Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Witam Kobietki
Mam pytanko odnośnie mleka.
Orientujecie się które mleko jest lepsze i czy się różnią: APTAMIL for hungrier babies i APTAMIL breastmilk substitute?
Pozdrawiam

Gośka20
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

Goska nie wiem czy dobrze pamietam ale aptamil for hungrier babies jest mlekiem dla dzieci extra glodnych upominajacych sie czesto o mleczko a to drugie mleko jest chyba mlekiem jak najbardziej zblizonym do mleka matki np,jak masz malo pokarmu i dokarmiasz mlekiem modyfikowanym.Jesli sie myle niech mnie dziewczyny poprawia.Pozdrawiam
agniecha
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

tak jak agniecha napisala. for hungrier bebies jest bardziej zapychajace i ma wiecej tluszczu w gotowym mleku. osobiscie odradzam. chyba lepiej jest dac dziecku czesciej normalnego mleczka. wogole nie rozumiem polityki tego mleka.
czy jak jestesmy baaaardzo glodni to znaczy, ze mamy zjesc podwojnego fish&chipsa? czy moze zjesc dwa mniejsze, zdrowsze dania? (tak jakos porownanie przyszlo mi na mysl) :razz: hihi
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

agg, otoz to ja tez malemu bym nie dala tego mleka tlustego, aczkolwiek spotkalam sie z tym ze matki na noc daja;/
tak jak agg napisala wolalabym zjesc lzejsze danie i deser niz kawal sloniny :PP
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

hej dziewczyny zastanawialam sie tez nad tym mlekiem tylko ze ja mam troszke odwrotna sytuacje moja corcia bardzo slabo przybiera na wadze i myslalam własnie czy to mleko jest troszke tłusciejsze czy poprostu bardziej zapachy i w naszym przypadku nie byloby zamierzonego efektu?co o tym myslicie?

anarek7
Rozeznany

Neutralny
0

nieeeee, no ja bym darowala dziecku ;) po co je tuczyc? moze dawaj czesciej mleczko? a ile wogole Twoj maluszek ma m-cy? sorki jesli to gdzies przegapilam :oops:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

anarek7, chyba jak agg napisala lepiej jest czesciej dawac po prostu.zalezy w jakim wieku jest twoje dzieciatko moze powinno juz jesc inne rzeczy dlatego nie przybiera na wadze. a jakie teraz mleko jje? czy na piersi jest?
no ja bym na sile dziecka nie tuczyla...komorki tluszczowe wytworozne w dziecinstwoie zostaja na cale zycie....;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

no moze macie racje moja córcia ma 9 miesiecy i wazy 6 kg to bardzo malo ale je naprawde sporo ok 12-150 mleczka rano potem sniadanko ok 150 kaszki lub czgos takirgo /obiadek caly duzy sloiczek zjada potem deserek tez duzy zje no i wieczorem mleczko od120do 180 czasem no i jeszcze daje jej juz po troszku normaLNYCH OBIADÓW KTÓRE gotuje takze chyba je normalnie lekarze twierdza ze taka juz jej drobna natura moze maja racje

anarek7
Rozeznany

Neutralny
0

Najwyrazniej, skoro je normalnie bo jak na 9 miesieczne dziecko je ladnie to poprostu tak juz ma. Niunia juz raczkuje? Byc moze jak jest aktywna to poprostu spala kalorie i dlatego nie przybiera na wadze?
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

anarek7, to duzo jje , a co do wagi to jest drobniutka poprostu, jak widac je normalnie z 5 posilkow dziennie moze wieczorne mleko zamien na kaszke ? moj ma nicale 7 mcy i wazy 9kg:) ale to kawal chlopa i jest dlugasny i kupuje mu juz ubrania na 9-12 bo we wszystkich ma za krotkie nogawki i rekawy:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

anarek7, nie przejmuj sie waga swojej niuni, Moja ma 10 miesiecy i wazy 7,5kg wiec chyba nie ma takiej duzej roznicy. Najwazniejsze ze mala je duzo i jak sie rusza duzo to tez nie bedzie przybierac na wadze. Najwazniejsze zeby nie tracila kilogramow :)
AngelinaJ
Rozeznany

Reputation point: 7
Neutralny
0

dzieki dziewczyny tez juz dochodze do wniosku, że nie ma co sie stresowac taka jej natura a niunia nie raczkuje ale siedzi juz sama choc przyszło jej to dosć późno ale jest bardzo aktywna i raczej nie mam podstaw do niepokoju wiem że nie jest aż tak silna jak rówiesnicy ze względu na wagę ale najważniejsze że wszystko jest ok wiem że każde dziecko ma swój rytm poprostu zresztą mój synus jak skonczyl 9 miesiecy to zaczynał sam chodzic tzn od przedmiotu do przedmiotu no ale tez wazyl 2 razy tyle ,ale moze dobrze ze to nie ona byla pierwsza bo wtedy pewnie bardziej bym panikowala.

anarek7
Rozeznany

Neutralny
0

Dzięki Dziewczyny za pomoc, raczej zostane przy zwykłym aptamilu. pozdrawiam

Gośka20
Początkujący

Neutralny
0

Gośka20, masz racje. Kolezanka dawala corce to dla glodnych dzieci na noc bo nie chcialo jej sie wstawac w nocy na karmienie i mala jest zapasiona.

Moj Krolewicz je mamusine mleczko wsuwa juz po prawie 150ml co 3 godz a w nocy czesto juz bez jedzenia obejdzie sie, wiec nie meczy nas w nocy ale pomimo to wstaje okolo 3 zeby sciagnac bo rozsadza mi cycochy. Wlasnie produkuje.

dorcik101
Raczkujący

Neutralny
0

Dziewczyny nie chce zakladac nowego watku powiedzcie mi jakie najlepiej kupic krzeslo do karmienia?????
jakies zwykle, czy rozkladane pozniej na stolik i krzeslo, czy takie ktore ma regulowane oparcie i wysokosc ?
jakie wg was jest najbardziej praktyczne?:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET