Ryanair POMOCY !

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by dautilius » 9 Sep 2011, 19:38 stluczka bez insurance.POMOCY !

::stop:: witam.mam pytanie.moja zona wjechala w zaparkowany sam kolo morisona,samochod odcholowano nie wzywajac policji,kobieta od tamtego samoch.wziela tylko jej dane.po godzinie zadzwonila proszac o insurance,gdy powiedziala ze nie ma,ona powiedziala ze to zglosi na policje.dodam ze zona kupila samochod 2 tyg.temu i jeszcze nie ubezpieczyla,ma ubezpieczenie na poprzedniego wlasciciela,zona jest w ciazy.prosze o odpowiedz co jej grozi.dziekuje.

dautilius
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 10 Sep 2011, 05:40 Re: stluczka bez insurance.POMOCY !

dautilius wrote:(...)zona kupila samochod 2 tyg.temu i jeszcze nie ubezpieczyla,ma ubezpieczenie na poprzedniego wlasciciela(...)

tutaj nie ma czegoś takiego jak ubezpieczenie na poprzedniego właściciela. W odróżnieniu od Polski, tutaj ubezpiecza się KIEROWCA na konkretny samochód. Czyli, Twoja żona nie miała (i pewnie nadal nie ma) ubezpieczenia na samochód.
A co grozi? Zapewne sprawa trafi do sądu - więc koszty sądowe, koszty naprawy samochodu (mogą być z kosmosu jeśli nie porobiliście zdjęć szkód od razu na miejscu), koszty odszkodowania dla kierowcy/pasażerów, jeśli doznali jakiegoś uszczerbku i może jeszcze parę pozycji.
Wątpię, żeby stan Twojej żony miał jakikolwiek wpływ na postępowanie.

Tutaj policja rzadko przyjeżdża do stłuczek, jeśli nie ma poszkodowanych ludzi. Wszystkim się zajmują firmy ubezpieczeniowe. Wy niestety nie mając ubezpieczenia, nie macie reprezentanta. Jak miałem stłuczkę i zadzwoniliśmy na policję, to tylko spytali mnie przez telefon, czy coś piłem. odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że nie i kazali się tylko wymienić danymi. I zgłosić wypadek w ciągu bodajże 24 czy 48 godzin do swojego ubezpieczyciela.

Po to są właśnie ubezpieczenia, żeby w razie "W" uniknąć tych wszystkich kosztów.

Pozdrawiam
PS. Ludzie, temat był wałkowany na forum już tyle razy, a wciąż znajdują się nowi "ochotnicy".

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI