Co z wózkiem dla dziecka?
Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Witam,
w kwietniu lecimy do Polski. Zabieramy dodatkowo spacerówkę dla naszego synka.Jak wygląda odprawa, czy wózek odprawia się jako ,,rzecz ponadwymiarową''.Wydaje mi się, że kiedyś widziałem, że po wylądowaniu ludzie czekali na płycie lotniska, żeby odebrać wózek z luku bagażowego samolotu, po czym udawali się do odprawy.Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?Dodam, że lecimy Wizz Air.
Pozdrawiam
:-D
-

-
chmiel
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 13
http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=5329
ten temat powtarza się jeszcze w wielu innych topikach wystarczy użyć
szukaj
ale myślę ze w pierwszym lepszym co wrzuciłam znajdziesz odpowiedź , powodzenia :)
-

-
malaroksi
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 170

Hej to zależy w jakim wieku jest dziecko. Ztego co się oriętuję to dzieci do 2 roku życia mogą podróżować bez bagażu podręcznego, ale z wózkiem. wtedy wózek nadajesz jako duży bagaż i odbierasz jak bagaż, lub zostawiasz na płycie lotniska i po wylądowaniu odbierasz też na płycie. Nie wiem jak z wózkiem jeżeli dziecko ma ponad 2 lata. Można to sprawdzić w regulaminie lini lotniczych :-)
-

-
Anna Malecka
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
Dziękuję.Rzeczywiście był taki temat :oops:
Pozdrawiam
-

-
chmiel
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 13
Wózek możesz nadać na bagaż lub zabrać ze sobą az do schodów do samolotu. Dostajesz go po wylądowaniu przy samolocie lub na taśmie razem z walizkami lub jeszcze w innym miejscu.Zależy tylko od lotniska. (w Bham- wózki są na osobnej taśmie z boku, w Krk no, jadą razem z bagażami.)
Co do wieku dziecka. W Ryanair- dziecko powyżej 2 lat także może brać wózek-bez żadnych dodatkowych opłat. Do kiedy? Do kiedy potrzebuje-taka dostałam odp. Nie wiem jak w innych liniach, Ryanair sprawdziłam-rzeczywiście tak jest.
-

-
ann11281
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 10
Return to RODZINA I DZIECKO