KURS ANGIELSKIEGO-KTO CHODZI (-Ł) I CO POLECA?:)

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...
słuchajcie, kto z Was chodzi lub chodził na kurs anglika (najlepiej do egz. ESOL) i gdzie?
:)
myślę nad kursem w:
Matthew Boulton College

albo

Brasshouse (to już jest niebylejaki koszt:D) ...

słyszałam też, że na Soho coś jest...

choć oczywiście najlepiej gdzieś w centrum jak dla mnie...

jakieś opinie? sugestie?;)
martizzo
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 22 Aug 2010, 18:00 Re: KURS ANGIELSKIEGO-KTO CHODZI (-Ł) I CO POLECA?:)

Byłem na kilku kursach w MBC (obecnie Birmingha Metropolitan College) i naprawdę trzeba mieć szczęście by trafić na dobrego nauczyciela. Powyżej Level 1 jest lipa. Brak studentów, grupy mieszane poziomem.
Brasshouse College zdecydowanie polecam, pomimo iż przestarzały sprzęt i wykończenie budynku. Poziom mają zawsze odpowiedni. O koszt bym się nie obawiał bo ESOL będzie w podobnej cenie i tak samo mają subsydia. W zeszłym roku zdawałem L2 w BC i nic nie płaciłem jako bezrobotny.
Osobiście polecam kursy General English, dla osób, które chcą się nauczyć języka, a nie zdawać egzamin. Jak dla mnie najprzyjemniejsza forma nauki angielskiego. Niestety również BC nie oferuje nic powyżej Upper Intermediate.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

Hej ja ukończyłam entry 2 i entry 3 w MBC (obecnie Birmingha Metropolitan College) z języka angielskiego ESOL i szczerze nie polecam dlatego nie wybieram sie juz wyżej po szkoda czasu nauczyciele lipni trzeba trafić naprawdę na dobrego i grupy mieszane poziomem tak jak o pisał VA.
Słyszałam za to dobre opinię o Brasshouse College chodził tam mój znajomy z pracy Holender i zachwalał i widzę u niego postęp w znajomości języka i ja chyba się też tam wybiorę w tym roku.
Powodzenia
Aha w MBC i BC jak się ma benefity to ma się za free szkołę

Ancia28
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 22 Aug 2010, 19:11 Re: KURS ANGIELSKIEGO-KTO CHODZI (-Ł) I CO POLECA?:)

Zapomniałem napisać, że ja osobiście spędziłem sporo czasu w obu college'ach. W MBC trafiłem na rewelacyjnego nauczyciela, angola i wtedy byłem naprawdę zadowolony. Trafił mi się również kompletny niewypał. W Brasshouse College, jak również w innych College'ach też miałem niewypalonych nauczycieli - na dobrych nauczycieli trzeba trafić i raczej nie zależy to od szkoły. Jednak podkreślić tutaj muszę, że BC ma swój poziom i jak studenci nie są zadowoleni to nauczyciela mogą szybko zmienić (wiem z doświadczenia :neutral: ).
Słyszałem od znajomych, że rewelacyjny jest Solihull College, ale sam nigdy nie uczęszczałem.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany
0

wielkie dzięki za pomoc :-)

jutro po pracy w takim razie wybieram się do Brasshouse`a, żeby się dowiedzieć osobiście co i jak... :)
jak tam wrażenie nie będzie miłe to przespaceruję się do Mathew`a :-D
martizzo
Raczkujący

Neutralny
0

Chodziłem na kurs ESOL do South Bham College. Nie polecam. Dokształcają typowo pod egzamin który można na końcu zdawać. Nie jest to nauka w stylu - pójść do sklepu kupić mleko, czy załatwić coś w banku. Tam uczy się człowiek pisania wypracowań i wyciągania informacji z gazet...
Wyżej było pisane o General English, myślę, że to najlepszy pomysł!

Patrico
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

a co powiecie o City Colage na Soho Rd, czy jak mam working tax czy bede mial szkole za free?

tomaszg1982
Przyczajony

Neutralny
0

o "General English" zapytam również;)
zobaczę, co będzie bardziej kuszące... ;)
a raczej co będzie możliwe do nauki 3 dni w tygodniu albo wieczorami, bo przecież pracować też trzeba.....
martizzo
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 23 Aug 2010, 08:00 Re: KURS ANGIELSKIEGO-KTO CHODZI (-Ł) I CO POLECA?:)

martizzo wrote:o "General English" zapytam również;)
zobaczę, co będzie bardziej kuszące... ;)

Definitywnie droższe, ale przyjemniejsze :roll:
Tutaj jest cennik za 3h/tydzień General English w Brasshouse College. Są tam również linki na więcej godzin.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany
0

VA - byłam dziś w Brass`ie i szanowna pani mi powiedziała, że dla mnie jako osoby pracującej to może polecić mi tylko albo w poniedziałki wieczorami (po 3 h), albo 2 razy w tygodniu po półtorej godzinki...
nie mają czegoś takiego, że np. 3 razy w tygodniu....
jest tylko taka opcja jak wyżej napisałam albo od pon. do pt. ....

wylądowałam też w BMC, a konkretniej w "ichnim" Language Centre:
jako że byłam 10 po 4pm a przyjmują do 4 (:D) to mam przyjść jutro, umówić się na egz.a propo mojego poziomu znajomości.. (sama wiem, że nie jest zbyt wysoki, przecież gdyby było inaczej to nie szłabym na kurs:D)
... zajęcia 3 razy w tygodniu od.9.30 do 15.30 (w tym 45 minut przerwy)

są też opcje godzin jak w Brass`ie :)
martizzo
Raczkujący

Neutralny
0

Hej
moja znajoma tez bardzo chcialabym rozpoczac jakis kurs angielskiego,czy np Esol mozna robic kiedy sie chce czy jest wyznaczony miesiac rozpoczecia nauki?bo sie nie orietuje

schmittka22
Początkujący

Neutralny
0

ja właśnie na ESOL się kieruje...:)
jutro będę dokładnie wiedzieć kiedy się zaczyna:)
ile dokładnie trwa (chyba rok, ale nie mam pewności), kosztuje (podane jest że Ł300),
rozpoczyna się w połowie września jak dobrze kojarze i takie tam... to napiszę od razu:)
martizzo
Raczkujący

Neutralny
0

WIELKIE dzieki Martizzo,bylabym wdzieczna za te informacje,i napisz na jaki college Ty sie zdecydowalas?
pozdrawiam

schmittka22
Początkujący

Neutralny
0

Birmingham Metropolitan College Language Centre
- bardziej/dawniej znany jako Mathew Boulton College

adres:
Conybere Street
B12 0YL
autobusy w pobliżu: 35, 45, 47, 50 i 8:)

jakieś 15-20 minut pieszo od ścisłego centrum:)

jutro dam znać konkretnie gdzie/na co się sama wpakowałam:D
martizzo
Raczkujący

Neutralny
0

Ja mam pytanie co do oplat za szkole. Kolega chodzil w zeszlym roku do MBC i placil okolo 300£. Teraz dostaje working tax i wiem, ze w tym wypadku placi sie tylko za materialy do nauki i egzamin, czyli jakies 60£.
Wiecie moze co stanie sie, gdy zacznie dodatkowa prace na weekendy i w zaleznosci od tego ile bedzie zarabial, zabiora mu benefity?? Jak to wplywa na oplaty w szkole w czasie trwania roku szkolnego?
Trzeba ich poinformowac i doplacic??

cwircwirek
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZKOŁY