Min. dla supervisor
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Napisane by gofer85 » 21 Jul 2009, 09:55 Min. dla supervisor
Witam
Mam pytanie czy ktoś wie może jaka jest min. stawka dla supervisora?? Czy jest wogóle ustawowo taka stawka? Bo min. normalne to 5,73. a czy dla supervisora też jest ustawowe minimum? Czy to tylko umowne że może mieć więcej ale jeśli pracodawca nie chce to nie da, proszę o odp. Z góry dzięki
Mam pytanie czy ktoś wie może jaka jest min. stawka dla supervisora?? Czy jest wogóle ustawowo taka stawka? Bo min. normalne to 5,73. a czy dla supervisora też jest ustawowe minimum? Czy to tylko umowne że może mieć więcej ale jeśli pracodawca nie chce to nie da, proszę o odp. Z góry dzięki
-
- gofer85
- Początkujący
- Reputation point: 0
0
Napisane by malaroksi » 21 Jul 2009, 10:16 Re: Min. dla supervisor
nie ma żadnej ustalonej stawki, jeżeli pracodawca zaproponuje ci przejscie na stanowisko supervisora powinien również zaproponować ci stawke może to być ta sama stawka, może być a wręcz powinna być wyższa to już tylko zależy od dobrej woli pracodawcy, ale wiadomo często szukają sobie jelenia który by brał na siebie odpowiedzialność za najniższą krajową, nie ma co sie godzić na takie warunki...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
0
Napisane by WLOD » 21 Jul 2009, 12:15 Re: Min. dla supervisor
to wszystko zalezy od tego na ile ty sie cenisz ,jezeli uwazasz ze jeses dobry to pwinienes podac swoja cene i zawsze mozesz sie targowac to dziala
-
- WLOD
- Początkujący
- Reputation point: 12
0
Napisane by marcin.p » 21 Jul 2009, 13:36 Re: Min. dla supervisor
supervisor od czego ????
CO ty stary nadzorujesz stanie miotly w koncie ???? Jezeli siedzisz w uslugach to marne masz szanse na wyzsze zarobki .
Napisz dokladnie :
- w jakiej branzy
- zakres obowiazków
- godziny pracy
- dodatkowe benefity
- ile osób nianczysz w departamencie
Wtedy ci powiemy ile mniej wiecej powinienes zarabiac. Supervisor dumnie brzmi , ale czest jest to czlowiek do brudnej roboty , który cieszy sie z pozycji a w portfelu ma pusto.
5.73 to national minimum wage .....i tyle musza ci zapalcic bez wzgledu jaka robote bedziesz robil ( z wyjatkiem zawodów ujetych w National Agrrement lub indywidualnych porozumien pracowniczo zwiazkawych ) .
CO ty stary nadzorujesz stanie miotly w koncie ???? Jezeli siedzisz w uslugach to marne masz szanse na wyzsze zarobki .
Napisz dokladnie :
- w jakiej branzy
- zakres obowiazków
- godziny pracy
- dodatkowe benefity
- ile osób nianczysz w departamencie
Wtedy ci powiemy ile mniej wiecej powinienes zarabiac. Supervisor dumnie brzmi , ale czest jest to czlowiek do brudnej roboty , który cieszy sie z pozycji a w portfelu ma pusto.
5.73 to national minimum wage .....i tyle musza ci zapalcic bez wzgledu jaka robote bedziesz robil ( z wyjatkiem zawodów ujetych w National Agrrement lub indywidualnych porozumien pracowniczo zwiazkawych ) .
0
Napisane by gofer85 » 21 Jul 2009, 14:16 Dzięki za odp.
Dzięki za odp. szczególnie 2 pierwsze, bo ostatnia wypowiedź jest nie do końca odpowiedzią na moje pytanie :)
-
- gofer85
- Początkujący
0
Napisane by KA i PE » 21 Jul 2009, 17:06 Re: Min. dla supervisor
z tego co wiem to stawka minimalna plus 13p za kazda osobe ktora superwajzorujesz, no i oczywiscie komora. jak juz zostaniesz managerem to ustawa mowi o stawce minimalnej, plus 30p za kazdego superwajzora i 5p za glowe za roboli, do tego jeszcze tez komora i niedawno wyszlo rozpozadzenie o laptopach ktore jasno okresla minimalne dopuszczalne parametry sprzetowe..................................
nie no stary, jesli ty uwazasz ze ktos ustala ustawowa stawke minimalna dla nadzorcow nizszego szczebla w fabrykach to powinienes udac sie na koniec kolejki bo biada tym biednym żuczkom ktorych bedziesz superwajzorowal.
pozdr
pe
nie no stary, jesli ty uwazasz ze ktos ustala ustawowa stawke minimalna dla nadzorcow nizszego szczebla w fabrykach to powinienes udac sie na koniec kolejki bo biada tym biednym żuczkom ktorych bedziesz superwajzorowal.
pozdr
pe
-
- KA i PE
0
KA i PE wrote:z tego co wiem to stawka minimalna plus 13p za kazda osobe ktora superwajzorujesz, no i oczywiscie komora. jak juz zostaniesz managerem to ustawa mowi o stawce minimalnej, plus 30p za kazdego superwajzora i 5p za glowe za roboli, do tego jeszcze tez komora i niedawno wyszlo rozpozadzenie o laptopach ktore jasno okresla minimalne dopuszczalne parametry sprzetowe..................................
pozdr
pe
pe, powiedz no mnie taka rzecz bracie.. nie rozumiesz tekstu czytanego czy jak?
ktos daje pytanie a Ty probujesz wmowic, ze ten ktos costam uwaza. No nie wypada, a juz tym bardziej takiemu wydze jak Ty ;-)
Ktos pyta, wiem - odpowiadam, nie wiem - nie odpowiadam i nie bije piany.
-
- DD
- Stały Bywalec
- Reputation point: 4
0
Napisane by jed » 21 Jul 2009, 17:34 Re: Min. dla supervisor
Ja tylko nie rozumiem takiej rzeczy:
Wyga - nie wyga, nie rozumiem po co ma ktos odpowiadac. Nie jest niczyim obowiadkiem wiedziec wszystko, wiec jak sie jakis nie do konca obeznany przejmie to i wielkie G uruchomi a informacje znajdzie. W wielkim G jest wszystko, czasem tylko troche schowane, ale wiekszosc pytan w tym dziale dotyczy najprostrzysz informacji o pracy. Te znajduja sie stronach rzadowych, wiec nawet schowane nie sa. Po co wiec ta osoba o minimum pyta, skoro supervisor chyba powinien potrafic wcisnac przycis Szukaj?
Pomijam juz fakt, ze minimum zostalo ustanowione w okreslonym miejscu i w okreslonym czasie. Tak to minimum wyeluowalo, ze sie ludziom chyba w glowach przewraca. Dlatego mysle, ze pytanie Marcina jest sluszne - zastanowmy sie jaka jest nasza faktyczna produktywnosc a potem pogadajmy o pieniadzach. Konczy sie to wszystko tak, ze byle robol z UK chleje w Egipcie co roku, a w Polsce nadal sa takie same ceny i 4x mniejsze wyplaty.
Wyga - nie wyga, nie rozumiem po co ma ktos odpowiadac. Nie jest niczyim obowiadkiem wiedziec wszystko, wiec jak sie jakis nie do konca obeznany przejmie to i wielkie G uruchomi a informacje znajdzie. W wielkim G jest wszystko, czasem tylko troche schowane, ale wiekszosc pytan w tym dziale dotyczy najprostrzysz informacji o pracy. Te znajduja sie stronach rzadowych, wiec nawet schowane nie sa. Po co wiec ta osoba o minimum pyta, skoro supervisor chyba powinien potrafic wcisnac przycis Szukaj?
Pomijam juz fakt, ze minimum zostalo ustanowione w okreslonym miejscu i w okreslonym czasie. Tak to minimum wyeluowalo, ze sie ludziom chyba w glowach przewraca. Dlatego mysle, ze pytanie Marcina jest sluszne - zastanowmy sie jaka jest nasza faktyczna produktywnosc a potem pogadajmy o pieniadzach. Konczy sie to wszystko tak, ze byle robol z UK chleje w Egipcie co roku, a w Polsce nadal sa takie same ceny i 4x mniejsze wyplaty.
-
- jed
- Stały Bywalec
- Reputation point: 1
0
jed wrote:Ja tylko nie rozumiem takiej rzeczy:
o pytaniu Marcina nic nie mowie - zgoda, ze wiecej informacji trzeba ale z pe ciezko sie zgodzic.
poza tym, nie mow, ze polegasz zawsze tylko na tym co napisane jest na stronach rzadowych. interpretacja tego co jest tam napisane odbywa sie na forach a dzieki temu przepisy sa dobrze rozumiane. A jesli dzial nazywa sie "Informacje, opinie i porady" to nie mozna pytania zadac?
