Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
z wozkiem podchodzisz do odprawy tylko po naklejke a oddajesz go dopiero przy wejsciu na poklad wiec spokojnie mozesz z nim podjechac az do samego samolotu, bo zostawia sie go pod samolotem i stamtad go zabieraja. a jesli chodzi o te naklejki to my mamy wozek 2 czesciowy tzn. gorna czesc jest rozniez fotelikiem samochodowym i za nic nie musielismy doplacac, wydaje mi sie ze nie powinnas miec problemow z wozkiem,ryanair pisze o wokach tylko tyle ze nie moze jego waga przekroczyc 20 kg ale mojego nikt nie wazyl wiec nawet jesli by mial ponad to i tak byloby spoko, wiec nie powinnas miec problemow - tak mi sie wydaje

fasolka
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

fasolka, a powiedz mi jak dojezdzalas do samolotu to zostawialas przy schodach zlozony wozek i fotelik oddzielnie obok? i mialas naklejke na wozek jedna a na fotelik nic? czy na fotelik tez malas jakas? zevy nie zaginal w trakcie;) dzieki za odpowiedz
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

Niemowlętom nie przysługuje limit bagażu rejestrowanego ani podręcznego. Na jedno dziecko można jednak przewieźć bezpłatnie jeden w pełni składany wózek spacerowy i nie trzeba go wcześniej zgłaszać. Oprócz dopuszczalnego osobistego limitu bagażu rejestrowanego można przewieźć dodatkowe wyposażenie dla niemowląt do 20 kg, takie jak foteliki samochodowe i łóżeczka podróżne, za oddzielną opłatą za sztukę na lot (aby uzyskać szczegółowe informacje o stawkach, kliknij tutaj). Od każdego wyposażenia dla niemowląt przekraczającego limit 20 kg bagażu rejestrowanego na osobę będzie pobierana opłata za nadbagaż według obowiązującej stawki za kilogram.
Kiesy myśmy byli obkleić wózek obok przy odprawie stała Polka która miała wózek z fotelikiem i dostała tylko jedną naklejke, potem żeśmy szli z wozkami pod samolot i chodziłą kobieta i odrywała jedną część naklejki z wózków no i zaczepiła tamtą kobitke o ten fotelik jak to się skonczyło nie wiem bo myśmy weszli odrazu na pokład, ale w sumie też mnie to ciekawi jak to jest może powinni oklejac wszystkie częsci wózka jeśli jest to komplet...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

mialam tylko jedna naklejke na wozek, zostawilam wozek pod samolotem caly (na wpol zlozony) bp moglam tez oddzielic fotelik od wozka - niektorzy tak robili. o to ze ci zginie jakas czesc wozka nie powinnas sie raczej martwic gdyz pozniej po wyjsciu z samolotu oni wszystkie te wozki i czesci klada na ta sama tasme, na ktora wkladaja bagaz 15 kilogramowy, wiec poprostu stoisz i odbierasz te czesci wozka badz ten caly wozek ktory jest twoj i tyle. a jesli ci moge cos poradzic to chyba lepiej bedzie jesli rozdzielisz i zlozysz calkowicie wozek
mam nadzieje ze to ci choc troche rozjasni sytuacje :)

[ Dodano: Pon Lip 12, 2010 09:27 ]
wazne tylko zeby wozek byl zlozony a czy fotelik bedzie rozdzielony od wozka czy tez nie to chyba nie ma wiekszego znaczenia

fasolka
Początkujący

Neutralny
0

fasolka, dzieki za odpowiedz , no ja musze odpiac fotelik bo iinaczej nie zloze wozka. a mialas jakas toirebke przy wozku dla dziecka czy mialas dziecka rzeczy w swoim podrecznym?
Attachments
KC17267_l.jpg
moj wozek jest podobny do tego ale wazy z fotelikiem tylko 11 kg
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

odczep gorna czesc, zloz wozek i powinno byc spoko, zreszta jak podchodzisz juz do samolotu i skladasz wozek to tam stoja ci kolesie ktorzy zabieraja te wozki do luki bagazowej to zawsze mozesz ich spytac (jesli bedziesz chciala) np.jak chca zeby ten wozek byl zlozony.
a rzeczy dzidziusia mialam w podrecznym bagazu, bo niemowlakom do 2 roku zycia nie przysluguje bagaz niestety.
no i jesli bedziesz miala jakies piciu dla swojego szkraba to moga ci kazac napic sie troszke - tak zrobili z nami, moj narzeczony musial sprobowac herbatki naszego szkraba :)

