Przez jaka agencje pracujesz?..........

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by xxxASIAxxx » 8 Jul 2010, 21:54 Przez jaka agencje pracujesz?..........

Witam wszystkich. Chcialam zebyscie mi opowiedzieli na 3 pytania. Przez jaka agencje pracujecie? Jaka jest wasza opinia na temat tej agencji? oraz Jakie agencje pracy wydaja sie wam najbardziej rzetelne?

xxxASIAxxx
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by aveamar » 8 Jul 2010, 23:00 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

Agencja Back Office – siedziba w centrum Birmingham.
0
Musze zbierać rachunki i co tydzień im wysyłać ze specjalnym formularzem. Rachunki za jedzenie, travel. Doliczają również rent za mieszkanie i wydatki za pralnie. Za mieszkanie musi być potwierdzenie np. kontraktu. Wszystko tak jest zrobione, żeby nie płacili taxu. Wypłata co tydzień jest około 70 panda, reszta jest za expenses, więc wychodzi ponad 200 na rękę. Widomo do chyba coś 120-u paru nie płaci się taxu. Do tego agencja pobiera sobie fee 15 funtów na tydzień.
1
System, na jakim pracują to Umbrella. Do końca nie jestem zachwycony tym systemem, ze względu na te wysyłanie tych rachunków. Nie wiem jak to w przyszłości będzie też miało odzwierciedlenie, ze nie płacą za mnie taxu. Nie wspomnę już o tym, że po roku czasu przychodzi P60 i kwota na nim około 3500 Ł. Jak ktoś taką kwotę poda do benefitów to powodzenia. Przy full-time i podstawowej stawce na godzinę powinno być coś koło 12000Ł.
2
Ogólnie burdel maja tam nieziemski. Nie zawsze, ale czesto zdarza sie, że widnieją różne kwoty za te expenses na payslipie. Niby wypłata jest ta sama, a liczby z kosmosu. Koledzy niektórzy nawet od samego początku przez to maja nawet mniejsze wypłaty, mimo wysyłania rachunków. A jak do nich dzwonisz to z ich strony jest wszystko w porządku i mówią, ze pewnie nie wysłałeś rachunków, albo coś źle wypełniłeś.
3
Wszyscy z agencji pracujemy po tyle samo godzin, a niektórzy maja większą wypłatę, niektórzy mniejszą.
Jak nie wyśle rachunków to wypłata wynosi około 170-paru funtów. Gdzie z buta oczywiście są wpisane jakieś kwoty za expenses.
4
Holideje niby są wliczone na tydzień, ale przy jakimkolwiek dniu wolnym nie ma płacone. O Bank Holidayach, czy przerwach świątecznych - to można zapomnieć, że coś się dostanie
Kwotę za holideje można odkładać na jakieś ich osobne konto, ale podobno sobie za to prowizje biorą, nie wiem dokładnie, bo nie korzystałem z tego. Niby nie warto.
Ogólnie agencja wciska każdemu tą samą ścieme, jeśli jest jakiś problem, a ten system, co maja to daje dużo do myślenia.
5
Jak komuś jakaś agencja będzie proponowała system Umbrella to się ludzie głęboko zastanówcie.
Może miał ktoś już podobne doświadczenia z tym systemem? Piszcie.
Pozdr.
M.

aveamar
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by samotny » 9 Jul 2010, 06:41 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

Wydaje mi się że większość forumowiczów pracuje bezpośrednio u pracodawcy lub na własny rachunek a nie przez agencje, bo z agencjami to różnie bywa, trzeba było ankietę do tematu zrobić to byś wiedziała jaki procent pracuje przez agencję a jaki w inny sposób.

samotny
Rozeznany

Reputation point: 29
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by xxxASIAxxx » 9 Jul 2010, 07:45 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

nie chodzi mi jedynie o to gdzie ktos pracuje i przez jaka agencje chodzi mi glownie o opinie. ja niestety szukam pracy przez agencje bo watpie ze bez doswiadczenia dostane prace gdziekolwiek na wlasna reke :neutral:

xxxASIAxxx
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by samotny » 9 Jul 2010, 08:47 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

xxxASIAxxx wrote:nie chodzi mi jedynie o to gdzie ktos pracuje i przez jaka agencje chodzi mi glownie o opinie. ja niestety szukam pracy przez agencje bo watpie ze bez doswiadczenia dostane prace gdziekolwiek na wlasna reke :neutral:

Próbowałaś ?? Nie skreślaj swoich szans. Poszukaj firm w których mogła byś pracować napisz CV ubierz się ładnie i UWIERZ W SIEBIE nie uda się no cóż nie potrafią docenić ciebie a nie że ty się nie nadajesz !!!!! Z rozmów z ludźmi wiem że zadowolenie z agencji jest jak loteria bardzo często dla jednych jest naj dla innych be (to tak w skrócie) Skoro szukasz pracy to wydaje mi się że nie należy szukać agencji najbardziej "ludzkiej" ale agencji co oferuje pracę a później można myśleć o szukaniu lepszej agencji. Kiedyś mi firmę zamknęli wiec też szukałem i chyba dobre rady dam w agencjach należy meldować się codziennie choćby po to by powiedzieć dzieńdobry i nie załatwiać pracy przez telefon trzeba być upierdliwym w moim przypadku wyglądało to tak że bylem upierdliwy załatwili mi fajną robotę w małej firmie ale po miesiącu im podziękowałem bo odezwała się firma do której nie spodziewałem się dostać i do dziś w niej pracuję a firma nie nie co to współpraca z agencją. Życzę powodzenia i jak ci jakaś firma drzwi przed nosem zamknie to mam drabinę byś oknem weszła .

samotny
Rozeznany

Pokojowy
0

MalePostNapisane by login » 9 Jul 2010, 21:59 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

aveamar wrote:Agencja Back Office – siedziba w centrum Birmingham.
0
Musze zbierać rachunki i co tydzień im wysyłać ze specjalnym formularzem. Rachunki za jedzenie, travel. Doliczają również rent za mieszkanie i wydatki za pralnie. Za mieszkanie musi być potwierdzenie np. kontraktu. Wszystko tak jest zrobione, żeby nie płacili taxu. Wypłata co tydzień jest około 70 panda, reszta jest za expenses, więc wychodzi ponad 200 na rękę. Widomo do chyba coś 120-u paru nie płaci się taxu. Do tego agencja pobiera sobie fee 15 funtów na tydzień.
1
System, na jakim pracują to Umbrella. Do końca nie jestem zachwycony tym systemem, ze względu na te wysyłanie tych rachunków. Nie wiem jak to w przyszłości będzie też miało odzwierciedlenie, ze nie płacą za mnie taxu. Nie wspomnę już o tym, że po roku czasu przychodzi P60 i kwota na nim około 3500 Ł. Jak ktoś taką kwotę poda do benefitów to powodzenia. Przy full-time i podstawowej stawce na godzinę powinno być coś koło 12000Ł.
2
Ogólnie burdel maja tam nieziemski. Nie zawsze, ale czesto zdarza sie, że widnieją różne kwoty za te expenses na payslipie. Niby wypłata jest ta sama, a liczby z kosmosu. Koledzy niektórzy nawet od samego początku przez to maja nawet mniejsze wypłaty, mimo wysyłania rachunków. A jak do nich dzwonisz to z ich strony jest wszystko w porządku i mówią, ze pewnie nie wysłałeś rachunków, albo coś źle wypełniłeś.
3
Wszyscy z agencji pracujemy po tyle samo godzin, a niektórzy maja większą wypłatę, niektórzy mniejszą.
Jak nie wyśle rachunków to wypłata wynosi około 170-paru funtów. Gdzie z buta oczywiście są wpisane jakieś kwoty za expenses.
4
Holideje niby są wliczone na tydzień, ale przy jakimkolwiek dniu wolnym nie ma płacone. O Bank Holidayach, czy przerwach świątecznych - to można zapomnieć, że coś się dostanie
Kwotę za holideje można odkładać na jakieś ich osobne konto, ale podobno sobie za to prowizje biorą, nie wiem dokładnie, bo nie korzystałem z tego. Niby nie warto.
Ogólnie agencja wciska każdemu tą samą ścieme, jeśli jest jakiś problem, a ten system, co maja to daje dużo do myślenia.
5
Jak komuś jakaś agencja będzie proponowała system Umbrella to się ludzie głęboko zastanówcie.
Może miał ktoś już podobne doświadczenia z tym systemem? Piszcie.
Pozdr.
M.

login
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by pinsleepe » 10 Jul 2010, 07:50 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

xxxASIAxxx wrote:bez doswiadczenia dostane prace gdziekolwiek na wlasna reke

rok temu pod koniec czerwca (srodek recesji mozna powiedziec) przyjechala do nas kuzynka szukac pracy. potrafila sie tylko przedstawic po angielsku. zadnych szans jej nie dawalam. po 5 dniach dostala prace w hotelu na sprzataniu.
do zadnej agencji sie nie zapisala przez ten czas. tylko job center i gumtree. mozna :]

pinsleepe
Rozeznany

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by xxxASIAxxx » 10 Jul 2010, 12:14 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

pinsleepe wrote:tylko job center i gumtree. mozna :]

mozna ale wiesz ze w job center trzeba dzwonic do pracodawcy:) ja umiem angileski na tyle zeby sie dogadac ale zeby rozmawiac przez tel troche sie boje zle sie zamotam wiesz inaczej jest z rozmowa "face to face" zawsze mozesz pogestykulowac jak nie umiesz jakiegos slowa :-D jak czytam na forum to niektorzy radza pochodzic po hotelach i roznosic CV ale ja tak nie umiem bo jak by kogos chciali to gdzies ogloszenie byloby zamieszczone :neutral: jak narazie robie tourne po agencjach i szukam takiej przez ktora polacy pracuja. nie mowie ze chcialabym pracowac z polakami bo wole z anglikami zeby jezyka sie w ten sposob uczyc bo co z tego ze ja siedze nad angielskim w domu jak wszyscy wiedza ze najlepiej jak musi czlowiek obcowac z ludzmi chcac nie chcac sie uczymy a mi na tym bardzo zalezy :-)

xxxASIAxxx
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by samotny » 10 Jul 2010, 13:07 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

xxxASIAxxx wrote:jak czytam na forum to niektorzy radza pochodzic po hotelach i roznosic CV ale ja tak nie umiem bo jak by kogos chciali to gdzies ogloszenie byloby zamieszczone (...)jak narazie robie tourne po agencjach i szukam takiej przez ktora polacy pracuja.

Nie żebym się czepiał :) ale idąc twoim tokiem myślenia sama się ograniczasz, jakby agencje potrzebowały pracowników to
xxxASIAxxx wrote: jak by kogos chciali to gdzies ogloszenie byloby zamieszczone
W szukaniu pracy nie ma różnicy czy agencja czy jakaś konkretna firma. Uwierz w siebie i naucz się chodzić od drzwi do drzwi BĄDŹ KREATYWNA !!! Zadaj sobie pytanie czy szukasz pracy czy chcesz pracować dla agencji ? Powodzenia

samotny
Rozeznany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by pinsleepe » 10 Jul 2010, 16:02 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

xxxASIAxxx wrote:ale wiesz ze w job center trzeba dzwonic do pracodawcy:)

jezeli nie chcesz rozmawiac przez telefon to popros kogos zeby zadzwonil w twoim imieniu. ja tak wlasnie z moja kuzynka robilam. dzwonilam do pracodawcy i mowilam, ze to w imieniu tralala, bo ona ma jeszcze problem w rozmowach przez telefon. nie bylo problemu.
zreszta w job centre mozesz poprosic, zeby ci pomogli w rozmowie przez telefon.

pinsleepe
Rozeznany

Reputation point: 7
Neutralny
0

MalePostNapisane by samotny » 10 Jul 2010, 16:10 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

pinsleepe wrote: to w imieniu tralala,
Ależ piękne i dźwięczne imię ma twoja kuzynka :)

samotny
Rozeznany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by erka » 10 Jul 2010, 17:08 agencje

to raczej nie zrobi roznicy pracujac przez agencje za 5.80 czy bezposrednio za te sama stawke :mrgreen: no coz... wole przez agencje ale za wiecej niz minimalna. Polecam Randstad, a takie agencje jak Best Connection,Extra Personnel, czy Pure Staff omijac jesli chodzi o prace, ale problemow z platnoscia nie bylo.

erka
Rozeznany

Reputation point: -7
Wyśmiewca
0

FemalePostNapisane by xxxASIAxxx » 10 Jul 2010, 17:25 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

erka wrote:Polecam Randstad,

jest to jedna z agencji w ktorych bylam i przyjmuja ludzi to fakt ale pytaja o doswiadczenie (dodam ze oczekuja 6 miesiecznego doswiadczenia) i w taki sposob ja odeszlam z kwitkiem. bo nie wiem czy doczytalas ale ja doswiadczenia nie posiadam.
pinsleepe wrote:jezeli nie chcesz rozmawiac przez telefon to popros kogos zeby zadzwonil w twoim imieniu.

a zrobisz to?? bo ja nie mam tu takich znajomych zeby gadali przez tel z angolami:)
samotny wrote:Nie żebym się czepiał :) ale idąc twoim tokiem myślenia sama się ograniczasz,

ograniczam sie bo jestem w nowym miejscu i nie czuje sie jeszcze na tyle pewnie zeby zyc tu bez ograniczen
samotny wrote:W szukaniu pracy nie ma różnicy czy agencja czy jakaś konkretna firma. Uwierz w siebie i naucz się chodzić od drzwi do drzwi BĄDŹ KREATYWNA !!! Zadaj sobie pytanie czy szukasz pracy czy chcesz pracować dla agencji ?

odpowiem :idea:: szukam pracy ale nawet pracujac przez agencje otrzymujesz wynagrodzenie :-| poza tym jak mowi przyslowie "tonacy brzytwy sie chwyta" :roll:

xxxASIAxxx
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by samotny » 10 Jul 2010, 17:56 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

no i kolejny raz masz rację Tonący brzytwy się chwyta. Nie ma pracy w agencjach to chwyć się tej brzytwy i rozwiń swoje poszukiwania o jakieś zakłady pracy. OK nie będę starał się ciebie uszczęśliwiać, naprawdę ciebie rozumiem i życzę powodzenia

samotny
Rozeznany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by schmittka22 » 10 Jul 2010, 18:15 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

hej
mam pytanko a gdzie ta agencja randstad sie miesci?i jakiego typu prace tam oferuja
dzieki z gory za odp

schmittka22
Początkujący

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA