Duplikat dokumentow

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by dagus » 21 May 2010, 19:52 Duplikat dokumentow

Hej, wie ktos moze czy jest mozliwosc otrzymania duplikatu Home Office i Insurance Number? Dokumenty zaginely podczas przeprowadzki. Co zrobic w takiej sytuacji?

dagus
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 21 May 2010, 22:14 Re: Duplikat dokumentow

No, na moich jest napisane keep safe i że nie wydają duplikatów. Ale jak to jest w rzeczywistości, nie mam pojęcia. Może i wydają.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Ancia28 » 22 May 2010, 11:21 Re: Duplikat dokumentow

AdamBoltryk wrote:No, na moich jest napisane keep safe i że nie wydają duplikatów. Ale jak to jest w rzeczywistości, nie mam pojęcia. Może i wydają.

Pozdrawiam

zgadza się nie masz pojęcia.

Duplikat National insurance number karty można sobie wyrobić ponownie trzeba wysłać im aplikacje którą możesz sobie ściągnąć ze stronki:
http://www.hmrc.gov.uk/forms/ca5403.pdf
i odczekać około miesiąca i ci przyślą nowa kartę a co do home officu to nie wiem pozdr

Ancia28
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 22 May 2010, 13:30 Re: Duplikat dokumentow

Ancia28 wrote:
zgadza się nie masz pojęcia.

Tak, wiem.

z wujka googla
Anglia to kraj dokumentow, ja juz mam cala teczke z roznymi papierami, powoli mi sie gubia. W przypadku zniszczenia lub zagubienia WRS nie dostaniesz duplikatu, najlepiej wszystko kserowac i miec kopie zapasowe w domu,

witam,
3 razy wysyłałam nową aplikacje odnośnie zmiany adresu pracodawcy. Do tej pory ni dostałam żadnej odpowiedzi. Wczoraj dzwoniłam i okazało się,że wysłali do mnie certyfikat ,a ja go nie odebrałam i poczta zwróciła go do nich. Tylko,że ja nic nie otrzymałam. Co teraz mam zrobić?? Przecież nie wystawiają duplikatów tych zaświadczeń.A jest mi on bardzo potrzebny.

Chociaż z drugiej strony:
oto specjalnie dla ciebie ze strony UK Border Agencji link do leaflet ktory odpowiada na pytanie:
What should I do if I lose my registration card or certificate?
You should contact the Worker Registration Scheme. See page 13.

prosze bardzo - page 13 owej leaflet
A list of useful organisation s and how to contact them
Worker Registration Scheme
Tel: 0114 207 4074
Email: wpcustomers@ind.homeoffice.gsi.gov.uk
Website: www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/wrs/

A gdzies tam jeszcze o oczy mi się obiło, że HO jedynie nie gwarantuje wydania duplikatu, co oznacza, ze nie jest niemożliwe otrzymanie tegoż.

Więc zdania są podzielone. Najlepiej dowiedzieć się u źródła, czyli w Urzędzie Spraw Wewnętrznych taki tutejszy Home Office :D

Ah, jeszcze jedno dagus jeśli jesteś tutaj dłużej niż 12 m-cy nie musisz się rejestrować w WRS, więc tzw. HomeOffice jest Ci nie potrzebny.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Ancia28 » 22 May 2010, 13:37 Re: Duplikat dokumentow

Zdania są podzielone otóż to bo zasięgnąłeś info z forum a to nie jest dobre źródło informacje (nie 100%) najlepiej jak zasięga się info u źródeł tak jak pisałeś i przytoczyłeś.
Najlepiej jak Dagus co do insurance number wyśle aplikacje i będzie miał kartę a co do home office to po roku już nie musi wystarczy jak sobie zrobi rezydenta i z głowy home office pozdr

Ancia28
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by dagus » 22 May 2010, 20:11 Re: Duplikat dokumentow

Dzieki Wam bardzo :) Ja tu jestem 3 lata ale to o mojego brata chodzi...:-/ Coz...chyba najlepiej bedzie zapytac w Home Office...:)

dagus
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI