Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
My nawet w Polsce mamy drewniane ;).Stoi w moim pokoju i czeka az wnusiu do babci i dziadka przyjedzie :-D
Nie wiem, ale travel cot wole zarezerwowac na wyjazdy wakacyjne(nie do domu rodzinnego) ;) .
Chyba wszystko zalezy od tego jak sie na to rodzice zapatruja, bo tak jak pisalam wczesniej osobiscie znam kilka rodzin, ktore uzywaja travel cot jako lozeczka dla dziecka ;)

[ Dodano: Czw Cze 24, 2010 17:31 ]
Moj synus wlasnie przeszedl sam 3 kroki i ja tego nie widzialam tylko maz :-(
Kitty
Zadomowiony

Reputation point: 19
Neutralny
0

Kitty Fajnie nie :roll: :wink: Dobrze wogóle, że się kapnęłam, że wesele znajomych jest w sierpniu w tym roku a nie w przyszłym. Gdybym wiedziała wczesniej, jaka jest sytuacja nasza podroż wyglądala by inaczej :roll: :wink: Teraz będę krążyć jak krążownik hehe :mrgreen:

agg Jak do łóżeczka turystycznego włożysz normalny materac to nie różni się ono od drewnianego niczym. No może tym, że ma miękkie boki i można je łatwiej przemieszczać. Krystian był bardziej bezpieczny w turystycznym, bo uwielbiał rzucać się do tyłu i walić głową gdzie popadnie :roll:

ewela119 Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
Kitka
Zadomowiony

Reputation point: 41
Pokojowy
0

agg, zgadzam sie ze wszystkim co napisala:)))
agniecha, to ja jestem szczesciara moj maly ma 2,5 miesiaca, karmie go tylko piersia, teraz chodzi mi spac o 23 to przespia ponad 8 godz. bez przerwy i budzi sie po 7 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: albi ja juz go budze czasem bo mi piersi eksploduja po tylu godzinach bez karmienia :PP wiec go przyystawiam zeby sie najadl i ulzyl mamusi:))) ale w dzoen mi niechce spac skubaniec:P potrafi od poludnia do kapania praktycznie nie spac;/ eh
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

bogini8 wrote:ja juz go budze czasem bo mi piersi eksploduja po tylu godzinach bez karmienia :PP wiec go przyystawiam zeby sie najadl i ulzyl mamusi:)))

ojjj, pamietam ten bol :o Bardzo nieprzyjemne uczucie :neutral: Z czasem pokarmu bylo mniej, bo organizm sobie "zanotowal", ze az tyle nie potrzeba no i zaczely sie problemy, bo cyce nie produkowaly wystarczajacej ilosci i synus byl ciagle glodny :sad: Wtedy to wlasnie butelka weszla w ruch,ale tylko na noc :-P . Potem tez butelke dostawal jak gdzies szlismy,bo tak wygodniej bylo ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny
0

Dziewczyny materac dmuchany jak sama nazwa wskazuje sie dmucha,a w tym turystycznym to nie ma nic dmuchanego hehe :-P Moze tylko tak nazwa wskazuje,ale to tylko jak nie dokupisz tego grubszego materacyka,to dziecku wtedy to lozeczko sluzy jako kojec do zabawy,nie do spania.Z grubszym materacykiem to normalne wygodne lozeczko :-) A i jeszcze w niektorych sa koleczka,wiec trzeba uwazac by zablokowac je,co by dziecko nam nie odjechalo :wink:
Drewniane fajnie wyglada,bo do mebli mozna podpasowac kolorystycznie,no ale dziecko nieraz porafi sie uderzyc o szczebelki,albo jak dziaselka swedza wbija sie zabkami w drewienko(chociaz juz robia w niektorych lozeczkach takie nakladki by wlasnie dziecko nie gryzlo).Kazda z nas powinna sobie najpierw ogladnac w sklepie,pozniej popytac i na koncu sama dokonac wyboru,bo to jest jak z wozkiem jedne kupuja z gondolka inne tylko z nosidelkiem,a ile kobiet tyle zdan na dany temat :-)
Kitty,szkoda ze przegapilas ten moment,no ale nastepnym razem synus pewnie da mamusi wiekszy pokaz,takze glowa do gory :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

