Praca dla 16-latka
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
Cześć Wszystkim. Dowiedziałem się, że w Anglii można zacząć pracę od 16 roku życia, ale czy można iść się zarejestrować w Agencji czy npraca na czarno, wiem, że jest mniejsza stawka, ale interesuje mnie byle co. Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam:). :-)
-

-
polonijczyk19
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
można zarejestrować się w agencji, od jej dobrej woli zależy też jaką stawkę będziesz otrzymywać (normalną czy niższą -do 21-wszego roku życia)...
pozdrawiam
-

-
mahol
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 44
Stawka nie gra roli, najważniejsze, że mogą zarejestrować.
A teraz na jaki stopień trzeba znać angielski, o co w agencji pytają jak np przyjdę się zarejestrować. Jakie pytania?
-

-
polonijczyk19
- Przyczajony
-
-
na 3+ :) a tak na serio... nie byłem w agencji od kilku lat (na szczęście), ale na początek najlepiej zacząć od agencji, przygotuj się na pytania dotyczące tego co robiłeś wcześniej, jakie masz doświadczenie, w jakiej branży szukasz pracy, czy masz samochód żeby być dyspozycyjnym, pasuje mieć konto w banku, zaraz jak przyjedziesz spróbuj załatwiać National Insurance Number i Home Office...
pozdrawiam
-

-
mahol
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 44
Witam. Mam pytanie odnośnie pracy dla 16-latka. Czy bardzo ciężko jest taką znaleźć? Gdzie trzeba szukać? Jak wygląda sytuacja z pracą dla takiej osoby? Pytam ponieważ na wakacje chciałby przylecieć do mnie brat i coś zarobić ale nie wiem czy będzie się go opłacało ściągać jeśli ma tu nic nie znaleźć.
Proszę o wszystkie możliwe informacje jakie posiadacie na ten temat.
-

-
ramzes11
- Raczkujący
-
-
Hej z mojego doswiadczenia wiem ze ciezko.My chodzilsmy po agencjach i nic.Wiec lepiej poczekac i nierobic sobie klopotu :grin: pozdrawaim
-

-
julka030308
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: -1
Return to PRACA