opinie o west bromwich

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by fasolka » 9 Oct 2010, 14:11 opinie o west bromwich

czesc! czy ktos moglby mi powiedziec jak sie mieszka w west bromwich? czy to spokojna miejscowosc? czy tez niebezpieczna? jak sie tam mieszka?zamierzam sie tam przeprowadzic a nie mam pojecia o tej miescowosci.. niestety mam niemile wspomnienia zwiazane z moim poprzednim miejscem zamieszkania. prosze o wasze opinie
z gory dziekuje

fasolka
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by monique » 9 Oct 2010, 15:47 Re: opinie o west bromwich

fasolka wrote:czesc! czy ktos moglby mi powiedziec jak sie mieszka w west bromwich? czy to spokojna miejscowosc? czy tez niebezpieczna? jak sie tam mieszka?zamierzam sie tam przeprowadzic a nie mam pojecia o tej miescowosci.. niestety mam niemile wspomnienia zwiazane z moim poprzednim miejscem zamieszkania. prosze o wasze opinie
z gory dziekuje

Nie wiem gdzie mieszkałaś, ale z tego co widziałam i co mówią znajomi (nie mieszkam tam, czasem przejeżdżam) to coraz większa tam kiła i mogiła. Choc pewnie zalezy w której części się mieszka. Jesli poprzedni adres to Handsworth lub jakiś Smethwick i lubisz towarzystwo Polaków to będzie ci dobrze. Jeśli jednak przeprowadzasz się np z Sutton Coldfield lub Solihull to się na pewno rozczarujesz. Wszystko zależy od wymagań.

monique
Rozeznany

Reputation point: 34
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Nadijka » 9 Oct 2010, 16:20 Re: opinie o west bromwich

Moze podaj okolice do ktorej zamierzasz sie przeprowadzic to bedzie latwiej. Tak jak napisala monique, zalezy gdzie bedziesz mieszkac. Jest pare ulic zdominowanych przez czarnoskorych, pare przez cyganow, ale jest tez troche miejsc spokojnych gdzie mozna fajnie zyc. Ja mieszkam na West Bromwich od prawie 3 lat i jakos sie dostosowalam.

Nadijka
Rozeznany

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by wiki82 » 9 Oct 2010, 23:07 Re: opinie o west bromwich

Nigdy nie wyobrazałam sobie mieszkac w West Bromwich,poniewaz czesto spotykałam sie ze złą opinia o tej dzielnicy.
Mieszkam juz tu 2 lata i jest naprawde ok,oczwiscie zalezy to tez w jakiej czesci sie mieszka(jak ktos wyzej wspomniał)
ja nie narzekam jestem zadowolona.
Mam ndziej ze zdania nie zmienie.
Pozdrawiam

wiki82
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by manieklm » 9 Oct 2010, 23:27 Re: opinie o west bromwich

mieszkam tu juz 5 lat w zasadzie jestem zadowolony nkie chce kopiowac poprzedenikow ale wazne jest gdzie mieszkasz ns west bromie ja mieszkam niedaleko great bridge i jest w sumie ok nie mialem zadnych problemow wczesniej mieszkalem blisko beeches road to jest ok 1 zjazdu na m5 i tez bylo super takze ja polecam ale napisz konkretnie jaska dzielnica cie interesuje Pozdrawiam
manieklm
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by fasolka » 10 Oct 2010, 06:47 Re: opinie o west bromwich

wlasciwie to jeszcze nie moge powiedziec jaka dzielnica west bromwich, bo dopiero szukam tam jakiegos domku do wynajecia i powiem szczerze ze ciezko cos znalezc. w sumie to chcialabym cos niedaleko high street. dlatego pytam was o zdanie o tej miejscowosci, bo sama nie mam nikogo znajomego kto bylby w stanie mi cos wiecej powiedziec o west bromwich. ktore dzielnice sa ok itp. napiszcie prosze w jakich dzielnicach west brom jest spoko mieszkac, znaczy sie bezpiecznie. dzieki wszystkim za odpowiedz:)
pozdrawiam

fasolka
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamalena » 10 Oct 2010, 09:44 Re: opinie o west bromwich

szczerze mowiac bym sie wystrzegala west bromwich. Szczegolnie jesli masz dzieci. Wiem, ze uogolniam, ale dzielnica ta (patrzac na jej calosc) jest niebiezpieczna. Moj partner czasami dojezdza tam do pracy, a kilkoro znajomych mieszka i sobie nie chwala (szczegolnie ok high street). A dlaczego by nie poszukac w innej dzielnicy ?
powodzenia w szukaniu.

kamalena
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by fasolka » 10 Oct 2010, 14:49 Re: opinie o west bromwich

w sumie to myslalam o innych dzielnicach, ale szczerze mowiac nie wiem gdzie sie fajnie mieszka (chodzi mi glownie o bezpieczenstwo) a gdzie nie... jak do tej pory mieszkalam tylko w okolicach dudley a to nie jest dobra okolica, naprawde. myslalam tez o great barr bo to blizej centrum ale nie mam tez zdania o tej miejscowosci, poradzcie gdzie sie fajnie mieszka gdzie jest w miare spokojnie itd. ps dodam ze mam dziecko:) dzieki

fasolka
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by monique » 10 Oct 2010, 16:02 re

fasolka wrote:w sumie to myslalam o innych dzielnicach, ale szczerze mowiac nie wiem gdzie sie fajnie mieszka (chodzi mi glownie o bezpieczenstwo) a gdzie nie... jak do tej pory mieszkalam tylko w okolicach dudley a to nie jest dobra okolica, naprawde. myslalam tez o great barr bo to blizej centrum ale nie mam tez zdania o tej miejscowosci, poradzcie gdzie sie fajnie mieszka gdzie jest w miare spokojnie itd. ps dodam ze mam dziecko:) dzieki

A Wednesbury? Typowa sypialnia i spokojne miasteczko. West Brom ci odradzam. Naprawdę.

monique
Rozeznany

Reputation point: 34
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by kamix1234 » 10 Oct 2010, 20:38 Re: opinie o west bromwich

Szczerze piszac to i ja odradzam WB.Mieszkalam tam swego czasu,teraz przeprowadzilam sie na Oldbury,i na pewno juz nie wroce na WB.Ja mieszkam na samym poczatku Oldbury(okolice sainsbury) i naprawde polecam ta okolice,fakt ze na naszej ulicy jestesmy jedna z 3 bialych rodzin(reszta to pakistanczycy-glownie starsi ludzie i rodziny z dziecmi)wiec jest bardzo cichutko,do parku,placu zabaw 5 min na piechotke,do szkół tyle samo,do centrum jednym autobusem sie jedzie

kamix1234
Raczkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

MalePostNapisane by slawek123456 » 10 Oct 2010, 22:23 Re: opinie o west bromwich

ja polecam great barr, mieszkam tu od ponad 2lat,niedaleko piekny park, woda itp....

slawek123456
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by technikuk » 12 Oct 2010, 09:15 Re: opinie o west bromwich

Hej

Mieszkam juz tutaj z zona i dzieckiem ponad 4 lata i jest naprawde ok okolica spokojna z dala od centrum west bromu. Polecam okolice pennyhill primary school moje dziecko tam chodzi do szkoly 90% uczniow bialych. w rankingach szkola jest na 1 miejscu ciezko sie do niej dostac ale warto.

technikuk
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by marcellcortes » 14 Oct 2010, 21:55 Re: opinie o west bromwich

a ja polecam wszystkim Solihull. Dzielnica Olton albo Acocks Green ,choc te ostatnie lezy juz w dystrykcie Birmingham. Opowiesci o Handsworth i innych Smetwickach to juz naprawde zywe legendy. Jesli mam watpliwa przyjemnosc jechac w tamte strony zawsze biore paszport (bo to juz nie Anglia) i bron ( z wiadomych wzgledow)
Attachments
nuclear.jpg
s bussines card.jpg
s bussines card.jpg (12.79 KiB) Viewed 16762 times
marcellcortes
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by MrFranek » 15 Oct 2010, 08:33 Re: opinie o west bromwich

wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Kiedys myslalem ze za zadne skarby sie nie przeprowadze na west brom a mieszkam juz tutaj niecaly rok. mieszkam nie daleko centrum. duzo polakow, dostosowalem sie bez problemu, jak ktos szuka na sile problemow to je znajdzie. Smiesza mnie opinie ludzi ktorzy nigdy tu nie mieszkali i nawet nigdy nie byli a slyszeli jak tu sie mieszka od znajomych. Minus z jakim sie spotkalem to problemy z miejscem parkingiem w okolicach centrum. pozdrawiam

MrFranek
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamalena » 15 Oct 2010, 11:25 Re: opinie o west bromwich

moim zdaniem zalezy czego szukasz. Jezeli zalezy Ci na bezpiecznej i cichej dzielnicy, z dobrymi szkolami, takiej bardziej angielskiej polecam poludnie birmingham. Moze to stereotyp ale tutaj jest lepiej, Mieszkalam na hall green, teraz mieszkam na yardley wood i bardzo ta okolice polecam. szczegolni, ze przeprowadzilam sie z malej wioski w oxfordshire.

kamalena
Początkujący

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI