uciążliwy sąsiad
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
12 posts
• Page 1 of 1
Napisane by asia5 » 25 Mar 2010, 14:33 uciążliwy sąsiad
Witam. wynajmuje dom od 2 miesięcy wraz z moimi dwoma synami w wieku 11 i 17 lat.
Nie wiedząc, ze mam za ściana bardzo uciążliwego sąsiada w wieku około 50 lat, w dniu w którym się wprowadziłam zapukał do moim drzwi z wiadomością, ze na chodniku przed moim domem leży duży karton po TV i mam go zabrać, stwierdziłam, ze ten karton nie należy do mnie, ale powiedziałam, ze jak przyjedzie śmieciarka to go zabiorę, mimo, ze nie leżał na jego posesji i tak się stało, zabrali karton, następny przykład- jego kot załatwia swoja potrzebę fizjologiczna pod moimi drzwiami, niestety cały odór wchodzi do mojego domu, jeszcze nie zwróciłam sąsiadowi uwagi, następny przykład- godzina 14, słucham muzyki a właściwie mój syn, który ma 17 lat i nagle pukanie do drzwi, a tam mój ukochany sąsiad, tonem rozkazującym do mojego syna, ze ma wyłączyć muzykę. moi drodzy, zamierzam w tym domu mieszkać na prawdę długo, następny przykład- z momentem kiedy się wprowadziłam nie można spać, bo za ściana mojej sypialni w godzinach miedzy 23 a 7 rano bardzo często dochodzą dziwne odgłosy, z tego co wiem to sąsiad mieszka sam, są to bardzo głośne odgłosy, które po prostu mnie budzą i tak jest prawie przez cala noc codziennie.
myślałam, zęby coś z tym zrobić, ale właściwie sama nie wiem co. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? co można zrobić z takim sąsiadem?
pozdrawiam serdecznie
Asia
Nie wiedząc, ze mam za ściana bardzo uciążliwego sąsiada w wieku około 50 lat, w dniu w którym się wprowadziłam zapukał do moim drzwi z wiadomością, ze na chodniku przed moim domem leży duży karton po TV i mam go zabrać, stwierdziłam, ze ten karton nie należy do mnie, ale powiedziałam, ze jak przyjedzie śmieciarka to go zabiorę, mimo, ze nie leżał na jego posesji i tak się stało, zabrali karton, następny przykład- jego kot załatwia swoja potrzebę fizjologiczna pod moimi drzwiami, niestety cały odór wchodzi do mojego domu, jeszcze nie zwróciłam sąsiadowi uwagi, następny przykład- godzina 14, słucham muzyki a właściwie mój syn, który ma 17 lat i nagle pukanie do drzwi, a tam mój ukochany sąsiad, tonem rozkazującym do mojego syna, ze ma wyłączyć muzykę. moi drodzy, zamierzam w tym domu mieszkać na prawdę długo, następny przykład- z momentem kiedy się wprowadziłam nie można spać, bo za ściana mojej sypialni w godzinach miedzy 23 a 7 rano bardzo często dochodzą dziwne odgłosy, z tego co wiem to sąsiad mieszka sam, są to bardzo głośne odgłosy, które po prostu mnie budzą i tak jest prawie przez cala noc codziennie.
myślałam, zęby coś z tym zrobić, ale właściwie sama nie wiem co. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? co można zrobić z takim sąsiadem?
pozdrawiam serdecznie
Asia
-
- asia5
- Początkujący
- Reputation point: 0
0
Napisane by plazermen » 25 Mar 2010, 15:52 Re: uciążliwy sąsiad
Użyj damskiej przebiegłości; spraw by sąsiad Was polubił i od razu się wszystko wyprostuje.
Rozwiązanie proste łatwe i przyjemne :-)
Rozwiązanie proste łatwe i przyjemne :-)
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputation point: 92
0
Napisane by asia5 » 25 Mar 2010, 16:00 Re: uciążliwy sąsiad
tak,ale ten sąsiad wychodzi tylko wtedy żeby kogoś okrzyczeć.nie wylania sie z domu i nie wpuszcza tam nikogo. ostatnio krzyczał z okna na bawiące sie po drugiej stronie dzieci sąsiadów. wiec będzie to strasznie trudne zaprzyjaźnienie sie z nim.
-
- asia5
- Początkujący
0
Napisane by Viola » 25 Mar 2010, 16:45 Re: uciążliwy sąsiad
Asiu mialam ten sam problem ze starszym sasiadem anglikiem na szczescie nie mial kotow ;D CZESTO NAS UPOMINAL ,co bylo bardzo uciazliwe , nawet jak dziecko bawilo sie na ogrodzie pilka , czy np w sylwestra o godz 22ej po praz pierwszy nas upomnial ze jest glosno , pozniej 24 ( wszedzie jest o tej porze glosno !!!) i tak jeszcze kolejne dwa razy , nie wiem czy sa na to jakies sposoby . Ja sobie tlumaczylam to w ten sposob ze jest osoba samotna szukajaca spokoju , w tym przypadku mozliwe to samo , ma swoje kotki i chce spokoju .. tzw ZGRED :) U nas w Polsce ludzie tego wieku sa tacy sami ... naprawde CI wspolczuje ....:)
-
- Viola
- Raczkujący
- Reputation point: 6
0
Mogę ci podać namiar gdzie można kupić płytę "Głośny sąsiad". Są tam nagrane dźwięki różnych wiertarek udarowych, płacz dziecka, pukanie młotkiem, młot udarowy itp. Włączasz CD na cały regulator, wychodzisz z chałupy i niech się gość za ścianą męczy.
