Problem

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by hrumek » 18 Jul 2010, 19:50 Re: Problem

z lapiesz nr. 900 lub 58 z b'ham city centre przystanek kolo polskiego kosciola jesli orienttujesz sie gdzie to jest. moor steet bodajrze.. tam jest stacja kolejowa ale z wolverhamptonmozesz sobie chyba wziac national express za grosze servis 777 bodajrze on leci do stansted ale przez b;ham airport
hrumek
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kamix1234 » 18 Jul 2010, 21:25 Re: Problem

...lub z Oldbury ze stacji Sandwell and Dudley dojedziesz pociagiem na same lotnisko za 4 funty

kamix1234
Raczkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

PostNapisane by Majka09 » 19 Jul 2010, 12:10 Re: Problem

z wolverhampton jedzi pociag pod samo lotnisko bilet mozesz zakupic on-line...pozniej podesle ci link!moj brat jezdzi regularnie na lotnisko tym pociagiem to wypytam o szczegoly cene itp

[ Dodano: Pon Lip 19, 2010 13:15 ]
Środkami Transportu Publicznego
Autobus
Z Birimngham i okolic na lotnisko można dojechać wieloma liniami autobusowymi. Lokalne autobusy zapewniają komunikację regionalną. Przystanki autobusowe zlokalizowane są przed budynkami terminali. Mamy do dyspozycji następujące linie: 58 & 900 (Stanowisko K) Airport Link do Birmingham City Centre(przez: Sheldon, South Yardley, Digbeth), 900 (Stanowisko L) Airport Link do Coventry(przez: Meriden, Allesley), 966 / 966A (stanowisko L) Airport Link do Solihull Rail Station (przez: Damsonwood, Lode Heath, Solihull Town Centre), 966 / 966A (Stanowisko M) Airport Link do Erdington (przez: Chelmsley Wood, Castle Bromwich), 38(Stanowisko K) do Birmingham City Centre (przez: Sheldon, Olton, Acocks Green, Sparkbrook, Digbeth), 717 (Stanowisko M) do Nuneaton (przez: Coleshill, Hams Hall, Whitacre Heath, Shustoke, Arley, Chapel End), 777 (Stanowisko M) do Atherstone (przez: Coleshill, Hams Hall, Kingsbury, Baddesley Ensor), 757 (Stanowisko M) do Sutton Coldfield (przez: Coleshill, Water Orton, Curdworth, Minworth), 767 (Stanowisko M) do Tamworth (przez: Coleshill, Hams Hall, Kingsbury, Dosthill). Podróżni mogą również skorzystać z serwisu National Express Coach – (przewozów autokarowych), który prowadzony jest w następujących destynacjach: 210 Wolverhampton, Dudley, Birmingham, Birmingham International Airport, Coventry, Banbury, Heathrow Airport, Gatwick Airport (9 kursów dziennie); 305/314 Birmingham, Birmingham International Airport, Coventry, Northampton, Bedford, Cambridge (3 kursy dziennie); 422/538 Coventry, Birmingham International Airport, Birmingham, Dudley, Wolverhampton, Stoke on Trent, Manchester Airport, Manchester (2 kursy dzienne); 777 Birmingham, Birmingham International Airport, Coventry, Milton Keynes, Luton, Luton Airport, Stansted Airport (10 kursów dziennie).

Kolej
Nieopodal lotniska znajduje się stacja kolejowa. Między stacją “Birmingham International Train Station” a terminalami w godzinach 5:15 a 2:00 co 2 minuty jeździ darmowa kolejka napowietrzna Air-Rail Link. Orientacyjny czas jazdy to 2 min. Pociągi innych przewoźników (Central Trains – połączenia lokalne i regionalne; Virgin Trains – bezpośrednie połączenia do ważniejszych miast w Wielkiej Brytanii) zapewniają połączenia z różnymi miejscami w Wielkiej Brytanii.

Taksówką
Można również skorzystać z taksówki. Postoje taksówek znajdują się przed terminalami. Orientacyjny koszt podróży między lotniskiem a centrum Birmingham to ok. 16 funtów.

Majka09

0

MalePostNapisane by Hack3R » 19 Jul 2010, 14:41 Re: Problem

Odrazu przepraszam za moje słownictwo.

Ale teraz jestem wkur*iony na maxa.

Już się w tym wszystkim pogubiłem.

Na stronie www pisało że dorosły jest 18 i więcej.

Dziś przyszły do mnie bilety i mam takie coś.

Adults 12 years and over (qurwa co oni piszą na stronie dorosły to 18 i więcej a na bilecie 12 i więcej)
i jest
Male X Female

2 years or over
Child (tu nie ma nic)

Under 2 years
Infrant (tu nie ma nic)

Już nie wiem co mam sobie myśleć.

Tutaj poniżej zdjęcie biletu ale zamalowałem ważne info:

Image

mam nadzieje że widać

już nie wiem co mam sobie myśleć czy mogę lecieć czy nie

[ Dodano: Sro Lip 21, 2010 18:10 ]