Child Trust Fund

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by Radek_2010 » 25 Nov 2010, 20:35 Child Trust Fund

Witam :-) szukamy informacji o -- koncie długo terminowym dla dziecka -- ( Child Trust Fund ) nasza córki ma 4 lata i od września rozpocznie szkole już w kraju tzn w Polsce wiec pytanie jest nastepujące , jeśli będziemy kontynuować wpłacanie środków na to konto mimo to ze córka będzie mieszkać w Polsce czy będą bezpieczne te oszczędnośći :?: :?: , i czy po upływie kilkunastu lat tj w wieku 16 -18 roku będzie mogła ( miała prawo ) znich skorzystać nie mieszkając w UK :? :?: z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiamy :grin:
Radek_2010
Rozeznany

Reputation point: 6
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamalena » 26 Nov 2010, 11:34 Re: Child Trust Fund

oczywiscie, ze bedziesz mogla. Konto zalozone jest w uk, ale to nie znaczy, ze osoba na ktora konto jest zalozone mieszka w uk. Tak samo jaik bys oszczedzala w pl to nikogo nie obchodzi gdzie nieszkasz. Ostatnio interesowalam sie zalozeniem takiego konta dla chrzesnicy i nikt mnie nie pytal gdzie ona mieszka :) jezeli masz watpliwosci to zadzwon do anku, ktory ma zarzadac child trust i wypytaj sie dokladnie. Powodzenia

kamalena
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Nikita » 26 Nov 2010, 22:52 Re: Child Trust Fund

Zalezy co masz na mysli mowiac o "bezpiecznych oszczednosciach" ;)
Jesli dziecko zamieszka za granica UK i tak bedzie mialo prawo do odebrania tych oszczednosci po ukonczeniu przepisowego wieku. Ja dzwonilam na infolinie Child Trust Fund w tej sprawie i tak mi powiedzeli ale na twoim miejscu tez bym soobie tam zadzwonilam dla swojego spokoju Nigdy nie ufaj opiniom forumowiczow w 100%, lepiej sprawdzic u zrodla ;)
Pozdrawiam

Nikita
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

MalePostNapisane by Radek_2010 » 26 Nov 2010, 23:16 Re: Child Trust Fund

dziękujemy ślicznie za wypowiedzi i pozdrawiamy :)
Radek_2010
Rozeznany

Reputation point: 6
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI