zewnętrzna lampa do nikona d40

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by fionka » 13 Mar 2010, 12:32 zewnętrzna lampa do nikona d40

Witam!
Na wstępie zaznaczę, ze jestem totalnym laikiem, jeżeli chodzi o fotografię . Jakiś czas temu kupiłam Nikona d 40 a kilka tygodni pózniej przez przypadek go upuściłam..Musiałam wymienić obiektyw, lampa również przestała działać. W serwisie chcieli ode mnie tyle samo, ile jest wart mój aparat, więc postanowiłam poszukać alternatywy. I moje pytanko: czy zewnętrzna lampa będzie działać, jeżeli moja lampa nie działa? Dodam jeszcze, że lampa się otwiera, ale nie błyska. Z góry dziękuję za odpowiedz
pozdrawiam
fionka
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 13 Mar 2010, 13:08 Re: zewnętrzna lampa do nikona d40

Niestety na to pytanie nie da się odpowiedzieć bez testowania, można tylko zgadywać. Idź do sklepu, poproś o odpowiednią lampę do testowania i będziesz wszystko wiedzieć.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 13 Mar 2010, 13:23 Re: zewnętrzna lampa do nikona d40

W ramach wróżbiarstwa:
Prawdopodobnie pękła Ci żarówka/błysk w samej lampie, dlatego nie działa. Żarówki mają to do siebie, że czasami ( :P ) się tłuką jak się je upuści na podłogę. Zewnętrzna powinna działać, przecież to tylko połączenia elektryczne. No, ale wszystko zależy jak upadł aparat, i co tak na prawdę się uszkodziło.
A zewnętrzna lampa zawsze jest lepsza od tej wbudowanej.
I jak poradził VA - idź do sklepu i niech CI dobiorą. Jak nie będą działały, to opieprz sprzedawcę, że próbują wcisnąć klientom niesprawny sprzęt :D:D Oczywiście ani słowa o upadku...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by VA » 13 Mar 2010, 19:25 Re: zewnętrzna lampa do nikona d40

Tak apropos, są widoczne ślady upadku na obudowie? Jeżeli nie to w sklepie gdzie ten aparat kupiłaś powinni Ci go od ręki wymienić.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 13 Mar 2010, 22:11 Re: zewnętrzna lampa do nikona d40

Ah, fakt, zapomniałem, żeśmy w UK :D:D:D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

Return to SZUKAM INFORMACJI