prom z dunkierki
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
8 posts
• Page 1 of 1
Napisane by m28 » 30 Apr 2011, 17:39 prom z dunkierki
Mam pytanie i mam nadzieje ze ktos z Was moze mi pomoc. za 2 tyg jade do angli poraz pierwszy samochodem czy bilet na prom moge kupic na miejscu w dunkierce czy koniecznie musze zamowic przez internet? jestem kompletnie zielona w tym temacie. i moze ktos wie ktore promy sa najtansze?
-
- m28
- Przyczajony
- Reputation point: 0
0
Napisane by chmiel » 30 Apr 2011, 17:56 Re: prom z dunkierki
Witaj,
bilet na prom kupiony przez internet jest najtańszy, tańszy jest też ,gdy przeprawa jest w godzinach nocnych.Na miejscu też możesz kupić bilet.Polecam Norfolkline.Przeprawa jest do Dover.
Mam nadzieję,że pomogłem. :-)
bilet na prom kupiony przez internet jest najtańszy, tańszy jest też ,gdy przeprawa jest w godzinach nocnych.Na miejscu też możesz kupić bilet.Polecam Norfolkline.Przeprawa jest do Dover.
Mam nadzieję,że pomogłem. :-)
Last edited by chmiel on 30 Apr 2011, 19:14, edited 1 time in total.
-
- chmiel
- Rozeznany
- Reputation point: 13
0
Napisane by m28 » 30 Apr 2011, 18:16 Re: prom z dunkierki
No wlasnie jest problem bo ja z grecji bede jechac i nie wiem ile droga mi zajmie dlatego nie chce ryzykowac, zamawiac biletu przez internet. Wielkie dzieki za pomoc :wink:
-
- m28
- Przyczajony
0
Napisane by Guest » 30 Apr 2011, 18:18 Re: prom z dunkierki
plynalem ostatnio z dukierki, jak bedziesz wjezdzal na prom to jest po tablicach na: DFDS Seaways.
Norfolkline zmienilo jakis czas temu nazwe i plywa teraz pod DFDS Seaways. Ale jak kolega wyzej napisal, najlepiej nawet przed samym wyjazdem kup bilet przez internet, wyjdzie duzo taniej niz na miejscu.
Norfolkline zmienilo jakis czas temu nazwe i plywa teraz pod DFDS Seaways. Ale jak kolega wyzej napisal, najlepiej nawet przed samym wyjazdem kup bilet przez internet, wyjdzie duzo taniej niz na miejscu.
-
- Guest
0
Napisane by sprzedawca » 30 Apr 2011, 18:45 Re: prom z dunkierki
zobacz na gps lub w googlemaps ile trwac bedzie droga i kup bilet przez neta na kilka godzin do przodu jak zajedziesz wczesniej to i tak cie wpuszcza jak bedzie miejsce a zawsze jest . ja tak robie sprawdzone kilkadziesiat razy i zawsze bylo ok
na miejscu bilet kosztuje minimum okolo 60 euro a na necie od 20euro
pozdro
na miejscu bilet kosztuje minimum okolo 60 euro a na necie od 20euro
pozdro
-
- sprzedawca
- Przyczajony
0
Napisane by m28 » 30 Apr 2011, 18:57 Re: prom z dunkierki
a jak bym sie spoznila z 5 godz to tez wpuszcza?? znajac moje szczescie :-P
-
- m28
- Przyczajony
0
Napisane by giowanni77 » 30 Apr 2011, 21:56 Re: prom z dunkierki
sprawdż na googlemap ile droga Ci zajmie, dolicz sobie ze 4,5 godzinek i kup na tą godzine, jak będziesz wcześniej, czy póżniej 2-4 godziny to cię wpuszczą za free, tydzień temu miałem prom na 4 rano , a byłem w dunkierce o 22,30 to wpuścili mnie na 00.00 , no a jeżeli nie starczy Ci tyle tolerancji czasowej, to najwyżej dopłacisz pare funów w różn icy cen biletów i będzie ok.
-
- giowanni77
- Raczkujący
0
Napisane by DD » 8 May 2011, 17:46 Re: prom z dunkierki
liczac trase policz predkosc 60km/h. dodaj 3-4 godziny i wyjdzie Ci czas przejazdu z odpoczynkami.
Jezdzimy raz na rok samochodem po europie i jeszcze nigdy sie nie przeliczylem. my robimy sobie nocleg np. w Amsterdamie i jeszcze sa dwa dni na zwiedzanie. przy okazji polecam Amsterdam.
na prom na zamowionym bilecie mozesz wjechac na +/- jeden prom od zabookowanego. jesli cena online jest drozsza to doplacasz roznice. chyba, ze trafisz na pelny to wtedy czekasz na swoj a gdy sie spoznisz na +1 to i tak da sie podobno wynegocjowac aby uznali Twoj bilet i wpuscili na kolejny.
i jak ktos powyzej pisal; Norfolk to teraz DFDS Seaways.
i jeszcze polece prom Stena Line z Hook of Holland (Rotterdam) do Harwich. Droga z Harwich taka sama jak z Dover. Prom plynie dluzej i jest drozszy ale 7 godzin na promie mozna sie wykapac, wyspac, zjesc sniadanie i do domu zajezdzasz wypoczeta(y)
Jezdzimy raz na rok samochodem po europie i jeszcze nigdy sie nie przeliczylem. my robimy sobie nocleg np. w Amsterdamie i jeszcze sa dwa dni na zwiedzanie. przy okazji polecam Amsterdam.
na prom na zamowionym bilecie mozesz wjechac na +/- jeden prom od zabookowanego. jesli cena online jest drozsza to doplacasz roznice. chyba, ze trafisz na pelny to wtedy czekasz na swoj a gdy sie spoznisz na +1 to i tak da sie podobno wynegocjowac aby uznali Twoj bilet i wpuscili na kolejny.
i jak ktos powyzej pisal; Norfolk to teraz DFDS Seaways.
i jeszcze polece prom Stena Line z Hook of Holland (Rotterdam) do Harwich. Droga z Harwich taka sama jak z Dover. Prom plynie dluzej i jest drozszy ale 7 godzin na promie mozna sie wykapac, wyspac, zjesc sniadanie i do domu zajezdzasz wypoczeta(y)
-
- DD
- Stały Bywalec
- Reputation point: 4
0
8 posts
• Page 1 of 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-