fasolka
Początkujący

Neutralny
0

fasolka, dzieki tak tez zrobie:)najbardziej to boje sie jak maly zniesie ten lot;/i ten czas w polsce , czy nie bedzie wystraszony i sie zaklimatyzuje..
na szczescie w pogodzie mowia ze w pl od koonca lipca ma spasc temp do 24-28 stopni- cale szczescie bo moj maly nie lubi upalow :P
bylismy dzis na 2 szczepieniu i byl bardzo dzielny:) przy 1 szczepieniu darl sie i nie mozna go bylo uspokoic,az padl ze zmeczenia, dzisiaj wyszismy i juz sie usmiechal:)moze pani pielegniarka fajniejsza byla bo mloda:P a wczesnmiej starsza kobiecina byla:Ppewnie po tatusiu woli mlodsze:P
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

moj maly lot zniosl w miare spoko, przy starcie i przy ladawaniu dalam mu cysia zeby nie plakal przez cisnienie w uszach a caly lot praktycznie przespal, bo to prawda co mowia ze im dziecko mniejsze tym lepiej znosi takie podroze. mam nadzieje ze z twoim szkrabem tez tak bedzie! no i szerokich lotow wam zycze :)
apropo szczepionek to moj maly znowu przy pierwszej nawet sie nie skrzywil a przy drugiej juz lezka sie w oczku zakrecila ... trzecia niestety bedzie musial przyjac po dluzszym okresie niz 1 miesiac (szczepionki na wirusowe zapalenie watroby typu b sa podawane w 3 dawkach a kazda z miesiacznym odstepem)bo w polsce bedziemy w tym czasie. a wlasnie - ciekawe czy moglby przyjac trzecia dawke szczepionki na wirusowe zapalenie watroby typu b w polsce, jesli 2 pozostale mial w anglii?
dobra koncze, bo ide sie pakowac - jutro do polski wyjezdzamy:))

fasolka
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 13 Jul 2010, 16:50 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

fasolka wrote:(szczepionki na wirusowe zapalenie watroby typu b sa podawane w 3 dawkach a kazda z miesiacznym odstepem)

2 dawka jest podawana po miesiacu a trzecia po pol roku.
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

fasolka, dzieki udanego wypoczynku:))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

agg, wiesz moze cos na temat szczepionek BCG? Moj synek mial ja jakos w polowie marca a teraz jego ramie wyglada okropnie :-( Zrobil mu sie duzy i siny guz i nie wiem czy to normalna reakcja czy tez powinnam sie z tym udac do lekarza :neutral: Strasznie sie martwie, bo co dzien widze, ze guz sie powieksza :-(
Kitty
Zadomowiony

Reputation point: 19
Neutralny
0

Kitty mojemu mlodszemy synowi robilo sie dokladnie to samo jazilo sie guzek byl twardy i wielgasnypolozna w szpitalu(Aleks dostal po urodzeniu)mowila mi ze moze byc taka reakcja ja staralam sie nie podrazniac ramienia i bardzo delikatnie przemywalam walczylam z bablem chyba ze 3-4 miesiace,starszemu nic sie takiego nie dzialo.

iwona38
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

iwona38 wrote:Kitty mojemu mlodszemy synowi robilo sie dokladnie to samo jazilo sie guzek byl twardy i wielgasnypolozna w szpitalu(Aleks dostal po urodzeniu)mowila mi ze moze byc taka reakcja ja staralam sie nie podrazniac ramienia i bardzo delikatnie przemywalam walczylam z bablem chyba ze 3-4 miesiace,starszemu nic sie takiego nie dzialo.

boszzz, to az 3-4 miesiace biedny bedzie sie musial z tym meczyc :roll: . Az boje sie jak jego ramie bedzie wygladalo, skoro guzek z dnia na dzien robi sie wiekszy :roll:
Kitty
Zadomowiony

Reputation point: 19
Neutralny
0

Dziewczyny mam pytanie do tych co mialy cc, jak to wyglada w Angli? Chodzi mi o samo przygotowanie, od przyjazdu do szpitala do samego cc, do porodu coraz blizej a ja sie troche stresuje bo nie wiem co mnie czeka.

gaga01
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

gaga01, moja kuzynka miala cc w sziptalu w solihull.bylam z nia;) opjechalismy do szpitala na umowiony dzien i godzine, bodajze na 9 czy 10. zrobili jej jakies badania opdlaczyli znieczulonko o 11 pol godziny pozniej dzidzia byla na swiecie;) pozniej mamuske ocucili i juz ja widzialam na sali z malenstwem po przewiezieniu. czula sie naprawde super i za 2 dni wyszla do domu:)) jesli masz zzo maz moze byc z toba przy cesarce, jesli natomiast pelna narkoza maz jes nieststy obok i czeka na dzidziusia:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET