granica niemiecka a autostrada A2

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by zielas » 2 Dec 2010, 20:53 granica niemiecka a autostrada A2

witam.
pewnie juz kilka razy padl ten temat, ale interesuje mnie czy ktos sie orientuje jak wyglada na ta chwile odcinek ze swiecka do autostrady A2? generalnie chodzi mi o ruch na drodze i czas przejazdu...
dzienki

zielas
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Luiza » 2 Dec 2010, 22:21 Re: granica niemiecka a autostrada A2

O podpinam sie do pytania. Jedziemy na swieta.
W wakacje sytuacja w poblizu granicy byla tragiczna z powodu beznadziejnie zorganizowanych robot drogowych. Ciekawe jak wyglada to teraz?
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

MalePostNapisane by TheRektor » 3 Dec 2010, 22:18 Re: granica niemiecka a autostrada A2

Jechałem około 3 tygodni temu. Jeżdżę dosyć często. Nic się nie zmieniło, po drodze różne atrakcje turystyczno-widokowe (tiry pasą się po rowach). Po stronie krzyżackiej też nie ciekawie, dużo robót na drodze (zwężenia), już bliżej polski, pomimo tych udogodnień i tak przemieszczanie się u nich jest bardziej sprawne.

TheRektor
Rozeznany

Reputation point: 11
Neutralny
0

MalePostNapisane by daras11 » 6 Dec 2010, 19:12 Re: granica niemiecka a autostrada A2

od swiecka do a2 w grudniu trzeba liczyc okolo 3 godzin. jezdze do polski 2 razy w miesiacu. najlepiej jechac w niedziele rano po plsce , mozna dojechac w 2 godziny

daras11
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Luiza » 22 Dec 2010, 15:37 Re: granica niemiecka a autostrada A2

Wczoraj wieczorem dobilismy do polskiej granicy. Przez cala europe nie bylo zadnych utrudnien. Za to na polskiej granicy zaczyna sie wielokilometrowy korek.
Stalismy 2,5 godziny na dwojce od granicy do przejazdu kolejowego na skrecie na Rzepin (objazd). I nie mam zielonego pojecia czym byl spowodowany korek. Chyba przejazd byl zamykany dla picu, bo nic innego sie mie dzialo. W ciagu tych ponad 2 godzin przejechaly 2 pociagi.
Koszmar.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 22 Dec 2010, 17:12 Re: granica niemiecka a autostrada A2

Przed chwilą rozmawiałem z panią z biura obsługi linii autobusowej, którą się w nocy wybieram do Polski. Największe opóźnienie łapią na tunelu. 2 dni temu tunel stał i teraz rozładowują, to co się nazbierało. Opóźnienia dochodzą do 12 godzin. Na trasie jest normalnie - jak na zimowe warunki :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI