walka z myszami

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by schmittka22 » 12 Dec 2009, 17:17 walka z myszami

witam
mam pytanie czy ktos zna jakis skuteczny sposob aby pozbyc sie mysz raz na zawsze!!!!Niedawno zminilam mieszkanie,jest to nowe budownictwo dlatego bardzo wielkie bylo moje zdziwienie jak zobaczylam mysze u siebie w pokoju,bardzo prosze o porady jak sie ich pozbyc na zwsze dzieki

schmittka22
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by dagus » 12 Dec 2009, 18:14 Re: walka z myszami

wydaje mi sie że tylko kot może pomóc. Łapki na myszy nie działają, bo sama przez to przechodziłam. Myszy są za sprytne na to. Trutke też jadły i cały czas myszy były. Odkąd mamy kota, mysz nie widać, ale czy nie brykają gdzieś...?? Nie wiem :-(

dagus
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kindzulinaa » 12 Dec 2009, 18:31 Re: walka z myszami

Dokladnie,najlepiej miec w domu kota,tzn.niby kociczke bo bardziej poluja,a kocurki bywaja leniwe.My tez mielismy wczesniej myszy,nim kota nie bylo,to nastawialismy lapki o dziwo na ser,czy kielbaske nie chcialy sie lapac,a jak maz nadziewal usmazone frytki :-D to na nie sie lapaly te angielskie myszy heh,ale kocice bardziej polecam.Nasza kotka jak wyczula mysze,to moment i ja zlapala,a pozniej byl tylko spokoj.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 12 Dec 2009, 19:32 Re: walka z myszami

Jak miszkalam jeszcze z moim bratem ktory tez mial kota, i mielismy w domu szczury to po kazdej nocy lezal zdechly szczur w przedpokoju - albo polowa (cos okrobnego ble). Malo tego jak kot wychodzil z domu to pod drzwi przynosil zdechlaki albo raz nawet golebia przynislu. Wszyscy sie przeprowadzilismy i szczurow juz nie bylo. Kot to najlepsze rozwiazanie na pozbycie sie myszy szcurow itd...

P.S teraz mamy dwa szczury ale chodowlane urocze :)
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kindzulinaa » 12 Dec 2009, 20:45 Re: walka z myszami

Te szczury i myszy to w Anglii jakas masakra doslownie!
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by schmittka22 » 12 Dec 2009, 21:09 Re: walka z myszami

Nie jestem rasistka ale niestety te myszy i szczury to tylko zasluga ci..a,spojrzcie tylko na ich dzielnice brudne, smierdzace i zasmiecone,wyrzucaja na ziemi co popadnie,nic ich nie interesuje bo ten kraj jest dla nich za dobry,dostaja od panstwa wszystko co zapragna i cala reszte maja w dupie.Siedzac w autobusach juz nie raz zanosilo mnie na wymioty z tego smrodu,no coz ale takie zycie,za duzo sobie pozwalaja w tym kraju a niestety ciezko z nimi cokolwiek zrobic bo juz na to za pozno,a myszki i szczurki uwielbiaja smrod i resztki jedzenia wyrzucane gdzie popadnie:(

schmittka22
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kindzulinaa » 12 Dec 2009, 21:18 Re: walka z myszami

Ale tez co sie dziwic,ze wszedzie szczury i myszy lataja,jak tu nie ma zadnych kontenerow,gdzie moznaby bylo wrzucac te smieci.Wywozka smieci np.we wtorek,a w poniedzialek juz pod wieczor wszyscy smieci wystawiaja na ulice,a rano dopiero smieciarka przyjezdza.
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 13 Dec 2009, 08:59 Re: walka z myszami

kindziulina u mnie to dopiero w południe przyjeżdza śmiecierka :)
Co do tego że to wina ci..a to nie zgodziłabym się za bardzo, nie tylko ci..a brudzą myślę że Anglicy, Murzyni,Polacy zawsze ktoś na śmieci nie ma reguły...
Jest to wina bardziej licznych kanałów, wysypisk,sortowni, hale produkcyjne w miastach.
Co do smrodu w autobusie od ci..a to nieraz lepiej nawdychac się zapachu curry niż nieprzetrawionego alkoholu z wymiocinami który często dominuje ze strony wschodniej emigracjii ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Luiza » 13 Dec 2009, 10:34 Re: walka z myszami

