jak ubezpieczyc samochod

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by nikaika » 10 Aug 2009, 14:12 jak ubezpieczyc samochod

Czy osoba ubezpieczajaca somochod musi byc rezydentem UK?
Kupilam samochod na spolke z partnerem. Ja mam prawo jazdy poslkie od ponad 15 lat a on ma prawo jazdy UK tylko 3 lata. Ubezpieczenie na mnie byloby o wiele tansze.
Jak korzystniej ubezpieczyc samochod. Ja nie pracuje w UK i nie jestem zarejestrowana w home office. Cyz to ma znaczenie?

Prosze o porade, informacje.

nikaika
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by chmiel » 10 Aug 2009, 15:00 Re: jak ubezpieczyc samochod

Witam

Nie osoba ubezpieczająca nie musi być rezydentem.Z tym, że będziesz miała tańsze ubezpieczenie, bo masz Polskie prawo jazdy, a partner UK, to do końca się nie zgodzę.Firmy ubezpieczeniowe różnie do tego podchodzą.Nie musisz być zarejestrowana w H.O. i nie musisz pracować, jedyne co mi przychodzi do głowy, co musisz robić,to opłacać regularnie ubezpieczenie :-D .
Skorzystaj z wyszukiwarki https://www.confused.com lub z jakiejś innej.
Poczytaj, na forum było wiele tematów o ubezpieczeniach, tam dowiesz się czegoś więcej.

Pozdrawiam

chmiel
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by nikaika » 10 Aug 2009, 15:39 Re: jak ubezpieczyc samochod

dzieki, tu na forum juz szperalam troche ale nic sensownego nie znalazlam :cry:

Z tym partnerem to chodzi mi o to ze ma tylko 3 lata prawo jazdy i w dodatku mial stluczke,wiec nie ma zadnych bonusow.

nikaika
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 10 Aug 2009, 18:41 ale

ale przeciez i tak ubezpieczysz na siebie a partner bedzie jako named driver i tak byloby najlepiej chyba.

wazna rzecz: jesli zbieracie punkty w Credit Scoring to uwazaj gdy bedziesz wpisywac dane aby sprawdzic cene, poniewaz czasem takie sprawdzanie rejestruje sie jako search w Experianie a co za tym idzie odejmuja troche punktow.

najlepszy sposob wg mnie; zadzwon do 3 firm, po tym zadzwon do tej w ktorej chcialabys ubezpieczyc i powiedz ile zaproponowali najtansi i ubijesz jeszcze troche.

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

FemalePostNapisane by nikaika » 11 Aug 2009, 13:12 Re: jak ubezpieczyc samochod

dzieki. nie mam pojecia co to sa te punkty, wiec chyba ich nie zbieram.Nic z tego nie wiem ale mam jeszcze czasu troche bo samochodu dalej szukamy.

nikaika
Przyczajony

Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI