Co z wózkiem dla dziecka?

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

MalePostNapisane by chmiel » 24 Feb 2011, 20:56 Co z wózkiem dla dziecka?

Witam,

w kwietniu lecimy do Polski. Zabieramy dodatkowo spacerówkę dla naszego synka.Jak wygląda odprawa, czy wózek odprawia się jako ,,rzecz ponadwymiarową''.Wydaje mi się, że kiedyś widziałem, że po wylądowaniu ludzie czekali na płycie lotniska, żeby odebrać wózek z luku bagażowego samolotu, po czym udawali się do odprawy.Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?Dodam, że lecimy Wizz Air.

Pozdrawiam
:-D

chmiel
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 24 Feb 2011, 21:37 Re: Co z wózkiem dla dziecka?

http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=5329
ten temat powtarza się jeszcze w wielu innych topikach wystarczy użyć szukaj
ale myślę ze w pierwszym lepszym co wrzuciłam znajdziesz odpowiedź , powodzenia :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Anna Malecka » 24 Feb 2011, 21:52 Re: Co z wózkiem dla dziecka?

Hej to zależy w jakim wieku jest dziecko. Ztego co się oriętuję to dzieci do 2 roku życia mogą podróżować bez bagażu podręcznego, ale z wózkiem. wtedy wózek nadajesz jako duży bagaż i odbierasz jak bagaż, lub zostawiasz na płycie lotniska i po wylądowaniu odbierasz też na płycie. Nie wiem jak z wózkiem jeżeli dziecko ma ponad 2 lata. Można to sprawdzić w regulaminie lini lotniczych :-)

Anna Malecka
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by chmiel » 25 Feb 2011, 04:41 Re: Co z wózkiem dla dziecka?

Dziękuję.Rzeczywiście był taki temat :oops:

Pozdrawiam

chmiel
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ann11281 » 25 Feb 2011, 13:59 Re: Co z wózkiem dla dziecka?

Wózek możesz nadać na bagaż lub zabrać ze sobą az do schodów do samolotu. Dostajesz go po wylądowaniu przy samolocie lub na taśmie razem z walizkami lub jeszcze w innym miejscu.Zależy tylko od lotniska. (w Bham- wózki są na osobnej taśmie z boku, w Krk no, jadą razem z bagażami.)
Co do wieku dziecka. W Ryanair- dziecko powyżej 2 lat także może brać wózek-bez żadnych dodatkowych opłat. Do kiedy? Do kiedy potrzebuje-taka dostałam odp. Nie wiem jak w innych liniach, Ryanair sprawdziłam-rzeczywiście tak jest.
ann11281
Rozeznany

Reputation point: 10
Neutralny
0

Return to RODZINA I DZIECKO