Przez jaka agencje pracujesz?..........
Napisane by xxxASIAxxx » 8 Jul 2010, 21:54 Przez jaka agencje pracujesz?..........
-
- xxxASIAxxx
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by aveamar » 8 Jul 2010, 23:00 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
0
Musze zbierać rachunki i co tydzień im wysyłać ze specjalnym formularzem. Rachunki za jedzenie, travel. Doliczają również rent za mieszkanie i wydatki za pralnie. Za mieszkanie musi być potwierdzenie np. kontraktu. Wszystko tak jest zrobione, żeby nie płacili taxu. Wypłata co tydzień jest około 70 panda, reszta jest za expenses, więc wychodzi ponad 200 na rękę. Widomo do chyba coś 120-u paru nie płaci się taxu. Do tego agencja pobiera sobie fee 15 funtów na tydzień.
1
System, na jakim pracują to Umbrella. Do końca nie jestem zachwycony tym systemem, ze względu na te wysyłanie tych rachunków. Nie wiem jak to w przyszłości będzie też miało odzwierciedlenie, ze nie płacą za mnie taxu. Nie wspomnę już o tym, że po roku czasu przychodzi P60 i kwota na nim około 3500 Ł. Jak ktoś taką kwotę poda do benefitów to powodzenia. Przy full-time i podstawowej stawce na godzinę powinno być coś koło 12000Ł.
2
Ogólnie burdel maja tam nieziemski. Nie zawsze, ale czesto zdarza sie, że widnieją różne kwoty za te expenses na payslipie. Niby wypłata jest ta sama, a liczby z kosmosu. Koledzy niektórzy nawet od samego początku przez to maja nawet mniejsze wypłaty, mimo wysyłania rachunków. A jak do nich dzwonisz to z ich strony jest wszystko w porządku i mówią, ze pewnie nie wysłałeś rachunków, albo coś źle wypełniłeś.
3
Wszyscy z agencji pracujemy po tyle samo godzin, a niektórzy maja większą wypłatę, niektórzy mniejszą.
Jak nie wyśle rachunków to wypłata wynosi około 170-paru funtów. Gdzie z buta oczywiście są wpisane jakieś kwoty za expenses.
4
Holideje niby są wliczone na tydzień, ale przy jakimkolwiek dniu wolnym nie ma płacone. O Bank Holidayach, czy przerwach świątecznych - to można zapomnieć, że coś się dostanie
Kwotę za holideje można odkładać na jakieś ich osobne konto, ale podobno sobie za to prowizje biorą, nie wiem dokładnie, bo nie korzystałem z tego. Niby nie warto.
Ogólnie agencja wciska każdemu tą samą ścieme, jeśli jest jakiś problem, a ten system, co maja to daje dużo do myślenia.
5
Jak komuś jakaś agencja będzie proponowała system Umbrella to się ludzie głęboko zastanówcie.
Może miał ktoś już podobne doświadczenia z tym systemem? Piszcie.
Pozdr.
M.
-
- aveamar
- Przyczajony
Napisane by samotny » 9 Jul 2010, 06:41 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
-
- samotny
- Rozeznany
- Reputation point: 29
Napisane by xxxASIAxxx » 9 Jul 2010, 07:45 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
-
- xxxASIAxxx
- Początkujący
Napisane by samotny » 9 Jul 2010, 08:47 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
xxxASIAxxx wrote:nie chodzi mi jedynie o to gdzie ktos pracuje i przez jaka agencje chodzi mi glownie o opinie. ja niestety szukam pracy przez agencje bo watpie ze bez doswiadczenia dostane prace gdziekolwiek na wlasna reke :neutral:
Próbowałaś ?? Nie skreślaj swoich szans. Poszukaj firm w których mogła byś pracować napisz CV ubierz się ładnie i UWIERZ W SIEBIE nie uda się no cóż nie potrafią docenić ciebie a nie że ty się nie nadajesz !!!!! Z rozmów z ludźmi wiem że zadowolenie z agencji jest jak loteria bardzo często dla jednych jest naj dla innych be (to tak w skrócie) Skoro szukasz pracy to wydaje mi się że nie należy szukać agencji najbardziej "ludzkiej" ale agencji co oferuje pracę a później można myśleć o szukaniu lepszej agencji. Kiedyś mi firmę zamknęli wiec też szukałem i chyba dobre rady dam w agencjach należy meldować się codziennie choćby po to by powiedzieć dzieńdobry i nie załatwiać pracy przez telefon trzeba być upierdliwym w moim przypadku wyglądało to tak że bylem upierdliwy załatwili mi fajną robotę w małej firmie ale po miesiącu im podziękowałem bo odezwała się firma do której nie spodziewałem się dostać i do dziś w niej pracuję a firma nie nie co to współpraca z agencją. Życzę powodzenia i jak ci jakaś firma drzwi przed nosem zamknie to mam drabinę byś oknem weszła .
-
- samotny
- Rozeznany
Napisane by login » 9 Jul 2010, 21:59 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
aveamar wrote:Agencja Back Office – siedziba w centrum Birmingham.
0
Musze zbierać rachunki i co tydzień im wysyłać ze specjalnym formularzem. Rachunki za jedzenie, travel. Doliczają również rent za mieszkanie i wydatki za pralnie. Za mieszkanie musi być potwierdzenie np. kontraktu. Wszystko tak jest zrobione, żeby nie płacili taxu. Wypłata co tydzień jest około 70 panda, reszta jest za expenses, więc wychodzi ponad 200 na rękę. Widomo do chyba coś 120-u paru nie płaci się taxu. Do tego agencja pobiera sobie fee 15 funtów na tydzień.
1
System, na jakim pracują to Umbrella. Do końca nie jestem zachwycony tym systemem, ze względu na te wysyłanie tych rachunków. Nie wiem jak to w przyszłości będzie też miało odzwierciedlenie, ze nie płacą za mnie taxu. Nie wspomnę już o tym, że po roku czasu przychodzi P60 i kwota na nim około 3500 Ł. Jak ktoś taką kwotę poda do benefitów to powodzenia. Przy full-time i podstawowej stawce na godzinę powinno być coś koło 12000Ł.
2
Ogólnie burdel maja tam nieziemski. Nie zawsze, ale czesto zdarza sie, że widnieją różne kwoty za te expenses na payslipie. Niby wypłata jest ta sama, a liczby z kosmosu. Koledzy niektórzy nawet od samego początku przez to maja nawet mniejsze wypłaty, mimo wysyłania rachunków. A jak do nich dzwonisz to z ich strony jest wszystko w porządku i mówią, ze pewnie nie wysłałeś rachunków, albo coś źle wypełniłeś.
3
Wszyscy z agencji pracujemy po tyle samo godzin, a niektórzy maja większą wypłatę, niektórzy mniejszą.
Jak nie wyśle rachunków to wypłata wynosi około 170-paru funtów. Gdzie z buta oczywiście są wpisane jakieś kwoty za expenses.
4
Holideje niby są wliczone na tydzień, ale przy jakimkolwiek dniu wolnym nie ma płacone. O Bank Holidayach, czy przerwach świątecznych - to można zapomnieć, że coś się dostanie
Kwotę za holideje można odkładać na jakieś ich osobne konto, ale podobno sobie za to prowizje biorą, nie wiem dokładnie, bo nie korzystałem z tego. Niby nie warto.
Ogólnie agencja wciska każdemu tą samą ścieme, jeśli jest jakiś problem, a ten system, co maja to daje dużo do myślenia.
5
Jak komuś jakaś agencja będzie proponowała system Umbrella to się ludzie głęboko zastanówcie.
Może miał ktoś już podobne doświadczenia z tym systemem? Piszcie.
Pozdr.
M.
-
- login
- Przyczajony
Napisane by pinsleepe » 10 Jul 2010, 07:50 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
xxxASIAxxx wrote:bez doswiadczenia dostane prace gdziekolwiek na wlasna reke
rok temu pod koniec czerwca (srodek recesji mozna powiedziec) przyjechala do nas kuzynka szukac pracy. potrafila sie tylko przedstawic po angielsku. zadnych szans jej nie dawalam. po 5 dniach dostala prace w hotelu na sprzataniu.
do zadnej agencji sie nie zapisala przez ten czas. tylko job center i gumtree. mozna :]
-
- pinsleepe
- Rozeznany
- Reputation point: 7
Napisane by xxxASIAxxx » 10 Jul 2010, 12:14 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
pinsleepe wrote:tylko job center i gumtree. mozna :]
mozna ale wiesz ze w job center trzeba dzwonic do pracodawcy:) ja umiem angileski na tyle zeby sie dogadac ale zeby rozmawiac przez tel troche sie boje zle sie zamotam wiesz inaczej jest z rozmowa "face to face" zawsze mozesz pogestykulowac jak nie umiesz jakiegos slowa :-D jak czytam na forum to niektorzy radza pochodzic po hotelach i roznosic CV ale ja tak nie umiem bo jak by kogos chciali to gdzies ogloszenie byloby zamieszczone :neutral: jak narazie robie tourne po agencjach i szukam takiej przez ktora polacy pracuja. nie mowie ze chcialabym pracowac z polakami bo wole z anglikami zeby jezyka sie w ten sposob uczyc bo co z tego ze ja siedze nad angielskim w domu jak wszyscy wiedza ze najlepiej jak musi czlowiek obcowac z ludzmi chcac nie chcac sie uczymy a mi na tym bardzo zalezy :-)
-
- xxxASIAxxx
- Początkujący
Napisane by samotny » 10 Jul 2010, 13:07 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
xxxASIAxxx wrote:jak czytam na forum to niektorzy radza pochodzic po hotelach i roznosic CV ale ja tak nie umiem bo jak by kogos chciali to gdzies ogloszenie byloby zamieszczone (...)jak narazie robie tourne po agencjach i szukam takiej przez ktora polacy pracuja.
Nie żebym się czepiał :) ale idąc twoim tokiem myślenia sama się ograniczasz, jakby agencje potrzebowały pracowników to
W szukaniu pracy nie ma różnicy czy agencja czy jakaś konkretna firma. Uwierz w siebie i naucz się chodzić od drzwi do drzwi BĄDŹ KREATYWNA !!! Zadaj sobie pytanie czy szukasz pracy czy chcesz pracować dla agencji ? PowodzeniaxxxASIAxxx wrote: jak by kogos chciali to gdzies ogloszenie byloby zamieszczone
-
- samotny
- Rozeznany
Napisane by pinsleepe » 10 Jul 2010, 16:02 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
xxxASIAxxx wrote:ale wiesz ze w job center trzeba dzwonic do pracodawcy:)
jezeli nie chcesz rozmawiac przez telefon to popros kogos zeby zadzwonil w twoim imieniu. ja tak wlasnie z moja kuzynka robilam. dzwonilam do pracodawcy i mowilam, ze to w imieniu tralala, bo ona ma jeszcze problem w rozmowach przez telefon. nie bylo problemu.
zreszta w job centre mozesz poprosic, zeby ci pomogli w rozmowie przez telefon.
-
- pinsleepe
- Rozeznany
- Reputation point: 7
Napisane by samotny » 10 Jul 2010, 16:10 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
Ależ piękne i dźwięczne imię ma twoja kuzynka :)pinsleepe wrote: to w imieniu tralala,
-
- samotny
- Rozeznany
-
- erka
- Rozeznany
- Reputation point: -7
Napisane by xxxASIAxxx » 10 Jul 2010, 17:25 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
erka wrote:Polecam Randstad,
jest to jedna z agencji w ktorych bylam i przyjmuja ludzi to fakt ale pytaja o doswiadczenie (dodam ze oczekuja 6 miesiecznego doswiadczenia) i w taki sposob ja odeszlam z kwitkiem. bo nie wiem czy doczytalas ale ja doswiadczenia nie posiadam.
pinsleepe wrote:jezeli nie chcesz rozmawiac przez telefon to popros kogos zeby zadzwonil w twoim imieniu.
a zrobisz to?? bo ja nie mam tu takich znajomych zeby gadali przez tel z angolami:)
samotny wrote:Nie żebym się czepiał :) ale idąc twoim tokiem myślenia sama się ograniczasz,
ograniczam sie bo jestem w nowym miejscu i nie czuje sie jeszcze na tyle pewnie zeby zyc tu bez ograniczen
samotny wrote:W szukaniu pracy nie ma różnicy czy agencja czy jakaś konkretna firma. Uwierz w siebie i naucz się chodzić od drzwi do drzwi BĄDŹ KREATYWNA !!! Zadaj sobie pytanie czy szukasz pracy czy chcesz pracować dla agencji ?
odpowiem :idea:: szukam pracy ale nawet pracujac przez agencje otrzymujesz wynagrodzenie :-| poza tym jak mowi przyslowie "tonacy brzytwy sie chwyta" :roll:
-
- xxxASIAxxx
- Początkujący
Napisane by samotny » 10 Jul 2010, 17:56 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
-
- samotny
- Rozeznany
Napisane by schmittka22 » 10 Jul 2010, 18:15 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........
mam pytanko a gdzie ta agencja randstad sie miesci?i jakiego typu prace tam oferuja
dzieki z gory za odp
-
- schmittka22
- Początkujący
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Nowe przepisy odnośnie pracy przez agencje
by devil in PRACA - 0 Replies
10490 Views -
by devil
on 7 Jul 2008, 16:01
-
Nowe przepisy odnośnie pracy przez agencje
-
-
Praca przez agencje a zwolnienie lekarskie?!
by schmitteczka28 in PRACA - 11 Replies
40001 Views -
by Krzysiek2099
on 22 Jan 2016, 23:01
-
Praca przez agencje a zwolnienie lekarskie?!
-
-
Wynajecie domu przez agencje searchers
by lukasz1984 in SZUKAM INFORMACJI - 2 Replies
10366 Views -
by Marosu
on 13 Jul 2012, 20:04
-
Wynajecie domu przez agencje searchers
-
-
co z kobietami w ciąży pracującymi przez agencje??
by SZCZAPA in ŚWIAT KOBIET - 7 Replies
15643 Views -
by kociamber
on 20 Feb 2010, 12:00
-
co z kobietami w ciąży pracującymi przez agencje??