Working Tax i Child na święta

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 2 Dec 2010, 14:32 Working Tax i Child na święta

Pobierm te zasiłki od kilku lat i co roku otrzymuje w okrsie swiatecznym potrójna dawkę tak jak i zgaduję wy ;)

Moje pytanie brzmi ... od czego jest to uzaleznione czasowo
kto wie kiedy w tym roku beda te zasiłki bo chce rozplanowac zakupy ;)
I wogóle bardzo mi się to podoba zastrzyk na zabawki dla dzieci ;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

MalePostNapisane by maniek2140 » 2 Dec 2010, 16:28 Re: Working Tax i Child na święta

do roboty a nie czekasz na socjal

maniek2140
Raczkujący

Reputation point: -7
Wyśmiewca
0

FemalePostNapisane by izap721 » 2 Dec 2010, 20:02 Re: Working Tax i Child na święta

Ivoneczka23 wrote:Pobierm te zasiłki od kilku lat i co roku otrzymuje w okrsie swiatecznym potrójna dawkę tak jak i zgaduję wy ;)

Moje pytanie brzmi ... od czego jest to uzaleznione czasowo
kto wie kiedy w tym roku beda te zasiłki bo chce rozplanowac zakupy ;)
I wogóle bardzo mi się to podoba zastrzyk na zabawki dla dzieci ;)

Jaką potrójną dawkę,o czym Ty piszesz????
izap721
Rozeznany

Reputation point: 12
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Dżastina » 2 Dec 2010, 21:14 Re: Working Tax i Child na święta

też pierwsze słyszę !!!!

Dżastina
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 2 Dec 2010, 22:31 Re: Working Tax i Child na święta

maniek2140 wrote:do roboty a nie czekasz na socjal

rozwaliłes mnie
pewnie nie zarabiasz połowy tego co ja...
ale skonczmy juz te komplementy...
co roku otrzymuje na swięta 3 zasiłki...
myslałam ze wszyscy dostaja stad moje pytanie

[ Dodano: |2 Gru 2010|, o 22:34 ]
dla tych panstwa co sa zdziwieni
otrzymuje je kazdego roku od 2006 r w odstepie 2 dniowym przez około tydzien
natomiast co roku w innych dniach

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 2 Dec 2010, 22:40 Re: Working Tax i Child na święta

Ivoneczka23 wrote:rozwaliłes mnie
pewnie nie zarabiasz połowy tego co ja...
ale skonczmy juz te komplementy...

Teraz to Ty nas rozwalilas, skoro pobierasz Working Tax Credit to oznacza ze zarabiasz ponizej 16 tys rocznie co zadnym rarytasem nie jest i nie ma czym sie chwalic :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 2 Dec 2010, 23:17 Re: Working Tax i Child na święta

to ILE zarabiam nie jest tu podmiotem mojego pytania
skoro nikt nie potrafi mi odpowiedziec na proste wydawałoby sie pytanie
nie widze juz sensu dyskutowac

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Pokojowy
0

PostNapisane by KA i PE » 2 Dec 2010, 23:29 Re: Working Tax i Child na święta

zadzwon sobie do takskredytowni, i zapytaj (mozesz przez tlumacza). na pewno ci odpowiedza kiedy i ile dostaniesz. jestem zaskoczony jednak dlaczego dostajesz tylko trzykrotnosc normalnej, comiesiecznej kwoty. my w zeszlym roku dostalismy 4 normalne swiadczenia, i potem jeszcze piate zaraz po nowym roku. to ostatnie zdaje sie nazywa 'hangover payment' [hengołwer pejment]. nie zapomnij tez o to zapytac, bo zdaje sie trzeba sie dodatkowo zarejestrowac.
nie daj sie wytracic z rownowagi tej bandzie zazdrosnych nieudacznikow ktorzy nie potrafia kozystac z przyslugujacych im benefitow.

pozdr pe

pozdrawiam,

KA i PE

0

MalePostNapisane by artkor » 2 Dec 2010, 23:36 Re: Working Tax i Child na święta

Ja dostałem w tym roku 500 fontów extra z powodu srogiej zimy.

