myszka Logitech MX Revolution

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MalePostNapisane by soniac » 30 Apr 2010, 11:55 myszka Logitech MX Revolution

Zakupiłem sobie laptopa z Windows 7, ale nie mogę zainstalować myszki Logitech MX Revolution w tym komputerze, gdyż podczas instalowania z płyty na której jest program logitech, pojawia się na ekranie jakaś notka że mam inny system operacyjny itd.
Na siłę próbowałem ponownie i ponownie ale po kilku sekundach próby instalacji, gasł mi laptop.
Wcześniej na windows xp i vista nie miałem żadnych problemów z instalacja.
Bardzo proszę o pomoc co mam zrobić. Jeśli mam ściągnąć jakiś program to bardzo prosiłbym o jaśniejsze wskazówki bo nie kumaty jestem.
Proszę też o informację czy nie zniszczyłem oby w mym laptopie czegoś z powodu próby instalowania płytki logitech , która ponoć nie jest do tego systemu.
Bardzo dziękuję.
soniac
Rozeznany

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 30 Apr 2010, 12:05 Re: myszka Logitech MX Revolution

Sciagnij swieze stery pod Twoj system http://www.logitech.com/en-gb/support_downloads/
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by soniac » 30 Apr 2010, 13:05 Re: myszka Logitech MX Revolution

Bardzo dziękuję Ci VA, za udzieloną pomoc.
Jeśli możesz bardzo bym prosił cie abys udzielił mi wskazówki jak ściąga się sterownik bo nigdy nic podobnego nie robiłem.
Przypuszczam że będzie jak z innymi programami, dodatkami itp. czyli klikam na ZAINSTALUJ , potem rozpakowuję i komputer poucza mnie dalszych wskazówek. Jesli w tym przypadku jest inaczej bardzo prosze o pomoc.
Nie wiem też na stronie którą podałes , jak szukać mej myszki ?
Moja myszka nazywa się Logitech MX Revolution, zatem mam znależć na stronę logitecha dokłądną nazwę mej myszki?
Będzie tam potem opcja kliknięcia na ZAINSTALUJ?
Przepraszam za moją denerwującą prostotę ale jakoś ciężko mi samemu rozwiązywać sprawy komputerowe. Bardzo dziękuję.
soniac
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 30 Apr 2010, 18:13 Re: myszka Logitech MX Revolution

Ja tez nie potrafiłem znaleźć dokładnie tej myszy. Tam są tylko zestawy: mysz - klawiatura. Zapewne jeszcze masz gdzieś numer przy nazwie. Jak znajdziesz tą mysz na ich stronie, kliknij na Downloads, Driver, Downlowad, Open. Najprawdopodobniej nie trzeba rozpakowywać, tylko zainstalować.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by soniac » 30 Apr 2010, 21:51 Re: myszka Logitech MX Revolution

VA wrote: Jak znajdziesz tą mysz na ich stronie, kliknij na Downloads, Driver, Downlowad, Open. Najprawdopodobniej nie trzeba rozpakowywać, tylko zainstalować.

Już znalazłem nr mej myszki:
MX™ Revolution
M/N: M-RBQ124

Była pierwsza na podanej stronie:
http://www.logitech.com/en-gb/support_d ... oads/mice/

Potem znalazłem aż 3 wyrazy Downloads
Klikałem na nie lecz nigdzie nie znalazłem wyrazu; Driver
Bardzo prosił bym o kolejną lekcję za którą bardzo Dziękuję.
soniac
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 30 Apr 2010, 22:11 Re: myszka Logitech MX Revolution

Wejdz tam jeszcze raz. Kliknij Downloads, następnie Choose OS i wybierz swój system, nast. Select Download (najlepiej jak ściągniesz oba, nie wiem który z tych plików zawiera stery), i w ostatnim pasku musisz wybrać strukturę systemu (nie procesora), to można znaleźć we właściwościach kompa. Na samym dole strony pokaże się Download Software.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by Amigo_uk » 1 May 2010, 06:36 Re: myszka Logitech MX Revolution

http://logitech-en-amr.custhelp.com/cgi ... Revolution
Pozniej download zgodnie z instrukcja :
http://www.logitech.com/en-us/428/130?section=downloads
wybierz wersje systemu jaka posiadasz i do dziela:)

[ Dodano: Sob Maj 01, 2010 07:38 ]
chyba cie troche zdublowalem VA ale chcialem podac linki a post wisial u mnie w przegladarce od wczoraj:)
Amigo_uk
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

MalePostNapisane by soniac » 1 May 2010, 07:41 Re: myszka Logitech MX Revolution

Udało się :!: wszystko śmiga jak za dawnych czasów xp i visty :mrgreen:
Bardzo dziękuję VA za ogromną pomoc :!: Amigo i wszystkim również dziękuję.
soniac
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 1 May 2010, 08:28 Re: myszka Logitech MX Revolution

No problem :grin:
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany
0