tax code ???
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
szukam informacji na temat tax codu BR. Mianowicie interesuje mnie samodzielne roczne rozliczenie sie i odzyskanie kasy za kod BR, poniewaz zawsze miałem jedna prace ale przy zmianie agencji wystawiali mi kod BR. Chciałbym rozliczyc sie w kwietniu i teraz moje pytanie. Jakie dokumenty nalezy wypełnić i gdzie dokładnie wysłać, jak długo czeka sie na ich odp. i na zwrot kasy. czekam na wasz odp dzieki i pozdrawiam.
-

-
bhm84
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
hej ja tez mialem ten kod i rozliczalem sie w styczniu zanioslem osobiscie p 60 i p45 ktore mialem do ravenue w centrum tam wypelnilem aplikacje i po okolo czterech tygodniach dostalem podziekowanie za rozliczenie sie. za trzy dni miale nastepny list z p60 ktore im zostawilem a nastepnie czek pozdro
-

-
gucio81
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: 4
jesli zaniesiesz do nowego miejsca pracy (lub agencji dal ktorej pracujesz dokument zwany p45 - cos co powinienes otrzymac po zakonczeniu poprzedniego zatrudnienia twoj kodatkowy powinien zosatc zmieniony automatycznie. Mamy marzec, a do konca roku rozliczeniuowego tuz tuz wiec nie wiem czy sie opaca.Na poczatku maja musisz wybrac sie do Inland Revenue, ktore znajduje sie w centrum i poprosic o zmiane kodu podatkowego, a takze o zwrot nadplaconego podatku. Wypelnisz dokument, w ktorym wypisac bedziesz musial dane dotyczace swoich wszystkich prac od kwietnia 2011 do kwietnia 2011. Po tym wystarczy juz czekac. Z tym bywa roznie najczesciej kilka tygodni.
Tu masz adres:
City Centre House
30 Union Street
Birmingham
B2 4AE
[ Dodano: |3 Mar 2011|, o 18:42 ]
PS nie wiem czy mozna wyslac te forme czy nalezy zglosic sie osobiscie. Zalatwialem ta sprawe 5 lat temu, byc moze cos sie zmienilo. Mimo to polecam wybrac sie tam.
-

-
poszukiwacz
- Rozeznany
-
-
hej dzieki za obie odp.
do '"gucio81" czy byłes w tym samym miejscu co "poszukiwacz" czy moze byłes w innym miejscu. dzieki i czekam na odp.
-

-
bhm84
- Przyczajony
-
-
tak w tym tak jest najszybciej samym a kod zmienia sami
-

-
gucio81
- Raczkujący