Ancia28 wrote:
zgadza się nie masz pojęcia.
Tak, wiem.
z wujka googla
Anglia to kraj dokumentow, ja juz mam cala teczke z roznymi papierami, powoli mi sie gubia. W przypadku zniszczenia lub zagubienia WRS nie dostaniesz duplikatu, najlepiej wszystko kserowac i miec kopie zapasowe w domu,
witam,
3 razy wysyłałam nową aplikacje odnośnie zmiany adresu pracodawcy. Do tej pory ni dostałam żadnej odpowiedzi. Wczoraj dzwoniłam i okazało się,że wysłali do mnie certyfikat ,a ja go nie odebrałam i poczta zwróciła go do nich. Tylko,że ja nic nie otrzymałam. Co teraz mam zrobić?? Przecież nie wystawiają duplikatów tych zaświadczeń.A jest mi on bardzo potrzebny.
Chociaż z drugiej strony:
oto specjalnie dla ciebie ze strony UK Border Agencji link do leaflet ktory odpowiada na pytanie:
What should I do if I lose my registration card or certificate?
You should contact the Worker Registration Scheme. See page 13.
prosze bardzo - page 13 owej leaflet
A gdzies tam jeszcze o oczy mi się obiło, że HO jedynie
nie gwarantuje wydania duplikatu, co oznacza, ze nie jest niemożliwe otrzymanie tegoż.
Więc zdania są podzielone. Najlepiej dowiedzieć się u źródła, czyli w Urzędzie Spraw Wewnętrznych taki tutejszy Home Office :D
Ah, jeszcze jedno
dagus jeśli jesteś tutaj dłużej niż 12 m-cy nie musisz się rejestrować w WRS, więc tzw. HomeOffice jest Ci nie potrzebny.
Pozdrawiam