No nie lapie Was czasem. Dobrze, ze ludzie pytaja bo dzieki temu chociaz co ktorys nie da sie ladowac w kakao (najczesciej w swietle prawa i zgodnie z przepisami)
-
- DD
- Stały Bywalec
0
Napisane by jed » 21 Jul 2009, 17:53 Re: Min. dla supervisor
Ale 23letni gofer nie pyta o nic konkretnego, a podobaja mu sie tylko 2 pierwsze odpowiedzi. Ja mam odpowiedz taka:
1. jako pracownik, ktory nie jest marksista, chce zarobic jak najwiecej i jak najmniej zrobic, wiec nawet jak przepisu nie ma to byc powinien
2. jako pracodawca, ktory musi myslec o wszystkim, mam nadzieje ze wreszcie bede mogl biznes do chin czy afryki przeniesc i o zadnym minimum uk nie slyszec. jesli minimum dla supervisorow jest to go i tak obejde, bo na jednego gofera znajde 10 Polakow, 15 ruskich, 5 Pakistanczykow i 2 Anglikow.
3. jako bezrobotny mam to wszystko gdzies i chce zeby Wasze podatki szly do mojego portfela.
Ktora odpowiedz ci najbardziej pasuje, gofer?
1. jako pracownik, ktory nie jest marksista, chce zarobic jak najwiecej i jak najmniej zrobic, wiec nawet jak przepisu nie ma to byc powinien
2. jako pracodawca, ktory musi myslec o wszystkim, mam nadzieje ze wreszcie bede mogl biznes do chin czy afryki przeniesc i o zadnym minimum uk nie slyszec. jesli minimum dla supervisorow jest to go i tak obejde, bo na jednego gofera znajde 10 Polakow, 15 ruskich, 5 Pakistanczykow i 2 Anglikow.
3. jako bezrobotny mam to wszystko gdzies i chce zeby Wasze podatki szly do mojego portfela.
-
- jed
- Stały Bywalec
0
jed wrote:Ale 23letni gofer nie pyta o nic konkretnego, a podobaja mu sie tylko 2 pierwsze odpowiedzi. Ja mam odpowiedz taka:
coz, ja wychodze z dyskusji. zastanawiam sie czasem, czy ludzie odpowiadajacy aby napewno sa w UK czy w Polsce? zalecialo poziomem onetu. a po co?
Zatem nie pozostaje nic innego jak Tobie jako pracodawcy, zyczyc takich pracownikow jak opisales i Tobie jako pracownikowi - takiego pracodawcy jak opisales.
no ale.. na zdrowie. pozdrawiam.
-
- DD
- Stały Bywalec
0
Napisane by jed » 21 Jul 2009, 18:09 Re: Min. dla supervisor
Nie ma sie co obrazac DD, do onetu nie musisz porownywac bo sam przy moderowaniu wypowiedzi bylem i uwierz, ze poziom jest znacznie gorszy.
Nie musisz niczego zyczyc - sam widzisz. Pracownicy radza sie cenic, pracodawcy radza zap...lac. Takie zycie, a przepisy sa w sieci. Milego dnia
Nie musisz niczego zyczyc - sam widzisz. Pracownicy radza sie cenic, pracodawcy radza zap...lac. Takie zycie, a przepisy sa w sieci. Milego dnia
-
- jed
- Stały Bywalec
0
jed wrote:Nie ma sie co obrazac DD, do onetu nie musisz porownywac bo sam przy moderowaniu wypowiedzi bylem i uwierz, ze poziom jest znacznie gorszy.
nie obrazam sie, w zyciu :) a po ostatniej Twej odpowiedzi to juz wogole nie ma mowy o obrazaniu.
peace, pokoj, przedpokoj i inne pomieszczenia.
-
- DD
- Stały Bywalec
0
Hmmm no cóż Jed jak widać Ci się popołudniami nudzi. I skoro piszesz że nie pytałem o nic konkretnego to masz może kłopoty z czytaniem lub z udzieleniem odpowiedzi na zadane pytanie, więc może specjalnie dla Ciebie je powtórze. Minimalna ustawowa stawka supervisora w UK? Wiesz lub nie wiesz. To takie proste nawet nic nie trzeba pisać tylko cyferki w odp, ale cóż jak widać niektórzy mają problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego :) Może przesiąkli już angielszczyzną i po Polsku nie rozumieją.
Pozdrowienia dla wszystkich nawet dla tych najbardziej zajadłych...
I dzięki za odpowiedzi(nawet za te nie na temat)
Pozdrowienia dla wszystkich nawet dla tych najbardziej zajadłych...
I dzięki za odpowiedzi(nawet za te nie na temat)
-
- gofer85
- Początkujący
0
Napisane by lomax20 » 21 Jul 2009, 21:12 Re: Min. dla supervisor
z tego co sie słyszy to jakies 7-9 funtów na godzine.
-
- lomax20
- Raczkujący
0
29 posts
• Page 1 of 2 • 1, 2
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-