Gdzie Mieszkaja Polacy?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by paulina1986 » 4 Jul 2010, 18:17 Gdzie Mieszkaja Polacy?

Witam wszystkich,

robie wywiad srodowiskowy do moje pracy i musze przedstawic statystyki...

Potrzebuje informacji w ktorych dzielnicach Birmingham mieszka najwiecej Polakow!

Bede wdzieczna za sugestie,

na dzien dzisiejszy wiem o West Bromwich i Smethwick ale nie wiem gdzie jest nas najwiecej!

Z gory dziekuje za pomoc!

paulina1986
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by dagus » 4 Jul 2010, 19:01 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

gdzie Ty pracujesz, ze takie rzeczy potrzebujesz? Czyzby jakis zamach na nas planowali? :roll: na erdingtonie i handsworth tez bardzo duzo Polakow mieszka... Sciemnij im cos i po problemie

dagus
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

MalePostNapisane by Mordorzg » 4 Jul 2010, 19:01 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

Na Handsworth jest nas najwięcej.
Później Perry Barr, Great Garr, Aston, Edgbaston, Erdington, Oldbury i Dudley tam również jest wielu Polaków.
Myślę że Handsworth to główne centrum Polaków. Później z czasem ludzie przechodzą na inne dzielnice.

Mordorzg
Raczkujący

Reputation point: 10
Neutralny
0

MalePostNapisane by wielkimar » 4 Jul 2010, 19:08 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

???????? Bez sensu , że co gdzie i jak ? . Wszędzie mieszkają , na każdej dzielnicy bez wyjątku. Skąd ludzie mają wiedzieć czy jest ich na danej dzielnicy 10 czy sto czy 2000 osób ?

wielkimar
Rozeznany

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Luiza » 4 Jul 2010, 19:28 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by jed » 4 Jul 2010, 20:54 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

Na West Bromie to fakt, ale Erdington to chyba jakas sciema. Pytalem sie angielskich chlopakow z miasta i oni twierdza, ze ich jest tamta ziemia. Ja bym do tych sond z duzo rezerwa podchodzil, bo nieobowiazkowe jest toto i ciagle sie zmienia. Wnioskowalbym, ze tam jest nas duzo, ze sklepow z bigosem dostatek. Jak patrze na mape to wychodzi faktycznie, ze wrog obsadzil pozycje wokol M5 i na polnoc, polnocny-wschod (tam musi byc cywilizacja). Jakby na to nie patrzec to niewykorzystane polacie sa nad M6 i w tamtym kierunku pewnie bedzie miasto roslo. :idea:: Sprytne z tych Polakow sa bestie.

jed
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 4 Jul 2010, 21:09 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

acocks green..tam sie slyszy wkolo jezyk ojczysty :D
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by VA » 4 Jul 2010, 23:32 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

paulina1986 wrote:Potrzebuje informacji w ktorych dzielnicach Birmingham mieszka najwiecej Polakow!

Bede wdzieczna za sugestie,

na dzien dzisiejszy wiem o West Bromwich i Smethwick ale nie wiem gdzie jest nas najwiecej!

Jeżeli robisz statystyki to te dwie nazwy wymienione możesz od razu skreślić, bo puki co, ot co, to ani West Bromwich, ani Smethwick nie leżą w Birmingham :!: :idea::
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Luiza » 5 Jul 2010, 16:12 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

VA wrote:Jeżeli robisz statystyki to te dwie nazwy wymienione możesz od razu skreślić, bo puki co, ot co, to ani West Bromwich, ani Smethwick nie leżą w Birmingham
A skąd takie informacje???
jed wrote:ale Erdington to chyba jakas sciema. Pytalem sie angielskich chlopakow z miasta i oni twierdza, ze ich jest tamta ziemia

No to ja już kiedyś pisałam o koledze, który mnie nabrał. Któregoś dnia mówi: Byłem w Polsce.
Ja na to: Tak? A gdzie?
kolega: Erdington High Street
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by asiunia141 » 5 Jul 2010, 16:56 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

jed wrote:Erdington to chyba jakas sciema.

nie masz tacji JED na erdingtonie jest polakow od zarabania nie wiem skad oni sie biora ale jest ich naprawde masa. jak nie wierzysz to usiadz sobie na 10 min kolo godziny 13 -14 kolo poskiego sklepu w centrum erdingtonu a co chwile bedziesz sie odwracal bo bedziesz slyszal inny polski glos. albo inny przyklad jak np trafi sie promocja czegos w pl sklepie to ludzi jet tyle ze odechciewa sie zakupow robic :-D

asiunia141
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 5 Jul 2010, 18:57 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

Luiza wrote:
VA wrote:Jeżeli robisz statystyki to te dwie nazwy wymienione możesz od razu skreślić, bo puki co, ot co, to ani West Bromwich, ani Smethwick nie leżą w Birmingham

Cytuję z Wikipedii:
West Bromwich is a town within the Metropolitan Borough of Sandwell, in the West Midlands, England. It is 5 miles (8 km) north west of Birmingham...

Smethwick is a town in the Metropolitan Borough of Sandwell, in the West Midlands of England. It is situated on the edge of the city of Birmingham

Ludzie! To Wy nawet nie wiecie gdzie mieszkacie??
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by paulina1986 » 6 Jul 2010, 17:37 Re: Gdzie Mieszkaja Polacy?

VA wrote:
Luiza wrote:

Cytuję z Wikipedii:
West Bromwich is a town within the Metropolitan Borough of Sandwell, in the West Midlands, England. It is 5 miles (8 km) north west of Birmingham...

Smethwick is a town in the Metropolitan Borough of Sandwell, in the West Midlands of England. It is situated on the edge of the city of Birmingham

Ludzie! To Wy nawet nie wiecie gdzie mieszkacie??

Dzieki za sprostowanie, wezme to pod uwage, aczkolwiek chodzi mi o Birmingham i okolice, jezeli nie wyrazilam sie jasno, a widocznie nie :)

[ Dodano: Wto Lip 06, 2010 18:40 ]
Dzieki wszystkim za sugestie,

jezeli dale macie ochote komentowac to prosze! Bede tu jeszcze zagladac.

pozdrawiam

paulina1986
Przyczajony

Neutralny
0

Return to SZUKAM INFORMACJI