Ech jak szkoda ze wycofują benefity, nie będzie po co tu zaglądać.

artkor
Raczkujący

Reputation point: 16
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 3 Dec 2010, 07:26 Re: Working Tax i Child na święta

prawde mowiac nei mama zielonego pojecia o czym piszesz, ale jesli moglabys przyblizyc temet, to moze by sie komus przydalo. nie patrz na krzykaczy. moze sami kiedys beda potrzebowali pomocy od panstwa, bo fortuna koloem sie toczy.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 3 Dec 2010, 09:03 working tax i child na święta

Ivon oni ci napewno robia taki przelew bo nie robia przelewow w okresie świątecznym,potem dopiero w styczniu,pozdrawiam

Guest

0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 3 Dec 2010, 11:34 Re: Working Tax i Child na święta

dziękuje za odpowiedzi
az zwatpiłam...bo juz myslałam ze inni nie dostają

Poprostu myslałam ze to standard
Ale zadzwonie do podatkowni napewno i się dopytam;)

A wam zadzrosnicy zycze Wesołych Swiąt...;)

[ Dodano: |3 Gru 2010|, o 11:39 ]
kik1976 wrote:prawde mowiac nei mama zielonego pojecia o czym piszesz, ale jesli moglabys przyblizyc temet, to moze by sie komus przydalo. nie patrz na krzykaczy. moze sami kiedys beda potrzebowali pomocy od panstwa, bo fortuna koloem sie toczy.

nie moge nic przyblizyc bo poprostu nie wiem dlaczego się tak dzieje
moge tylko domniemac z byc moze ma na to wpływ ze o zasiłki składałam w Szkocji lub ze moj dziecko urodziło sie w Szkocji lub ze jestem na starych prawnych zasadach lub zostałam wylosowana hehe z grona ludzi zyjących na socjalu bo nie chce mi się pracowac(zeby wyjasnic to ironia)
bo zaraz mnie tu zagdacza i zakopią w ziemi...ja k te kury grzeb grzeb pazurem ;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Cava » 3 Dec 2010, 14:51 Re: Working Tax i Child na święta

Ivoneczka23 wrote:A wam zadzrosnicy zycze Wesołych Swiąt...;)

Smiac sie czy plakac? Kto ma byc niby zazdrosny i o co przede wszystkim? O to ze masz zasilki? Nie wiem moze to ja mam cos nie tak z glowa, ale pobieranie zasilkow to chyba nie jest powod do dumy, wiec wedlug mnie nie ma czego zazdrosic.

Cava
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by maja » 3 Dec 2010, 15:38 Re: Working Tax i Child na święta

niby nikt zazdrosny nie jest ale fajnie jest poczytac jak innych strzela,ze ktos zasilki bierze,kurcze ja tez jakies tam biore i nie ukrywam,ze ucieszyloby mnie to gdybym dostala jeszcze wiecej a tych innych to g... powinno obchodzic czy ktos pracuje czy baki zbija.Pozdrawiam wszystkich

maja
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by izap721 » 3 Dec 2010, 17:08 Re: Working Tax i Child na święta

Ivoneczka23 wrote:
[ Dodano: |2 Gru 2010|, o 22:34 ]
dla tych panstwa co sa zdziwieni
otrzymuje je kazdego roku od 2006 r w odstepie 2 dniowym przez około tydzien
natomiast co roku w innych dniach

Tak się zastanawiam o co chodzi,bo piszesz,że otrzymujesz te dodatkowe zasiłki od 2006r,a masz niespełna 3- letnie dziecko...no,chyba że masz też starsze,to wiele by zmieniło.
Mój mąż też dziś powiedział,że kolega go pytał,czy dostaje te dodatkowe zasiłki,tak więc już nic nie wiem.
Nie powiem,żeby się przydało,jak każdemu zresztą.
Jeśli ktoś jeszcze coś takiego otrzymuje niech się pochwali,na jakiej podstawie dostał i czy wypełniał jakieś dodatkowe papiery....ale wierzyć mi się nie chce,że dają coś dodatkowo,przecież wyliczają to na podstawie dochodu z ubiegłego roku,więc dlaczego mieliby dawać coś więcej na święta?
izap721
Rozeznany

Reputation point: 12
Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to RODZINA I DZIECKO