Paczki Z POLSKI do UK

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by malaroksi » 3 Feb 2010, 21:00 Paczki Z POLSKI do UK

Posyłałam już kilka razy paczki z UK do Polski firmami kurierskimi i jestem bardzo zadowolona dowóz pod same drzwi adresata szybko i tanio , teraz chciałabym by ktoś coś mi wysłał z Polski do UK ale nie wiem w jaki sposób by to można było zrobić by doszło do mnie na 100% i to prosto do domu. 2 razy próbowano mi przesłać paczkę przez naszą pocztę polską ale ani razu paczka nie doszła , czy zna ktoś jakąś sprawdzoną firme kurierską na górny śląsk- chodzi mi o to by siedziba była w miare blisko Katowic aby nie musieli sie tłuc przez pół polski by ją przesłać :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 3 Feb 2010, 21:21 Re: Paczki Z POLSKI do UK

te firmy kurierskie ktorymi wysylalas do polski moga rowniez wysylac z polski.Firma LA transport wysyla paczki z polski do birmingham. Za np. 30 kilo zaplacisz 35 funtow minimum jest chyba 10 kilo albo 15kg. Jak bylam w polsce dzwonilam tam i sie pytalam, ale paczki sa zbierane z calego kraju i w kazdy piatek dopiero zabierane do UK
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

MalePostNapisane by nom » 3 Feb 2010, 21:36 Re: Paczki Z POLSKI do UK

a Ty malaroksi ile placiłaś za paczki za iles tam kg?

nom
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Sebool_uk » 4 Feb 2010, 01:07 Re: Paczki Z POLSKI do UK

Witam. Ja wciąż oczekuję na moją przesyłkę od firmy LA. Transport troszkę długo im to schodzi 22 stycznia nadana została paczka z Polski do Birmingham dzisiaj mija 2 tydzień a paczki nie ma :( dzwonie do nich codziennie to ciągle mówią paczka będzie za 2-3 dni i tak w kółko już mnie to zaczyna pomału denerwować bo oczekuję na bardzo ważną paczkę ale ostatnio jak dzwoniłem to Pan powiedział mi, że za te spóźnienie zapłacę połowę ceny od paczki dobre chociaż i to ale wolałbym mieć już tą paczkę na miejscu. Nigdy nie miałem problemów z tą firmą jak nadawałem paczkę z Birmingham do Polski to w niecały tydzień paczka była na miejscu pod samym domem więc dlatego postanowiłem ponownie skorzystać z usług tej firmy ale tym razem panowie zwalili z czasem mam nadzieję, że dzisiaj paczka do mnie dotrze bo ileż to można czekać :-| w regulaminie niby piszę, że w najgorszym przypadku paczka może iść 2 tygodnie no moja już tyle idzie. Wydaję mi się, że to przez te warunki atmosferyczne które teraz panują w Polsce może przez to paczka tak długo idzie sam nie wiem to tylko moje domysły. W każdym bądź razie mogę z czystym sumieniem polecić każdemu tą firmę jest bardzo tania bodajże za 1kg płaci się 0.99 GBP to bardzo tanio taniej niż nadawanie paczki przez autokar panowie tam ładnie kasują ceny czasami są kosmiczne :!: lekka przesada dlatego skorzystałem z firmy LA. Transport. Moi znajomy również nadają paczki przez tą firmę i bardzo ją chwalą, że przesyłki dochodzą bardzo szybko tylko z moją przesyłką coś jest nie tak zobaczymy co panowie powiedzą jak przyjadą do mnie z paczką mam nadzieję, że mają już przygotowane dobre wytłumaczenie :-D hehe. To na tyle z mojej strony troszkę się rozpisałem więc kończę już ;)

Pozdrawiam.
Sebool_uk
Rozeznany

Reputation point: 10
Neutralny
0

MalePostNapisane by testowy » 4 Feb 2010, 14:16 Re: Paczki Z POLSKI do UK

często wysyłam paczki do PL,
albo Royal Mail (małe paczki),
a duże, bo taniej, polską firmą kurierską,
nazwy nie pamiętam, ale są koło polskiego sklepu w Wolver,
można pytać w sklepie,
żadnych problemów,
kierunek odwrotny, z PL do UK, odradzam polską pocztę,
niemal wszystkie przesyłki giną,
dochodzą tylko zwykłe listy,
to samo mówią moi znajomi,
to jakiś fenomen,
bo w końcu wysyłając paczkę z UK do PL,
paczka na końcu też przechodzi przez polską pocztę,
czary jakieś czy cóś...
testowy
Zaangażowany

Reputation point: 78
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 4 Feb 2010, 16:48 Re: Paczki Z POLSKI do UK

dzięki za odpowiedzi , mam pytanie na jakiej zasadzie działa ten L.T. czy oni odbierają tą paczke z domu nadawcy czy należy ją gdzieś zawieść?

A co do pytanianom, to ja zazwyczaj wysyłam paczke do polski 15kg z ubezpieczeniem nie wazne jakie ma gabaryty za 20 funtów.
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 4 Feb 2010, 18:56 Re: Paczki Z POLSKI do UK

z odbiorem i dowozem do domu.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 5 Feb 2010, 21:08 Re: Paczki Z POLSKI do UK

dzięki marzencia2333, bardzo mi pomogłaś - dostałaś punkta ode mnie :)

testowy no własnie dziwne czary się dzieją z tymi paczkami moja się znalazła po 5 miesiącach ii nie mogli nawet ustalić gdzie ją znaleźli czy w PL czy w UK przyszedł tylko list czy chce ją odebrać czy mają wypłacić odszkodowanie nadawcy :505:
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by kindzulinaa » 6 Feb 2010, 00:03 Re: Paczki Z POLSKI do UK

Mi juz nie raz wysylali paczki z Pl tutaj i normalnie przez poczte polska ani razu nie zginela paczka i szla okolo 2 tygodni.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by BBeatka67 » 6 Feb 2010, 00:14 Re: Paczki Z POLSKI do UK

:oops: ja tak że wysyłałam przez tą firmę odbierają z domu i dostarczają do domu bez problemu EURO-PACK SERVICE
Last edited by BBeatka67 on 2 Mar 2010, 15:44, edited 1 time in total.
BBeatka67
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by karolcia26 » 2 Mar 2010, 14:28 Re: Paczki Z POLSKI do UK

hej ja wysylam paczki firma UK-express dostarcza ona zarowno paczki z POlski do Birmingham jak i z Birmingham do POlski i jest w ciagu 4 dni :-) :smile:
Last edited by karolcia26 on 2 Mar 2010, 15:44, edited 1 time in total.

karolcia26
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Kitka » 6 Mar 2010, 20:27 Re: Paczki Z POLSKI do UK

Też korzystałam z usług firmy LA.Transport, jesli chodzi o przesyłkę z UK do PL to wszystko w terminie. W drugą stronę juz gorzej, ale faktycznie było to w zimę, kiedy PL zasypana śniegiem. Polecam mimo wszystko, zawsze można się do nich dodzwonić i ceny przystępne.
Kitka
Zadomowiony

Reputation point: 41
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by kassska » 5 Apr 2010, 18:09 Re: Paczki Z POLSKI do UK

a zna ktos moze jakas mozliwosc wyslania paczki z lichfield albo buraton? bo taka wzykla poczta chyba nie ma co porobowac??

kassska
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by 21milka » 17 May 2010, 18:00 Re: Paczki Z POLSKI do UK

JA tez wysyłam LA transport( tu na B-ham wieki temu znalazłam ich ogłoszenie)
Czasami zabierają z domu, czasami trzeba zawieść do nich na Erdington, mozna tez zostawić w kilku polskich sklepach.
Płaci się 99 pensów za kg, minimalnie 10 funtów, a z PL do UK minimalnie 15 funtów.
Są nieźli, na kilkadziesiąt wysłanych paczek, tylko kilka szło ponad tydzień.
Z PL do Mnie ostatnio miałam po 5 dniach, ale pojechałam ją sama odebrać, bo nie mogłam sie juz doczekać WISEŁEK, mniam, mniam :razz:
Last edited by 21milka on 17 May 2010, 20:32, edited 1 time in total.

21milka
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by florek71 » 28 Oct 2010, 22:55 Re: Paczki Z POLSKI do UK

a ja polecam firme http://www.pdp.bwi.pl/pdp/ za kilo funta nie wazne gabaryty chyba min 25 kilo wejdz na strone i poczytaj ja kozystam i zawsze polecam wz tego co wiem wszyscy moi znajomi co kozystali zadowoleni bez rzadnych problemow

florek71
Początkujący

Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI