Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Niestety nie pomoge w sprawie zabkow bo u nas odbylo sie to calkowicie bezbolesnie pomimo ze pierwszy zab wyrosl malej w wieku 13 miesiecy a pozniej zaczely wychodzic wszystkie naraz. Mam natomiast pytanie do bardziej doswiadczonych mam starszych maluchow, otoz moja 3 latka ostatnio strasznie klamie, tlumaczylam jej ze tak nie wolno ze to nie ladnie, ogladala bajki pouczajace ze nie wolno klamac, nawet straszylam ze nos jej urosnie jak u pinokia i nic to nie dalo :roll: Odnosze wrazenie ze jest coraz gorzej :sad: Czy ktoras z Was miala ten sam problem? Bylabym wdzieczna za jakies rady...
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

witam wszystkie młode mamy i nie tylko! jestem nowa na tym forum, ale mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona :smile: mam do was pytanie... trzy miesiace temu urodziłam synka Maksia po 5 tyg od porodu dostalam okres, teraz mi sie spoznia 7 dni, niby nie duzo aa jednak. martwie sie jak nie wiem co bo jak sie okaze ze jestem w ciazy to wesolo nie bedzie :cry: jak to u was bylo z tymi miesiaczkami?? dodam ze nie karrmie piersia od poczatku... pozdrawiam cieplutko i licze na słowa otuchy (oby takie były)

kora
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

kora, przede wszystkim zachowaj spokoj :wink: na poczatku miesiaczki moga byc nieregularne, to normalne. jesli jednak uwazasz, ze moglabys byc w ciazy to zrob test i po sprawie. no, co sie stalo to sie nie odstanie :wink: no i nastepnym razem pomyslcie o jakims zabezpieczeniu, zeby stresu uniknac :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

Dzieki kochaniutkie! Co do okresu to rzeczywiscie to moze byc roznie jak wspomniala Agg. Jak juz nie karmisz to normalne tableteczki mozesz brac, a jak jeszce podkarmiasz to jednoskladnikowe: tylko o nich trzeba pamietac co do gosdzinki. Ale od czego sa alarmy w komorkach? :-D A co do mojego szkraba, to za dwa tygodnie skonczy 4 miesiace a juz nam w talerze zaglada. Szczerze mowiac to az sie trzesie jak widzi, ze ktos cos je. Pozatym on sam coraz wiecej wcina, wiec sadze, ze za jakis miesiac bede musiala zaczac mu cos innego podawac :roll:
Odnosnie zabkow dalej tak jak bylo, z tym, ze troszke bardziej jakby napuchniete ma dolne dziaselka i slini sie jak buldog. Puscza sobie z tej sliny babelki ma niezly ubaw.W nocy co najmniej raz pobudka. Za dwea dni lecimy pierwszy raz samolotem. Ciekawa jestem jak to zniesie :?: Pozdrawiam was wszystkie mamuski i wasze slodkie pociechy :mrgreen: :o

hanulka1980
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

Update u mnie :wink:
... moj maluszek rowniez przyglada sie jak jemy :razz: zastanawiam sie bo on jakos dziwnie mi je, wydaje mi sie ze chyba troszke za malo. Nawet boje sie o moja laktacje bo nie chciala bym stracic pokarmu. Jednak dobrze przybiera na wadze ostatnio jak go wazylam to mial 6.900 w dniu kiedy skonczyl 3 miesiace. Od prawie tygodnia spi sam w pokoju ma wlaczona elektroniczna nianie i monitor oddechu. Pokoje mamy drzwi w drzwi. Nie chce zapeszac ale od momentu kiedy zostal sam w pokoju przesypia mi nocki. Chodzi spac o 22.00 nastepnie budzi sie okolo 6.00 rano na karmienie nastepnie idzie dalej spac tak do okolo 10.00 rano. W ciagu dnia robi sobie takie krotkie drzemmki do 1 godziny dwie lub trzy to zalezy od dnia. :razz: Pozdrawiam
Anek
Wtajemniczony

Reputation point: 27
Pokojowy
0

dziewczyny pomocy.kubus ma juz prawie 6msc i nie nawidzi pic mleka,kaszek,nic co jest zwiazan z mlekiem,z butelki to tylko soczek ktory uwielbia,pare dni temu pil je jeszcze na dobranoc i nad ranem jak sie budzil,od wczoraj wieczora ani kropli,macie jakas rade,pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

Pamietam jak moja ciocia swojej malej dawala mleko przez sen bo tak normalnie nie chciala pic i odrazu wymiotowala a na snie wypijala cala butle z kaszka. Albo poprostu odpuscic, chociaz niunio jeszcze maly...
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

Przez sen tez nie idzie,wszystko zwraca,odpuscic??no nie za bardzo,wymyslilam ze do mleczka doleje mu tego jego ulubionego soczku zeby zmienic smak-jak sie obudzi sprobuje!!!

barbara1r
Rozeznany

Neutralny
0

hej!a mam pytanko,jaka kaszke dosypywalas do mleczka??moze by pomogla jakas smakowa np.malinowa.Ja tez mojemu synkowi dosypywalam wlasnie ta kaszke,ale w sumie nie mialam takiego problemu,zeby nie chcial pic mleka(podawalam tak poprostu zeby smak byl lepszy).Moze to poskutkuje... a jak nie,to moze zapytaj lekarza,bo jednak 6 miesieczne dziecko powinno pic mleczko.Trzymam kciuki! pozdrawiam! :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputation point: 22
Pokojowy
0

maly update od nas :)
Danielek nadal ma niestety śluz w kupce, zmienilam lekarza, wyslalismy kupke do badania i czekam na wyniki...mialy byc wczoraj, ale wyslali na dalsze badania wiec czekam do piatku....w miedzyczasie w kupce 2 razy pojawily sie pasemka krwi :/
poza tym synek od 2 dni marudny jak nie wiem.....raczki w buzi i gryzienie na maxa - wiec to chyba od zabkow. na razie nie goraczkuje, wiec poki co wstrzymuje sie z podaniem calpolu. w piatke przylatuja dziadkowie wiec Oni troszke dupke ponosza i porozpieszczaja.
poza tym skonczyl 15 tyg i wczoraj wazyl 6.720g.
pozdrawiam wszystkie mamuski
yoko
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

Dodaje mu do mleczka kaszki smakowe z hippa i cow and gate na zmiane ale juz nie chce wogole,jak tylko widzi butelke z mlekiem to ryk i nie chce,jutro rano sprobuje mu dac rozmoczony biszkopt w mleku wczoraj rano zjadl moze jutro znowu zje!!!
Slyszalam o smakowych mleczkach z nestle ale niestety tytaj tego nie widzialam a podobno dzieci sie na to lapia-moze ktoras z was wie o czyms podobnym tutaj????

barbara1r
Rozeznany

Neutralny
0

Nabawie sie nerwicy przy moim maluszku. Po kapieli tylko przystawilam go do cycka i juz spi. Wybudzalam go, troche zjadl ale zeby to mialo mu wystarczyc na kolejne 8 godzin to dziwi mnie to. Juz nawet mniej produkuje swojego mleka. Nie wiem co sie z nim dzieje :neutral: Szczerze mowiec to juz bym wolala zeby wybudzil sie w nocy na karmienie. Wiem ze panikuje ale kurcze tak strasznie chciala bym go karmic piersia przynajmniej do 6 miesiaca a nie chce mi sie bawic z laktatorem ;) Ktos tak mial, ile dziecko tak naprawde powinno w tym wieku zjadac?
Anek
Wtajemniczony

Reputation point: 27
Pokojowy
0

Moja mala w pewnym momencie tez nawet nie chciala spojrzec na butelke zeby wypic kasze wiec zaczelam podawac jej lyzeczka i jadla. Moze zmien mleko, albo zamisat mleka dawaj mu jogurty?
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

Jogurt??Dla 6 msc brzdaca-jaki??Podaje tez lyzeczka ale takze zamyka buzie i niechce jej otworzyc!!!

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 22:20 ]
Cos te nasze dzieci niejadki jakies:-))

barbara1r
Rozeznany

Neutralny
0

Hmmm trudna sprawa. Ja swojej malej podawalam danonki no z tym ze ona byla juz starsza, w pl widzialam tez takie specjalne jogurciki dla takich maluszkow oznaczone od ktorego miesiaca zycia mozna je podawac ale nie wiem czy tutaj takie sa. Moze sprobuj przeczekac pare dni, mleko dodawac mu w niewielkich ilosciach do zupek moze jak nie bedziesz nalegac to po paru dniach zateskni do mleczka.
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to ŚWIAT KOBIET