kindzulinaa wrote:jak dziaselka swedza wbija sie zabkami w drewienko(chociaz juz robia w niektorych lozeczkach takie nakladki by wlasnie dziecko nie gryzlo).Kazda z nas powinna sobie najpierw ogladnac w sklepie,pozniej popytac i na koncu sama dokonac wyboru,bo to jest jak z wozkiem jedne kupuja z gondolka inne tylko z nosidelkiem,a ile kobiet tyle zdan na dany temat :-)

Zgadzam sie z tym w 100% ;) .Moj synus wlasnie wgryza sie w drewienko, ale nakladki zamierzamy kupic ;) . Wszystko zalezy od tego kto co lubi, mi sie zawsze podobaly drewniane lozeczka i wozki z gondolkami wiec takie sobie kupilam :-D

Kitty,szkoda ze przegapilas ten moment,no ale nastepnym razem synus pewnie da mamusi wiekszy pokaz,takze glowa do gory

No wlasnie, az mi sie serce z zalu scislo, ale jak to maz powiedzial, ja widzialam jak sie synek pierwszy raz podciagnal, przeraczkowal itp. wiec tym razem byla jego kolej ;) .Nic to, jutro bede czuwac i oczekiwac tych kroczkow :-D
Kitty
Zadomowiony

Neutralny
0

Teraz to sie zacznie :-D przygotuj sie na buszowanie po szafkach i nie tylko hihi
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by agg » 24 Jun 2010, 23:13 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

dodatkowy materacyk do turystycznego tez mialam :wink:
i mimo, ze przez moment bylam "napalona" na jakies kolorowe turystyczne, to klasyka i drewno bardziej za mna przemawiaja :-) lozeczko mialo takie oslonki chroniace przed gryzieniem drewna, ale moje dziecko w lozeczku tylko spalo wiec jakos nie interesowalo ja to zbytnio :wink:
a jesli chodzi o uderzenia, to jak mala fikala w turystycznym to tez baniaczkiem o sciane walila (lozeczko bokiem do sciany) :roll:
kazdy ma inne upodobania :smile:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

No widzisz Bigini.Jak mieszkalismy jeszcze na starym mieszkaniu to mala juz budzila sie tylko raz w nocy a czasami wogole ale jak sie przeprowadzilismy to znow sie jej przestawilo i wstaje co 2-3 godziny w nocy na butle i wstaje o 6 rano jak tatus tylko do pracy wyjdzie. :roll:
Ja na poczatek kupie te turystyczne lózeczko a jak mala przestanie wstawac w nocy i trafi do swojego pokoju to w tedy zakupimy cot bed.Kolezanka takie kupila i jej córka ma 4 lata i jeszcze sie miesci w tym lozku.
A moja Wiktoria wlasnie teraz jak jest tak goraco to potrafi 3 razy w dzien po 1-2 godzinie drzemac.Jak jest chlodniej to tez nie chce spac.Tagze Boginimoze Twoj maluszek moze nie meczy sie tym upalem.
agniecha
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

agg wrote:lozeczko mialo takie oslonki chroniace przed gryzieniem drewna, ale moje dziecko w lozeczku tylko spalo wiec jakos nie interesowalo ja to zbytnio :wink:

Moj w sumie tez tylko spi w lozeczku, ale kiedys rano weszlam do jego pokoju, a On sobie stoi przyssany do boku lozeczka :-D Takze tak na wszelki wypadek jakies nakladki musimy kupic ;)

Mamusie, pisze dzisiaj do Was z prosba o jakas rade :-( . Moj synek pije z kubeczkow niekapkow i dlawi sie jak nie wiem co :o Do tego caly mokry jest bo mu sie bokami buzi przelewa :o Juz chyba wszystkie mozliwe rodzaje kubeczkow wyprobowalismy i ciagle to samo(raz mniej sie dlawi a raz wiecej). Mama mi mowi, zebym dawala mu wode z butelki, a HV pomachala mi palcem przed oczami, ze z butelki nie wolno, bo to ponoc na zgryz zle wplywa :roll: I badz tu madry czlowieku :roll: . Juz nawet nie pozwalam mu samemu pic z niego, ale i tak sie mu przelewa i wogole dramat. Naprawde nie wiem co mam z tym zrobic.Nie chce, zeby mi sie moj skarbek tak meczyl przy piciu :sad: A czy Wasze pociechy tez takie problemy maja, czy to tylko moj taki lapczywy jest :?:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 25 Jun 2010, 08:49 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kitty przypominij ile Twoj malec ma m-cy?
ile my juz kubkow mialysmy.... hoho :wink: te :wink: az jest juz na rynku o wiele wiecej i na prawde fajne, na pewno znajdziesz cos odpowiedniego :-)
kolezanka ma kubeczek z przykrywka i on na brzegach jest silikonowy. pije sie jak z normalnego kubka i nis sie nie wylewa - niestety nie pamietam firmy :neutral:
a wiesz co u nas sie teraz sprawdza poza domem? butelka po kubusiu aqua, ma dziubek ale leci z niego tylko jak sie ciagnie :)
a probowalas dawac picie z butelki ze slomka?
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

Moj synus ma 11,5 miesiaca, a kubeczki, ktore juz probowalismy to takie ;

http://www.safetots.co.uk/Feeding/Non-s ... _info.html

(Nie wiem jak mozna zalaczyc zdjecia wiec musze linki)

Ten ostatni kubeczek byl najgorszy :cry:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny
0

A moze poprostu maly musi sie tego nauczyc, jak wszystkiego innego. Z cyca czy butelki leci calkiem inaczej niz z kubeczka i moze poprostu musi sie przyzwyczaic, no i dobranie kubka ktory mu podpasuje to tez wazna kwestia. My mielismy aventa z wymiennymi ustnikami i byl spoko
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

Kitty, no niestety lekarzezalecaja kubeczki zamiast butli ze smokiem,jak pisala agg sprubuj tej nutelki pokubusiu albo szukaj dalej nowych kubkow.

ziewczyny moj maly ma 2,5 mca czy tomozlliwe zeb y zaczal zabkowac??>?!!?
niechce w dzien spac, slini sie jak niewiem, caly czas piesc w buzi albo cyc!o zgrozo:( ma od paru dni ok37 temp jest marudny i placzliwy i ma luzne kupyy bardzo, kurde czy to nie za wczesnie???to mozliwe? :neutral: :o :sad: :?: :!: aha troche kataru ma czasemi pokasluje ale rzadko

[ Dodano: Pią Cze 25, 2010 12:41 ]
aha jesli chodzi o czyszczenie niska to rzadna grucha nie rowna sie z tym: http://www.boots.com/en/4little1-Baby-N ... or_118420/ rewelka polecam naprawde, ten sprzet ratuje mi zycie czasem :PP
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

Bogini,moja mala tez jak miala tyle co Twój synio to pchala wszystko do buzi a teraz ma4 miesiace i wychodza jej 2 jedynki na dole. juz je widac a co dopiero czuc. Takze mozliwe ze Twojemu malemu tez zabki wylaza juz.
A o tym respiratorku tez slyszalam i chcialam kupic ale nie bylo to kupilam taki:
http://www.boots.com/en/NUK-Nasal-Decongester_25636/
cos jak zwykla gruszka ale o wiele mniejsza. Tez sie sprawdza.
agniecha
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET