czy ktos mi moze udzielic informacji
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Czesc mam pytanko odnosnie jobseeker allowance na wyspy przylecialam w 2007 roku zaczelam pracowac dla agenci po jakims czasie zaszlam w ciaze i w sumie pracowalam do rozwiazania lecz jak moja coreczka sie urodzila to poszlam na macierzynskie na 9 miesiesiecy po 9 miesiacach znow wrocilam do pracy czyli teraz przepracowalam dla agencji jakies 8 miesiecy i dzis sie dowiedzialam,ze praca sie skonczyla moze ktos wie czy ten zasilek mi sie nalezy? prosze o pomoc!! :sad:
-

-
Olusia85
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: 0
Od kiedy jestes rejestrowana w WRS, to bedzie podstawa do uznania praw.
-

-
karjo
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 17
Nie wiem czy macierzynski urlop liczy sie jako lata pracy, ale wiem ze musisz miec przepracowany rowny rok czasu z przerwa nie wieszka niz 30 dni i wtedy sie nalezy, to akurat wiem bo ostatnio pomagalam przyjacielowi i dostal zasilek bez problemu. Pozdrawiam
-

-
vanilia
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 47
WRS mam od 2007 roku a pracowalam caly czas od 2007 roku z 9 miesieczna przerwa na maciezynskim
-

-
Olusia85
- Raczkujący
-
-
Olusia to nie chodzi o to od kiedy masz WRS tylko o udokumentowane lata praca czyli np kontrakt, P60 lub payslipy. Chodzi o to ile przepracowalas a nie o to od kiedy masz WRS.
-

-
vanilia
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 47
no wlasnie chodze po agencjach i szukam pracy tylko moj facet alasnie zaczyna prace o 14 wiec ja bym musiala konczyc ok 13 i ciezko znalesc taka prace muslalam,ze job center mi pomoze a payslipy mam tez od maja 2007 roku do dzis z wyjatkiem tych 9 miesiecy pozdrawiam:)
-

-
Olusia85
- Raczkujący
-
-
Return to SZUKAM INFORMACJI