I braku "bezdomnych kotow". W Polskich miastach celowo pozwala sie mieszkac w piwnicach kotom, i sie je dokarmia i szczurow jest malo. A tu jest wszystko wykastrowane, obroza z dzwonkiem, zeby szczur mial czas uciec.
Nie podoba mi sie traktowanie kotow w Polsce ale po pobycie tutaj zrozumialam ze dzikie koty musza byc w miastach. W przeciwnym razie szczury nas zjedza.
Nawet w garderobie teatru wielkiego mieszkaja koty.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

MalePostNapisane by Adam » 13 Dec 2009, 13:51 Re: walka z myszami

schmittka22 wrote:mam pytanie czy ktos zna jakis skuteczny sposob aby pozbyc sie mysz raz na zawsze!!!!

Są urzadzenia, ktore odstraszaja myszy. Poszukaj w google pod haslem Rodent guard.
Adam
Administrator

Reputation point: 33
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by schmittka22 » 13 Dec 2009, 14:37 Re: walka z myszami

Ja nadal uwazam ze to wina ciapuszkow moze nie w 100% ale w 70% napewno,nie powiecie mi ze dbaja oni o higiene bo jakos tego nie widac,a pozatym rozmawialm kiedys ze starsza angielka ktora powiedzial mi ze te wszystkie ich dzielnice dawniej byly pieknymi czystymi dzielnicami gdzie mieszkali tylko anglicy!Dopiero odkad oni zaczeli sie tu zjezdzac anglia wyglada jak wyglada!

[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 14:44 ]
Adam dzieki za porade sprobuje poszukanc na necie tego urzadzenia

schmittka22
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by hidalgo4 » 13 Dec 2009, 18:23 Re: walka z myszami

Adam dobrze mowi, sa urzadzeni nadajace niskie tony ktorych gryzonie nie znosza i uciekaja na 100 mil, mialem cos podobnego i dzialana 100%, ale kot to kot no chyba ze ktos ma uczulenie lub sa male dzieci to kot takim srednim rozwiazaniem jest
hidalgo4
Stały Bywalec

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 14 Dec 2009, 16:01 Re: walka z myszami

marzencia2333 wrote:(...)po kazdej nocy lezal zdechly szczur w przedpokoju - albo polowa (cos okrobnego ble). Malo tego jak kot wychodzil z domu to pod drzwi przynosil zdechlaki albo raz nawet golebia przynislu. (...))

To jest najwyższa forma wyrażenia przez kota swojego przywiązania do właściciela - oddaje upolowane jedzonko.

Też mamy myszki i problem. I kiedyś gadaliśmy z anglikami, że te ich myszy to jakieś sprytne i że łapki nie działają. Spytali - na co je łapiemy. To jak powiedzieliśmy, że na ser, to nas prawie wyśmiali. Angielskie myszy łapią się na - uwaga - czekoladę :D Sprawdzone :) Może nie działa w 100%, ale kilka razy skutecznie :D A i spróbujcie świeżej bułeczki :D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by VA » 14 Dec 2009, 22:28 Re: walka z myszami

Najlepszy sposób na myszy to nie wpuścić ich do środka. Wszelkie otwory powinny być uszczelnione, bo myszy mogą się przedostać przez otworki o przekroju mniejszym niż 1 cm, np. przy rurkach od kanalizacji. Jak to jest nowy dom to chyba producent budynku jest za to odpowiedzialny i tam bym zaczął.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by schmittka22 » 14 Dec 2009, 22:50 Re: walka z myszami

Tylko ze jak myszki bede chcialy sie dostac do jakiegos pomieszczenia to i tak sie dostana niezaleznie ile otworow uszczelnimy,ja osobiscie u siebie w pokoju znalazlam 2 malenkie otworki wiec od razu je szczelnie zamknelam,dlatego na drugi dzien bardzo sie zdziwilam jak zobaczylam kolejna mala myszke , po raz kolejny przetrzepalam caly pokoj i nie mam pojecia jak ona sie tam dostala,pozatym drzwi do mojego pokoju sa bardzo szczelne wiec tamtedy napewno sie nie przedostala:/

schmittka22
Początkujący

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI