prawko kat a
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
witam wszystkich. wiecie coś na temat prawka na motor w uk? gdzie się zapisać, jakie koszta i czy jest możliwość po polsku? wielkie dzięki pzdr
-

-
marcin66
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
wszystko co chciałbyś wiedzieć znajdziesz tutaj
http://tinyurl.com/29ymvv5
-

-
samotny
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 29
Witam marcin66. Ja wlasnie zdalem swoje prawko na motory miesiac temu. Wiec pierwsze co musisz zrobic to udac sie na poczte poprosic o druk na provisional driving licence, krok drugi musisz zrobic CBT (jednodniowy trening koszt ok 100 F nic trudnego) Krok trzeci test teoretyczny , nastepny krok to MOD1 (placyk) i tutaj jest jeszcze jedno "ALE" jesli chcesz jezdzic na motorach o dowolnej pojemnosci musisz zdawac na motorze ktorego pojemnosc silnika wynosi 500ccm i musisz miec skonczone 21 lat!!! jesli zdasz juz MOD1 pozostaje MOD2 czyli egzamin na miescie. Testy wiem ze sa dostepne w j.polskim ja osobiscie zdawalem wszystko po angielsku. Wszystko wydaje sie dosyc proste ale musisz wziasc kilka lekcji i to instruktor bookuje Ci egzaminy ( MOD1 i MOD2 ) jesli chodzi o egzamin to wydaje mi sie ze to bulka z maslem jesli jezdziles kiedys na moto to nie powinienes miec zadnego problemu. Mnie cale prawko kosztowalo ok 700 F to chyba wszystko pozdrawiam i powodzenia :-D
-

-
rydzyk66
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 1
wielkie dzięki za wyczerpujące info pozdrawiam :)
-

-
marcin66
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
ja mam dzisiaj egzamin mod 2 leje tam strasznie i zimno juz ale jestem dobrej mysli choc stres mnie zrzera jak cholera
-

-
KRUSZKA
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: -12
Hej KRUSZKA nic sie nie stresuj te egzaminy to bulka z maslem no i pochwal sie pozniej czy zdalas powodzonka :mrgreen:
-

-
rydzyk66
- Początkujący
-
-
700 Funa ? Nie pomyliles sie czasem ?
-

-
Baku
- Początkujący
-
-
- Reputation point: -2
No raczej nie Baku. Moze kilka funtow :-P Provisional driving licence 50f, Cbt 90f, teoria 15 f , kazda lekcja 2h 50f ( i na egzamin jak jedziesz tez musisz jechac ze swoim instruktorem i wyporzyczac motor ze szkoly) placyk to jeszcze zaden wielki koszt chyba 16f ale miasto juz 90f, takze wszystko razem tak wlasnie niestety wyszlo ok 700f. Mam kumpla ktory takze zdawal tutaj prawko na kat. A i rowniez wyszlo mu 700f. Ale warto bylo zadnych stresow :-D a teraz na legalu moge fruwac czym mi sie podoba pozdrawiam i powodzonka dla wszystkich zdajacych prawko :grin:
-

-
rydzyk66
- Początkujący
-
-
Return to SZUKAM INFORMACJI