LOT Z DZIECKIEM

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

PostNapisane by Majka09 » 13 Aug 2010, 08:36 LOT Z DZIECKIEM

za 2tyg urlop w Pl-lece ryanair!
na stronie wyczytalam ze moge miec 100ml plynow a to przeciez za malo dla 10-miesiecznego dziecka na sam lot a co dopiero na podroz do domu(ok 100km)chcialam zabrac maly termosik z ciepla woda na mleko,jakies serki,soczki czy obiadki ale czy moge?bedziemy mieli tylko bagaze podreczne i wozek dla dziecka!i tu moje pytanie beda mi go przeswietlali/sprawdzali?chcialabym wozek odrazu oddac i pojsc do samolotu z dzieckiem na reku!i nie zabardzo wiem gdzie sie z tym udac czy tam gdzie bagaze rejestrowane czy tylko podreczne?
Help me...
to moj pierwszy lot samolotem i powiem Wam szczerze ze za przeproszeniem juz jestem osrana po same uszy..strasznie sie denerwuje,stresuje...co powoduje u mnie wymioty/omdlenia...paranoja!!!w dodatku ta moja nie wiedza na temat lotu...

Majka09

0

FemalePostNapisane by Galadriela » 13 Aug 2010, 08:48 Re: LOT Z DZIECKIEM

O wózkach:
http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-m ... -niemowlat
"Pasażerowie podróżujący z dziećmi, którzy przeszli odprawę online i wydrukowali swoje karty pokładowe, powinni przenieść jakikolwiek bagaż rejestrowany (w tym wózki/wyposażenie dla niemowląt) do stanowiska odprawy bagażu, gdzie zostanie on oznaczony przywieszkami i skąd zostanie wysłany do samolotu. Stanowiska odprawy bagażu są zamykane 40 minut przed planowanym czasem odlotu."

O płynach:
http://www.ryanair.com/pl/notices/060811-UK-EN
"Dopuszczone do przewozu są nadal:
* lekarstwa i składniki specjalnej diety przewożone w bagażu podręcznym, w tym pożywki dla niemowląt, które zostaną zużyte w trakcie podróży; pasażer może zostać poproszony o przedstawienie dowodu na to, że są one niezbędne do odbycia podróży"

Galadriela
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny
0

PostNapisane by Majka09 » 13 Aug 2010, 09:07 Re: LOT Z DZIECKIEM

Galadriela dzieki!ale bylam juz na tych stornach i nie sa to satysfakcynujące informacje dla mnie!
Chcialabym sie dowiedziec czegos z praktyki ...rodzice ktorzy mieli podobna sytuacje czyt.tylko bagaz podreczny i wozek gdzie z tym wozkiem sie udac?!

ooo dzieki to widocznie nie tyle pominelam co nie wbilam sobie do glowy:-D :oops:

Majka09

0

FemalePostNapisane by kamyk69 » 13 Aug 2010, 09:24 Re: LOT Z DZIECKIEM

witam ponownie heh :)

nic się nie bój, chociaż przyznam że sama nie przepadam za lataniem ;)
wózek będa Ci prześwietlać, możesz go oddać od razu lub wziąć pod sam samolot, zostawiasz tuż przed wejściem na pokład. co do obiadków i deserów to niektórzy chcą, żebyś spróbowała więc najlepiej w słoiczkach bo poźniej możesz to zakręcić. zawsze miałam więcej soczków i nigdy nie musiałam wylewać ale zdarza się tak, ale z tym też nie będzie problemu bo po odprawie są tam sklepy między innymi boots więc można dokupić. weź termos bez wody, z wrzątkiem też nie ma problemu są miejsca gdzie można wypić coś gorącego więc jak poprosisz na pewno dostaniesz gorącą wode, czy nawet w samym samolocie. nie taki diabeł straszny... :)

a z wózkiem idziesz do odprawy tam gdzie z bagażami bo musisz dostać naklejkę na wózek i tam go zostawić mozesz jak chcesz lub wziąć dalej...

kamyk69
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 13 Aug 2010, 10:04 Re: LOT Z DZIECKIEM

Majka09, ja leciałam miesiąc temu i nawet nie zerknęli na to picie a miałam dużą butelkę dla córki z sokiem, i butelkę dla syna z mlekiem. :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 13 Aug 2010, 10:12 Re: LOT Z DZIECKIEM

Tak jak pisze malaroksi, i kamyk69, mozezesz bez problebmu zabrac budelke z woda dla dziecka mleko modyfikowane (ja bralam) i serki czy inne obiadki dla dziecka. Czasem kaza sprobowac ale to wszystko.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by KRUSZKA » 13 Aug 2010, 11:05 Re: LOT Z DZIECKIEM

w anglji nikt nie robi problemy ale w polsce jak bedziesz wracac to traktuja cie jak smiecia zawsze sie jakis debil znajdze ktory "cos znajdzie "

KRUSZKA
Raczkujący

Reputation point: -12
Wyśmiewca
0

FemalePostNapisane by martusia2158 » 13 Aug 2010, 15:41 Re: LOT Z DZIECKIEM

Witam!!! Ja w tym miesiącu leciałam z córeczka 10 miesięczną do Polski właśnie Ryanerem i miałam termosik z wodą ciepłą w torebce od wózka,torebka była zamknięta w wózku w śroku .Wózek trafił do samolotu.A na pokład wziełam córce dwie butelki jedną z mlekiem a drugą z herbatką. Butelki były napełnione do 100ml tylko włożyłam je do plastikowej torebki wymaganej w ryanair do przewozenia płynów, musiałam ją pokazać przy odprawie i sprubować mleka i herbaty czy to czasem nie jakaś trucizna jest:)Powiem ci że lot samej z dzieckiem bez pomocy jest bardzo ciężka :)Pozdrawiam

martusia2158
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by Majka09 » 16 Aug 2010, 20:29 Re: LOT Z DZIECKIEM

czy torebka damska z dokumentami,potfelem i tel,kamera,aparatem liczy sie jako bagaz podreczny?

Majka09

0

FemalePostNapisane by adamirus » 16 Aug 2010, 20:37 Re: LOT Z DZIECKIEM

Majka09 wrote:czy torebka damska z dokumentami,potfelem i tel,kamera,aparatem liczy sie jako bagaz podreczny?

tak
torebka to bagaż podręczny :-)

adamirus
Stały Bywalec

Reputation point: 21
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by karmelek » 16 Aug 2010, 20:42 Re: LOT Z DZIECKIEM

Majka09 wrote:czy torebka damska z dokumentami,potfelem i tel,kamera,aparatem liczy sie jako bagaz podreczny?

Ale musisz pamiętać że to musi być spakowane w 1 torbę. Bo takie wymagania teraz mają.

karmelek
Rozeznany

Reputation point: 27
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by olivka » 17 Aug 2010, 19:12 Re: LOT Z DZIECKIEM

ja torebke z tel i portfel itp zawsze wkladam do podrecznego na czas odprawy, czasami nawet przed samym panem co mi to zaraz bedzie wazyl..

potem po odprawie wyciagam i uzytkuje na ramieniu ;)
olivka
Zadomowiony

Reputation point: 6
Neutralny
0

PostNapisane by Majka09 » 18 Aug 2010, 07:04 Re: LOT Z DZIECKIEM

dziekuje wszystkim za odpowiedz :grin:
mam jeszcze jedno pytanie jak nazywaja sie woreczki z hermetycznym zamknieciem?Waterproof bags???
i gdzie moge je kupic?

Majka09

0

FemalePostNapisane by Galadriela » 18 Aug 2010, 13:12 Re: LOT Z DZIECKIEM

To nie musi być hermetyczne zamknięcie. Chyba nie zamierzasz z tym nurkować?
Cytat ze strony już w tym wątku przeze mnie podawanej:
"Pojemniki muszą być umieszczone w przeźroczystej plastikowej torebce z wielokrotnym zamknięciem, o wymiarach ok. 20 x 20 cm"
Wielokrotne, czyli muszą dać się otworzyć i zamknąć z powrotem. Sprzedają takie na lotnisku, ale ja używam zwykłych do żywności z Tesco: resealable food bags. Rozmar small ma akurat 20 cm na kilkanaście. Zapewne w każdym markecie kupisz.

Galadriela
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny
0

FemalePostNapisane by barwnie » 18 Aug 2010, 15:24 Re: LOT Z DZIECKIEM

cześć,
co do torebki z dokumentami, portfelem i telefonem, zawsze mam ją przy sobie. nie wkładam jej do bagażu podręcznego i wszystko jest ok zarówno tutaj jak i w Polsce. nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi. fakt to jest mała torebka na drobiazgi ale zawsze moge miec ją przy sobie. a co do jedzonka dla malucha to tez jest w porzadku, w najgorszym razie każą Ci go spróbować :)

barwnie
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI