implanty antykoncepcyjne
Napisane by Galadriela » 7 Mar 2010, 11:37 Re: implanty antykoncepcyjne
malaroksi wrote:Uśmiałam się dziewczyny przy waszym dialogu
Zawsze do usług :-)
kindzulinaa wrote:Widze,ze coraz czesciej na forum wybucha jakas sprzeczka...Juz temacik o obiadkach chyba usuneli,wiec moze wkrotce ten tez zostanie...
O, to na forum nie wolno się sprzeczać? Nie wiedziałam...
Regulamin mówi, że "Nie można pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych tekstów, które mogą być sprzeczne z prawem."
Ja stosuję wyłącznie pakiet od lekkiej ironii do ciężkiego sarkazmu włącznie, i zawsze jestem w tym uprzedzająco uprzejma.
Myślisz, że to podpada pod któreś z powyższych? Poważnie pytam, tym razem bez ironii.
PS. Supozycji sharemki, że moje teksty mają wpływ na stopień użytkowania dużych towarowych samochodów, naprawdę nie podejmuję się skomentować...
-
- Galadriela
- Stały Bywalec
- Reputation point: 9
Napisane by bogini8 » 7 Mar 2010, 11:48 Re: implanty antykoncepcyjne
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputation point: 100
Napisane by pinsleepe » 8 Mar 2010, 09:59 Re: implanty antykoncepcyjne
mam implant od listopada jakos i tak mam plamienia juz chyba z 2 miesiace. zgadzam sie, ze jest to spory minus implantu, ale wyczytalam tutaj, ze niektorym przeszlo po kilku miesiacach. ja nie planuje rezygnowac, nawet jesli mam sie meczyc z plamieniami przez nastepne kilka miesiecy, bo w koncu nie musze pamietac o tabletce. nawet po 5 latach brania ciagle mialam z tym problemy.
ja osobiscie uwazam, ze lepiej jest zobaczyc jak organizm reaguje na tabletki podobne do implantu, zeby uniknac niepotrzebnych zabiegow. kazda inaczej reaguje.
dla mezczyzn nie ma jeszcze antykoncepcji oprocz prezerwatywy etc iiii sterylizacji :roll: prace sa owszem, ale to jeszcze potrwa. na razie my sie musimy truc.
pozdrowienia
-
- pinsleepe
- Rozeznany
- Reputation point: 7
Napisane by bogini8 » 8 Mar 2010, 19:31 Re: implanty antykoncepcyjne
powinni miec jakis guziczek albo zawor zakrecajacy kranik;]
a nie same najgorsze rzeczy do kobiet naleza, bole miesiaczkowe, porody, faszerowanie zoladkow antykonceptami.. zdecydowanie to niesprawiedliwe. dlatego wole koniki morskie tam samce wychowuja potomstwo :DDD :mrgreen: :mrgreen:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane by AdamBoltryk » 8 Mar 2010, 23:33 Re: implanty antykoncepcyjne
bogini8 wrote:(...)
a nie same najgorsze rzeczy do kobiet naleza, (...)
Przed Panem Bogiem stoją Adam i Ewa. I bóg rozdaje umiejętności.
- No to zostały ostatnie 2 pozycje. Kto chce sikać na stojąco?
- Ja! Ja! - krzyczy Adam
- Załatwione - powiedział Bóg odhaczając pozycję w notatkach - to dla Ewy został orgazm wielokrotny...
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by bogini8 » 9 Mar 2010, 08:40 Re: implanty antykoncepcyjne
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane by Kitty » 9 Mar 2010, 13:43 Re: implanty antykoncepcyjne
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputation point: 19
Napisane by agniecha » 27 Mar 2010, 18:36 Re: implanty antykoncepcyjne
[ Dodano: Sob Mar 27, 2010 10:38 ]
a jak to jest z tymi plastrami? te to chyba bez poblemy przepisuje lekarz prawda? z tego co wiem zaklada sie je przez 3 tyg a w ostatnim nie aby organizm sie oczyscil(miesiaczka)Prawda?
PISALAM TO W INNYM WATKU ALE NIKT NIE ODPOWIADAL WIEC PRZENIOSLAM TO TUTAJ.mOZE W KONCU KTOS ODPOWIE. :roll:
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputation point: 4
Napisane by Kitty » 27 Mar 2010, 19:15 Re: implanty antykoncepcyjne
agniecha wrote:Dziewczyna,nie wiecie moze czy jak pojde na sprawdzenie po 6 tygodniach od porodu(wlasciwie we wtorek mija mi 6 tygodni ale mam wizyte dopiero 9 kwietnia )to czy od razu bede mogla dostac ten zastrzyk co sie go bierze raz na 3 miesiace albo inplant?
Z tego co wiem, to trzeba sie umowic na zabieg. Choc moja kolezanka dostala implant z miejsca, bo ponoc lekarz,ktory wykonywal zabieg byl wlasnie w osrodku ;) .Za to na wyjecie musiala sie umowic.
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputation point: 19
Napisane by agniecha » 28 Mar 2010, 11:38 Re: implanty antykoncepcyjne
Pozdrawiam
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputation point: 4
Napisane by Galadriela » 28 Mar 2010, 12:11 Re: implanty antykoncepcyjne
agniecha wrote:Czy ktos wie jak nazywaja sie plastry antykoncepcyjne stosowane tutaj i jak szybko po przyklejeniu zaczynaja dzialac?
Contraceptive path
http://www.nhs.uk/Conditions/Contracept ... works.aspx
I cytat z powyższego linku:
"If you start using the patch on the first day of your period, it starts working straight away. This means you can have sex without getting pregnant. If you start using it on any other day, you need to use an additional form of contraception for the first seven days."
co oznacza, że jeśli przyklejasz pierwszy plaster w pierwszy dzień miesiączki, to zaczyna działać od razu (zabezpiecza od razu); jeśli zaś naklejasz pierwszy plaster w jakiś inny dzień, to przez pierwsze 7 dni musisz się dodatkowo oprócz niego jakoś inaczej zabezpieczać.
-
- Galadriela
- Stały Bywalec
Napisane by adamirus » 28 Mar 2010, 20:55 Re: implanty antykoncepcyjne
agniecha wrote:Czy ktos wie jak nazywaja sie plastry antykoncepcyjne stosowane tutaj
najczęściej stosuje się plastry Evra
agniecha wrote:i jak szybko po przyklejeniu zaczynaja dzialac?
Galadriela wrote:co oznacza, że jeśli przyklejasz pierwszy plaster w pierwszy dzień miesiączki, to zaczyna działać od razu (zabezpiecza od razu
niby tak
ale jednak dla pewności lekarze zalecają dodatkowe zabezpieczenie w pierwszym tygodniu stosowania tej antykoncepcji ;)
ja stosuje plastry 2,5roku już i nie narzekam wcale :)
jestem zadowolona :)
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputation point: 21
Napisane by bogini8 » 28 Mar 2010, 21:28 Re: implanty antykoncepcyjne
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane by Galadriela » 28 Mar 2010, 21:35 Re: implanty antykoncepcyjne
adamirus wrote:Galadriela wrote:co oznacza, że jeśli przyklejasz pierwszy plaster w pierwszy dzień miesiączki, to zaczyna działać od razu (zabezpiecza od razu
niby tak
ale jednak dla pewności lekarze zalecają dodatkowe zabezpieczenie w pierwszym tygodniu stosowania tej antykoncepcji ;)
Cytowałam ze strony NHSu i jest to oficjalna, jak najbardziej medyczno-profesjonalna wersja.
Nikt nie zakłada wystąpienia owulacji (a więc możliwości zajścia w ciążę) podczas pierwszych 7 dni cyklu, czyli od pierwszego dnia miesiączki.
Choć teoretycznie możliwe jest wszystko, dlatego żaden środek antykoncepcyjny nie gwarantuje 100% skuteczności; ani w ciągu tych pierwszych 7 dni, ani później.
-
- Galadriela
- Stały Bywalec
Napisane by ewela119 » 28 Mar 2010, 22:12 Re: implanty antykoncepcyjne
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputation point: 109
-
- Similar topics
- Replies