-
- monique
- Rozeznany
- Reputation point: 34
0
Napisane by plazermen » 25 Mar 2010, 17:17 Re: uciążliwy sąsiad
monique, prośba jest o to jak ten problem rozwiązać, a nie jak się odegrać. Małe są szanse żeby robienie sobie wzajemnie na złość przyniosło korzyści którejkolwiek ze stron.
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputation point: 92
0
Napisane by Luiza » 25 Mar 2010, 18:09 Re: uciążliwy sąsiad
plazermen wrote:monique, prośba jest o to jak ten problem rozwiązać, a nie jak się odegrać. Małe są szanse żeby robienie sobie wzajemnie na złość przyniosło korzyści którejkolwiek ze stron.
A ja tak kiedyś sąsiada doprowadziłam do porządku. Mieszkał pode mną i wiecznie imprezował. W łączyłam kiedyś orkiestrę dęta z łącka i wyszłam z domu. Nigdy więcej nie było u niego głośnej imprezy.
W obecnym mieszkaniu, mieszka pode mną jakaś para małolatów i też ciągle imprezowali po nocach. Tu akurat nikt nikt zabraniał im imprezować, Ale za każdym razem jak ich poprosiliśmy żeby trochę ściszyli muzykę np o 3 nad ranem to oni natychmiast kończyli imprezę. Aż któregoś razu zaczęli pyskować. Wyjątkowo strachliwi jacyś są bo powiedzieliśmy że zaraz przyjedzie policja i już od ponad roku nie ma u nich imprez.
Jeśli ktoś hałasuje po 23 możesz wezwać policję.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputation point: 71
0
Napisane by Kitty » 25 Mar 2010, 19:54 Re: uciążliwy sąsiad
Luiza wrote:W łączyłam kiedyś orkiestrę dęta z łącka i wyszłam z domu. Nigdy więcej nie było u niego głośnej imprezy.
Hhihihi :-D :-D :-D Wyobrazam sobie mine tego sasiada :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputation point: 19
0
Napisane by malaroksi » 25 Mar 2010, 21:14 Re: uciążliwy sąsiad
asia5, jeśli znasz dobrze język to myślę że możesz go załatwić tzw kulturalnym natręctwem. Upuść garnek w kuchni robiąc przy tym dużo hałasu i idź go szczerze przeproś. Pukaj dzwoń do niego za każdy najmniejszy uczynek jaki zrobisz, puknij mu i powiedz ze posprzatałas przed domem itp niech ma cie dosyć i udaje ze go nie ma w domu by tylko mieć cie z głowy. Upierdliwcy są najgorsi nie pozwol by to on cię zdominował upierdliwością bo uprzykrzy Ci bardzo życie... Powodzenia i myślę że nie ma co wojować ze starszymi. Dobrze by było by synowie byli mili i uprzejmi w stosunku do sąsiada.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
0
Napisane by marcellcortes » 13 May 2010, 23:30 Re: uciążliwy sąsiad
:evil: ja bede robil grilla niedlugo,zapraszam do siebie to sie zrelaxujesz:)
-
- marcellcortes
- Raczkujący
0
Napisane by kamilka2000 » 14 May 2010, 08:52 Re: uciążliwy sąsiad
malaroksi wrote:asia5, jeśli znasz dobrze język to myślę że możesz go załatwić tzw kulturalnym natręctwem. Upuść garnek w kuchni robiąc przy tym dużo hałasu i idź go szczerze przeproś. Pukaj dzwoń do niego za każdy najmniejszy uczynek jaki zrobisz, puknij mu i powiedz ze posprzatałas przed domem itp niech ma cie dosyć i udaje ze go nie ma w domu by tylko mieć cie z głowy. Upierdliwcy są najgorsi nie pozwol by to on cię zdominował upierdliwością bo uprzykrzy Ci bardzo życie... Powodzenia i myślę że nie ma co wojować ze starszymi. Dobrze by było by synowie byli mili i uprzejmi w stosunku do sąsiada.
To jest dobre :mrgreen: ale na moją sąsiadkę by to nie zadziałało bo ona nie otwiera drzwi ,przychodziła do mnie tez na skarge że za głośno u mnie a ja robiłam schabowe.
Ona pukała mi w ściane myślała że mnie tym zdenerwuje a ja jak ją spotkałam normalnie dzień dobry jak sie masz ,co tam słychać sąsiadeczko :-) Teraz mnie naprawdę zdenerwowała przyszła do mnie i powiedziała że nie lubi Polaków :mad:
Teraz to przegieła i ma naprawdę że tak powiem przesrane a zwłaszcza u mojego męża.
-
- kamilka2000
- Początkujący
0
Napisane by kamikadze » 14 May 2010, 13:32 Re: uciążliwy sąsiad
Kiedys mialem uciazliwa sasiadke... Landlord polecil mi poszukac pomocy w City Council... Nigdy tego nie zrobilem... Kobieta byla w podeszlym wieku i nim do konca sie zirytowalem jej dzieci sie nia zajely... Nie wiem... Moze tam znajdziesz rozwiazanie...
-
- kamikadze
- Przyczajony
0
12 posts
• Page 1 of 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-