Praca Cie zabija....
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
10 posts
• Page 1 of 1
Napisane by dagus » 3 Jul 2010, 21:01 Praca Cie zabija....
Mieliscie lub macie podobnie jak ja? Nie wiem jak sobie z tym poradzic... Jeszcze ponad rok temu bylam calkiem inna osoba, zawsze usmiechnieta, pelna optymizmu i energii, zawsze pozytywnie patrzalam na swiat, a teraz.... Miejsce, w ktorym pracuje powoli mnie zabija. Nigdy nie nawidzialam miejsca pracy tak jak teraz... Z dnia na dzien coraz gorzej, psychika mi siada Wiem ze najlepszym rozwiazaniem bedzie zmiana pracy ale za minimalna nie chce pracowac, a takich ofert pracy pelno... Umie mi ktos cos poradzic?
-
- dagus
- Rozeznany
- Reputation point: 2
0
Napisane by schmittka22 » 3 Jul 2010, 21:13 Re: Praca Cie zabija....
hejka
Jedyne co mi przychodzi do glowy to powinnas jak najszybciej zmienic prace!!lepiej jest pracowac za mniejsza kase ale byc szczesliwa,niz charowac jak wol za wieksze pieniadze i sie poamlu wykanczac.Bylam w podobnej sytuacji do Twojej,ludzie w mojej firmie tak mi dzialali na nerwy(ciagle obgadywanie za plecami) ze musialm zmienic prace bo nie moglam dluzej patrzec na ich ochydne 'mordy'(z gory przepraszam za wyrazenie).Nie masz gwarancji ze w nowej pracy bedzie lepiej ale zawsze warto probowac czegos nowego,zycze powodzenia
Jedyne co mi przychodzi do glowy to powinnas jak najszybciej zmienic prace!!lepiej jest pracowac za mniejsza kase ale byc szczesliwa,niz charowac jak wol za wieksze pieniadze i sie poamlu wykanczac.Bylam w podobnej sytuacji do Twojej,ludzie w mojej firmie tak mi dzialali na nerwy(ciagle obgadywanie za plecami) ze musialm zmienic prace bo nie moglam dluzej patrzec na ich ochydne 'mordy'(z gory przepraszam za wyrazenie).Nie masz gwarancji ze w nowej pracy bedzie lepiej ale zawsze warto probowac czegos nowego,zycze powodzenia
-
- schmittka22
- Początkujący
- Reputation point: 0
0
Napisane by VA » 3 Jul 2010, 21:26 Re: Praca Cie zabija....
Czasami wystarczy wziąć dłuższy urlop (najlepiej z dala od tego kraju), wypocząć i pomyśleć, czy to ta praca działa Ci na nerwy, czy po prostu jesteś zmęczona. Wakacje pomogłyby Ci nabrać dystansu i zadecydować co dalej.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputation point: 112
0
Napisane by Acid Drinker » 3 Jul 2010, 21:30 Re: Praca Cie zabija....
Jeśli tak bardzo nie chcesz zmieniać pracy, to zmień styl życia. Musisz mieć coś o czym będziesz myśleć przez te 8 godzin i wtedy czas szybko leci i nawet wredny szef tak nie dołuje.
Ja mam podobnie w robocie, nie chce zmieniać bo bym zarabiał prawie połowę mniej niż teraz. Ale poznaje co chwila nowych ludzi, czasem z przymusu, ale zwiększam krąg zainteresowań i jakoś leci. Łatwo nie jest, ale nikt nie mówił, ze będziemy uśmiechnięci przez 365 dni w roku.
Dla mnie najlepszym się wydaje pogadać z osoba, która chce Cię wysłuchać. I to nie raz na tydzień, ale codziennie jeśli to możliwe.
Czasem mam taki tydzień, że nic się nie chce, dosłownie nic. Ale się do kogoś odezwę, spotkam się i jakoś mija po paru dniach ten dół.
Prace zmienić będziesz musiała prędzej czy później, ale tymczasowo rób jak najwięcej możesz w czasie wolnym.
:sylwester:
Ja mam podobnie w robocie, nie chce zmieniać bo bym zarabiał prawie połowę mniej niż teraz. Ale poznaje co chwila nowych ludzi, czasem z przymusu, ale zwiększam krąg zainteresowań i jakoś leci. Łatwo nie jest, ale nikt nie mówił, ze będziemy uśmiechnięci przez 365 dni w roku.
Dla mnie najlepszym się wydaje pogadać z osoba, która chce Cię wysłuchać. I to nie raz na tydzień, ale codziennie jeśli to możliwe.
Czasem mam taki tydzień, że nic się nie chce, dosłownie nic. Ale się do kogoś odezwę, spotkam się i jakoś mija po paru dniach ten dół.
Prace zmienić będziesz musiała prędzej czy później, ale tymczasowo rób jak najwięcej możesz w czasie wolnym.
:sylwester:
-
- Acid Drinker
- Stały Bywalec
- Reputation point: 7
0
Napisane by Viola » 3 Jul 2010, 22:15 Re: Praca Cie zabija....
przerabialam to samo , calkiem nie dawno , bo w zeszlym tyg zrezygnowalam :) co Ci moge poradzic znajdz najpierw nowa prace , a pozniej podejmuj decyzje , Ja siedze tydz w domu co prawda nie szukam bo jutro wyjezdzam do p na pare dni, ale cholernie mi sie nudzi ;/
Podejzewam ze byle powod pozwoli Ci zadecydowac szybko :) Powodzenia :)
Podejzewam ze byle powod pozwoli Ci zadecydowac szybko :) Powodzenia :)
-
- Viola
- Raczkujący
- Reputation point: 6
0
Napisane by moniczkaa86 » 3 Jul 2010, 22:31 Re: Praca Cie zabija....
Po wizycie na MW mam deja vu.
Zalozylas identyczny watek... :roll:
Zalozylas identyczny watek... :roll:
-
- moniczkaa86
- Początkujący
0
Napisane by dagus » 3 Jul 2010, 22:42 Re: Praca Cie zabija....
dokladnie, ten sam watek. Tam wiecej ludzi ale tutaj tez to wrzucilam....:)
-
- dagus
- Rozeznany
- Reputation point: 2
0
Napisane by Mustafa75 » 3 Jul 2010, 23:48 Re: Praca Cie zabija....
Hm wygraj w Lotka i zacznij podróżować. Prawda że fajny pomysł ;-)
-
- Mustafa75
- Rozeznany
- Reputation point: 1
0
Napisane by asiunia141 » 5 Jul 2010, 17:04 Re: Praca Cie zabija....
nawet nie wieie jak ja bym chciala sobie ponarzekac na to ze praca mnie zabija... jak narazie od 3 miesiecy narzekam na to ze pracy nie mam i umieraz z nudow :sad:
-
- asiunia141
- Raczkujący
0
Napisane by Guest » 24 Jul 2010, 21:57 Re: Praca Cie zabija....
asiunia141 jesli dalej jestes bez pracy to wybierz sie do agencji ideal employment w west bromich bylem tam wczoraj po referencje i napomknelem, ze firma w ktorej pracuje (na kntrakcie, a wczesniej przez ich agencje) chyba upada, ze wogule nie ma godzin i do tego jeszcze ucieli mi stawke na to szybko mi powiedzieli zebym spowrotem wrocil do nich, ze od poniedzialku odrazu maja dla mnie prace.
-
- Guest
0
10 posts
• Page 1 of 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Czy szkoła zabija kreatywność?