choise textile

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

FemalePostNapisane by Maciej 25 » 26 Jun 2010, 18:53 choise textile

witam
mam pytanko na temat firmy choise textile ltd. ja tam pracowalem jako superwizer przez 9 miesiecy i co sie okazalo .zwolniono mnie z dnia na dzien teoretycznie powodem bylo zmiana samochodów (na ciezarówki) ale ja wiem ze to nie by powód bo mój jeden z kierowców (super koles)GABO mial kwalifikacje i tez wylecial .pozostawili nas bez srodków do zycia nawet nie dali 2 tyg.wypowiedzenia.(kurwy) i to na kontrakcie .na koniec chciabym wam powiedziec ze nawet patne za urlop czy inne rzeczy i tak mi nie wyplacili bo ich zdaniem jestesmy kwita a to chuja prawda .mój byly superwizer do dzis nie dostal p 60 proste co to za firma a zwolnil sie w sierpniu 2009.
Maciej 25
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny

MalePostNapisane by lemon » 26 Jun 2010, 19:19 Re: choise textile

co to jest superwizer?
superwizjer-to taki program w TVN
superwizor-to psychoterapeuta z dużym doświadczeniem
Jeśli jednak chodzi o stanowisko pracy :supervisor i o pracę na kontrakcie z firmą (nie agencją pośrednictwa pracy) to należy owy kontrakt przestudiować wraz z aktualizacjami i wszelkimi załącznikami, które mogłeś otrzymać w czasie pełnienia obowiązków. Jeśli nie byłeś członkiem związków zawodowych(Union itp.) powinieneś poradzić się prawnika. Jednak to również zależy od sposobu w jaki firma skonstruoawała zawarty z Tobą kontrakt!!! Jeśli wypowiedzenie było bezpodstawne warto powalczyć- jeśli uprzednio przeprowadzono z Tobą disciplinary hearing poproś o ROC lub odpis DH. Zwykle firmy zwalniając pracownika dyscyplinarnie posiłkują się verbal a potem writing worning, którego odpis również powinieneś otrzymać.

lemon
Raczkujący

Reputation point: 10
Neutralny

FemalePostNapisane by erka » 27 Jun 2010, 06:21 Moze dlatego...

...ze w taki sam sposob(styl pisania i pewne slowka) sie odnosiles do swoich podopiecznych?

erka
Rozeznany

Reputation point: -7
Wyśmiewca

PostNapisane by Guest » 27 Jun 2010, 07:46 Re: choise textile

Po prostu nie mogę uwierzyć jacy w Polacy jesteście pajace gorzej ****** niż ruskie cepy tylko dojebać bo se po polsku ktoś napisał prawie wszyscy tutaj tylko cwaniakuja i swoje mądrości życiowe pokazują ciekawe tylko czy jak tu przyjechaliście to tez tacy mądrzy byliście szkoda gadać.Boże wybaczam im

Guest

MalePostNapisane by lemon » 27 Jun 2010, 20:30 Re: choise textile

Tak byliśmy mądrzy, bo skończyliśmy studia w Polsce, nim wybraliśmy się do pracy. Uważam, iż jeśli ktoś podejmuje pracę na stanowisku kierowniczym, powinien wiedzieć jak pisać poprawnie nazwę pełnionej funkcji.
Pajacem zaś być może sam jesteś, na pewno hipokrytom powołując się na Boga po przekleństwach w trakcie wypowiedzi- pogratulować

lemon
Raczkujący

Neutralny

FemalePostNapisane by Galadriela » 27 Jun 2010, 21:26 Re: choise textile

lemon wrote:Tak byliśmy mądrzy, bo skończyliśmy studia w Polsce,
(...)
Pajacem zaś być może sam jesteś, na pewno hipokrytom

No nie mogę się powstrzymać...
Po skończeniu jakichże to studiów tak się świetnie zna ortografię?
Chyba trzeba było być prawdziwym erudytom...

Galadriela
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny

MalePostNapisane by lemon » 28 Jun 2010, 19:56 Re: choise textile

Kończyłem Biofizykę , jednak dzięki, gdyż sam- mimo, iż nie filologię kończyłem nie lubię błędów ortograficznych i również nie potrafię powstrzymać się od ich wytykania. Widać niesłusznie użyłem hipokryzji w narzędniku, jednak nie lubię powoływania się na Boga w wypowiedziach pełnych przekleństw.

lemon
Raczkujący

Neutralny

MalePostNapisane by eric27 » 29 Jun 2010, 16:26 Re: choise textile

moris1983 wrote:Po prostu nie mogę uwierzyć jacy w Polacy jesteście pajace gorzej k-wa niż ruskie cepy tylko dojebać bo se po polsku ktoś napisał prawie wszyscy tutaj tylko cwaniakuja i swoje mądrości życiowe pokazują ciekawe tylko czy jak tu przyjechaliście to tez tacy mądrzy byliście szkoda gadać.Boże wybaczam im

Pełna racja
"Kto z was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień."
Najłatwiej się czepiać i krytykować,dużo trudniej o jakąś merytoryczną odpowiedź,nie wspominając o pomocy.
Pozdrowionka :mrgreen:

[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 17:30 ]
Zwróćcie uwagę,że chłopak pisał posta gdy był mocno zdenerwowany pozatym napisał to w tzw.Polinglisz,który to wielu Polaków chętnie stosuje w rozmowach między sobą.

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny

FemalePostNapisane by erka » 30 Jun 2010, 17:23 Re: choise textile

Chlopcy nie warto sie wypowiadac bo i tak nie zrozumie... Widac po stylu wypowiadania sie kto ma poziom.

erka
Rozeznany

Reputation point: -7
Wyśmiewca

MalePostNapisane by Mike » 2 Jul 2010, 01:04 Re: choise textile

ale przeciez po polsku czy tez w pongliszu bylo by superwajzer... moze to jakies nowe okreslenie a my jestesmy nie na biezaco lol
Mike
Zadomowiony

Reputation point: 13
Neutralny

MalePostNapisane by eric27 » 2 Jul 2010, 17:17 Re: choise textile

A może chłopak mówi "superwizjer",jak zwał tak zwał,przecież każdy wie o kogo chodzi,najlepiej by było gdyby napisał kierownik lub nadzorca,wtedy nikt by się nie czepiał,chociaż może by powiedzieli,że kierownik to raczej manager a supervisor to coś jak polski majster czy coś w tym rodzaju.
Na koniec powiem jedno NIE CZEPIAJCIE SIĘ,NIE UMIESZ LUB NIE CHCESZ POMÓC TO LEPIEJ NIC NIE PISZ. :mrgreen:
POZDROWIONKA

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny

FemalePostNapisane by jed » 2 Jul 2010, 20:29 Re: choise textile

Mialem nadzieje, ze to gofer sie odezwal, a tu taka lipa. :(

jed
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny

Return to PRZEDSTAW SIĘ