niepełnosprawnosc

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by Kaśka30 » 8 Sep 2010, 09:57 niepełnosprawnosc

Mam pytanie w Polsce mam 2-gi stopien niepełnosprawności. .i wymóg pracy chronionej(jestem po ciżkim wypadku..)Jestem w Birmingham od maja..i nie zabardzo wiem jak tu to sie odbywa...

Kaśka30
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bugnieszka » 8 Sep 2010, 10:46 Re: niepełnosprawnosc

ale co sie odbywa? .......

bugnieszka
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Kaśka30 » 8 Sep 2010, 11:13 Re: niepełnosprawnosc

przepraszam ,ze nie dosc jasno sformułowałam pytanie...chodzi mi o niepełnosprawnosc...czy tu musze jeszcze raz stanąc na komisje lekarska?czy istnieja placówki pray chronionej?

Kaśka30
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 8 Sep 2010, 19:47 Re: niepełnosprawnosc

Kaśka30, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i dużo nie wiem, ale wiem że żeby dostać jakikolwiek benefit na niepełno sprawność musisz przepracować legalnie tutaj 12 miesięcy od momentu wyrobienia WRS w Home Office.
Aby ubiegać się o prace dla niepełnosprawnych, powinnaś udać się do Job center plus, jeśli nie znasz języka poproś o polskiego tłumacza i powiedz o swoim kalectwie, na pewno nie będą respektować orzeczenia z Polski ale będą chcieli opinii lekarskiej stąd więc pewnie gdzieś Cię skierują. Myślę że jeśli lekarz potwierdzi wszystko to będą Ci szukać takiej pracy by odpowiadała twoim możliwościom,chociaż na pewno nie będzie to zbyt szybko , po roku przepracowanym będziesz dopiero mogła starać się o zasiłek dla częściowo niezdolnych do pracy.
Tutaj masz trochę na ten temat , nie wiem co tam jest ciekawego bo nie czytam po angielsku :) ale na temat na pewno :) http://www.direct.gov.uk/en/DisabledPeople/index.htm
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Kaśka30 » 9 Sep 2010, 08:18 Re: niepełnosprawnosc

Dziekuje Ci serdecznie za pomoc !:grin: ,na pewno udam się do Job center ;) gorzej z tymi 12miesiącami przepracowanymi legalnie... :sad: ,ale kto pyta nie błądzi..(podobno ;)

Kaśka30
Przyczajony

Neutralny
0

Return to PRACA