Team Leader

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by pomassage » 28 Sep 2011, 16:28 Team Leader

Wie ktoś może w jakim kierunku trzeba się kierować żeby zostać Team Lider-em?

pomassage
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

PostNapisane by EWELINASTG2 » 28 Sep 2011, 17:31 Re: Team Leader

trzeba przedewszystkim poslugiwac sie jezykiem angielskim,wykazywac sie umiejetnosciami w pracy,trzeba wiedziec co robic...ja bylam w dwoch fabrykach supervisor-em przez 3 lata,dostalam te pozycje poniewaz umiem angielski bardzo dobrze.musisz byc odpowiedzialna i stanowcza jesli zostaniesz team liderem,wszystkich traktowac na takim samym poziomie niewazne czy to najlepsza kolezanka czy najgorszy wrog.powiem ci jedno to nie jest przyjemne zajecie bo jak co pojdzie zle to ty dostaniesz po d..ie.powodzenia. :grin:

EWELINASTG2

0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 28 Sep 2011, 18:30 Re: Team Leader

No i trzeba wiedzieć komu wchodzić, a komu nie ;D
:)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by krisbrumm » 28 Sep 2011, 19:11 Re: Team Leader

to nie jest łatwe, a to dlatego, że albo będziesz fair dla swoich ludzi, ale szybko narazisz się swoim przełożonym, albo będziesz kanalią dla swoich ludzi ale zyskasz sympatię szefa.Kompromisu nie ma.
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputation point: 75
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by pomassage » 28 Sep 2011, 22:39 Re: Team Leader

Wydaje mi się, że chyba nie zrozumieliście za bardzo pytania. Nie interesują mnie wskazówki jak obchodzić się z ludźmi ani co robić gdy jest się Team Liderem, tylko jak nim zostać. Ja zdaje sobie sprawę, że Angielski trzeba mieć dobry oraz, że jednej ze stron będzie coś nie pasowało, zresztą zawsze tak jest. Chcę wiedzieć jak to zrobić, gdzie się udać, czy jakieś szkolenia są potrzebne?

pomassage
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Adrian2712 » 28 Sep 2011, 23:10 Re: Team Leader

Ale się nam towarzystwo rozmarzyło :grin:
Adrian2712
Rozeznany

Reputation point: 18
Neutralny
0

MalePostNapisane by Mike » 29 Sep 2011, 05:21 Re: Team Leader

Panie pomylily dzialy, tu jest o pracy, dzial HUMOR jest nieco nizej a poza tym to macie jakas nazwe swojego kabaretu? skecz "team lider" jest calkiem niezly, chociaz wolal bym go zobaczyc w wersji na zywo.
Mike
Zadomowiony

Reputation point: 13
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 29 Sep 2011, 06:41 Re: Team Leader

pomassage, no toż Ci wyraźnie napisałem co masz robić by zostać Team leaderem :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by pomassage » 29 Sep 2011, 16:43 Re: Team Leader

no to pomocny jesteś ci powiem

pomassage
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 29 Sep 2011, 18:06 Re: Team Leader

Hmm nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać, skoro nie rozumiesz tego co napisałem.
W mojej firmie wygląda to tak:
Jest nabór na TL/superwisiora. wewnętrzne ogłoszenie, aplikacje mogą składać wszyscy - kontraktowi i agencja. Przeprowadzają rozmowy z każdym kandydatem. Wyniki przydziału stanowisk:
1) TL/Sup są zarówno kontraktowi jak i agencyjni (odpada, że trzeba być na kontrakcie)
2) Stanowiska dostali zarówno Ci którzy robią 2-3 lata, jak i np. osoba z agencji, będąca od 2ch tygodni w firmie (odpada kwestia stażu pracy w firmie)
3) TL na dziale X zostaje kontraktowy, pracujący od X lat, ale przez te wszystkie lata będący wyłącznie ... Maintenance Man... (odpada kwestia doświadczenia i znania pracy i organizacji pracy w danym dziale)
4) dostali zarówno biali, czarni jak i śniadzi (odpada kwestia że trzeba być białym)
5) TL są zarówno ludzie z płynnym angielskim, jak i Ci z poziomem "dogadania się"
6) TLami są często gęsto (szczególnie kontraktowi) ludzie z wynikami pracy poniżej średniej (odpada kwestia przydziału stanowisk najlepszym pracownikom)
itd. itp.
Więc, jeśli w tym co napisałem, zauważysz inną metodę niż tą którą wszyscy widzą (kumplowanie się z Shift Managerem/bycie ładną blondynką/podlizywanie się tym na górze) to proszę, podziel się z nami.

Pozdrawiam
PS. Mam nadzieje, że teraz byłem bardziej pomocny

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
3

MalePostNapisane by alabaster » 29 Sep 2011, 18:58 Re: Team Leader

trzeba się puszczać z managerem i innymi wyżej postawionymi ...

teoria sprawdzona , niektóre szmaty z ,,Aston Labs " stosują tą taktykę z powodzeniem ... ;)

alabaster
Początkujący

Reputation point: -3
Neutralny
0

MalePostNapisane by Luk-rom » 29 Sep 2011, 19:54 Re: Team Leader

AdamBoltryk wrote:Jest nabór na TL/superwisiora. wewnętrzne ogłoszenie,

Z reguły jest już po ptaszkach czyli ktoś już ma te miejsce w kieszeni a całej reszcie robi się "szoł", że niby wszystko przechodzi według regulaminu firmy bla bla bla

Aplikowałem i się nie dostałem :mrgreen:
Luk-rom
Raczkujący

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 29 Sep 2011, 20:30 Re: Team Leader

Luk-rom wrote:Z reguły jest już po ptaszkach czyli ktoś już ma te miejsce w kieszeni a całej reszcie robi się "szoł", że niby wszystko przechodzi według regulaminu firmy bla bla bla

No toż ja wciąż o tym ale autor wątku nie przyjmuje tego do wiadomości :)
Pamiętam w jednej firmie, jak ochrona zarejestrowała akcję w samochodzie podczas 30 min przerwy :) Mieli co oglądać przez następne tygodnie no i było o czym gadać na magazynie ;)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by pomassage » 30 Sep 2011, 18:45 Re: Team Leader

Z takim poczuciem humoru to nie dziwie się, że kolega ubiegając się o to stanowisko nie został przyjęty, a drugi który tak wyczerpująco wyjaśnia wpierw, ze trzeba komuś wejść w 4litery a później z tego szyderę wali i robi spis totalnej głupoty niech zajmie się lepiej czymś pożytecznym albo faktycznie popłacze nad swoją mądrością, a swoją pomoc o właśnie niech wsadzi w te 4 litery.
Również pytanie było skierowane jak zostać Team Liderem a nie jak się zachowywać będąc nim, ale widzę że jak zawsze prędzej niż pomoc uzyskasz szczycenie się czyjąś w nawiasie mówiąc mądrością, tyle rozumu ile w majtkach towaru. Eh chłopcy idźcie lepiej wypić piwo, a tym którzy serio wzięli temat do siebie dzięx za pomoc.

pomassage
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Luk-rom » 30 Sep 2011, 20:16 Re: Team Leader

pomassage wrote:Z takim poczuciem humoru to nie dziwie się, że kolega ubiegając się o to stanowisko nie został przyjęty

Ja tylko grzecznie ci wytłumaczyłem iż w przypadku mojej firmy wszystko było z góry zaklepane, a co do twojej informacji do sprawy podszedlem bardzo powaznie i nie pytalem sie calego swiata jak mam sie przygotowac :zakaz:

a co do twej prośby skoro sama w tym momencie pytasz co trzeba zrobić żeby się dostać to po co wogule aplikujesz/zamierzasz skoro pół Birmingham ma ci w tym pomagać/nakierowywać i bóg wie co jeszcze robić, moze pojsc na rozmowe albo siedziec za toba i ci podpowiadać ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I ty chcesz zostać team lederem :?: :lol: :zakaz:
Luk-rom
Raczkujący

Reputation point: 4
Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA