prom z dunkierki

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by m28 » 30 Apr 2011, 17:39 prom z dunkierki

Mam pytanie i mam nadzieje ze ktos z Was moze mi pomoc. za 2 tyg jade do angli poraz pierwszy samochodem czy bilet na prom moge kupic na miejscu w dunkierce czy koniecznie musze zamowic przez internet? jestem kompletnie zielona w tym temacie. i moze ktos wie ktore promy sa najtansze?

m28
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by chmiel » 30 Apr 2011, 17:56 Re: prom z dunkierki

Witaj,

bilet na prom kupiony przez internet jest najtańszy, tańszy jest też ,gdy przeprawa jest w godzinach nocnych.Na miejscu też możesz kupić bilet.Polecam Norfolkline.Przeprawa jest do Dover.

Mam nadzieję,że pomogłem. :-)
Last edited by chmiel on 30 Apr 2011, 19:14, edited 1 time in total.

chmiel
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by m28 » 30 Apr 2011, 18:16 Re: prom z dunkierki

No wlasnie jest problem bo ja z grecji bede jechac i nie wiem ile droga mi zajmie dlatego nie chce ryzykowac, zamawiac biletu przez internet. Wielkie dzieki za pomoc :wink:

m28
Przyczajony

Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 30 Apr 2011, 18:18 Re: prom z dunkierki

plynalem ostatnio z dukierki, jak bedziesz wjezdzal na prom to jest po tablicach na: DFDS Seaways.
Norfolkline zmienilo jakis czas temu nazwe i plywa teraz pod DFDS Seaways. Ale jak kolega wyzej napisal, najlepiej nawet przed samym wyjazdem kup bilet przez internet, wyjdzie duzo taniej niz na miejscu.

Guest

0

MalePostNapisane by sprzedawca » 30 Apr 2011, 18:45 Re: prom z dunkierki

zobacz na gps lub w googlemaps ile trwac bedzie droga i kup bilet przez neta na kilka godzin do przodu jak zajedziesz wczesniej to i tak cie wpuszcza jak bedzie miejsce a zawsze jest . ja tak robie sprawdzone kilkadziesiat razy i zawsze bylo ok
na miejscu bilet kosztuje minimum okolo 60 euro a na necie od 20euro
pozdro

sprzedawca
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by m28 » 30 Apr 2011, 18:57 Re: prom z dunkierki

a jak bym sie spoznila z 5 godz to tez wpuszcza?? znajac moje szczescie :-P

m28
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by giowanni77 » 30 Apr 2011, 21:56 Re: prom z dunkierki

sprawdż na googlemap ile droga Ci zajmie, dolicz sobie ze 4,5 godzinek i kup na tą godzine, jak będziesz wcześniej, czy póżniej 2-4 godziny to cię wpuszczą za free, tydzień temu miałem prom na 4 rano , a byłem w dunkierce o 22,30 to wpuścili mnie na 00.00 , no a jeżeli nie starczy Ci tyle tolerancji czasowej, to najwyżej dopłacisz pare funów w różn icy cen biletów i będzie ok.

giowanni77
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 8 May 2011, 17:46 Re: prom z dunkierki

liczac trase policz predkosc 60km/h. dodaj 3-4 godziny i wyjdzie Ci czas przejazdu z odpoczynkami.
Jezdzimy raz na rok samochodem po europie i jeszcze nigdy sie nie przeliczylem. my robimy sobie nocleg np. w Amsterdamie i jeszcze sa dwa dni na zwiedzanie. przy okazji polecam Amsterdam.

na prom na zamowionym bilecie mozesz wjechac na +/- jeden prom od zabookowanego. jesli cena online jest drozsza to doplacasz roznice. chyba, ze trafisz na pelny to wtedy czekasz na swoj a gdy sie spoznisz na +1 to i tak da sie podobno wynegocjowac aby uznali Twoj bilet i wpuscili na kolejny.
i jak ktos powyzej pisal; Norfolk to teraz DFDS Seaways.

i jeszcze polece prom Stena Line z Hook of Holland (Rotterdam) do Harwich. Droga z Harwich taka sama jak z Dover. Prom plynie dluzej i jest drozszy ale 7 godzin na promie mozna sie wykapac, wyspac, zjesc sniadanie i do domu zajezdzasz wypoczeta(y)

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI