Thank you. Wszystko jest na półkach i możesz na zasadzie supermarketu wybrać i załadować na swój wózek.
Ale jeżeli już masz listwy w domu, to patrz powyżej do komentarza kol. Luizy.Piłe tarczową czy inne stolarskie zabawki za niewielkie pieniądze wypożyczysz z HSS hire. Za dobę takiej ręcznej piły wyjdzie pewnie parę funtów.
Patrz tutaj, jeśli jesteś zainteresowany : http://www.hss.com/index.php?s=saw
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputation point: 75
Poczciwy
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 9 Oct 2011, 06:42 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

krisbrumm, dzięki za linka, ale to co by mnie interesowało (stołowa tarczowa) to 36F +VAT za pierwszą dobę :) Taniej by mnie chyba wyszło by upolować coś na car boocie :) Ręcznej nie wezmę, bo nie utnę prosto :) I jak pisałem - musiałbym to robić na chodniku, bo nie dysponuję ogródkiem. Chyba, że bym się wybrał do draco na grilla... wióry byłyby w sam raz na podpałkę :)

Muszę poszukać tego Selco w pobliżu.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by Guest » 9 Oct 2011, 08:51 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

jak cos to ja juz ogien rozpalam :)

Guest

0

MalePostNapisane by falkan » 9 Oct 2011, 19:55 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

Hi, serdeczne dzięki za informacje.

pozdrowionka

Dodano: -- 9 paź 2011, o 19:55 --

Hi, serdeczne dzięki za informacje.

pozdrowionka

falkan
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by komo » 10 Oct 2011, 20:58 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

Jezeli moge polecic to
Grat barr saw mills
1139-1141, Aldridge Rd, Great Barr, Birmingham, West Midlands B44 8PD

Wiekszy chyba wybor niz w BQ

komo
Przyczajony

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 12 Oct 2011, 16:08 Re: Profile, ksztaltowniki drewniane

komo wrote:Jezeli moge polecic to
Grat barr saw mills
1139-1141, Aldridge Rd, Great Barr, Birmingham, West Midlands B44 8PD

Wiekszy chyba wybor niz w BQ

Potwierdzam, najlepszy sklep z wyrobami drewnianymi jaki znam. Mają również stolarnię, na której przycinają dowolne rozmiary, bez ograniczeń ilość cięć i to w cenie zakupionego towaru. Warto również zaznaczyć, że o wiele tańszy od B&Q, Homebase czy też Wicks.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

Return to SZUKAM INFORMACJI